bakırköy osmaniye 30 yıllık iskansız daire alınır mı
bakırköy osmaniye de kat irtifaklı iskansız 30 yıllık daire almıyı düşnüyorum yatırım amaçlı bir sıkıntı yaşar mıyım?
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
bakırköy osmaniye de kat irtifaklı iskansız 30 yıllık daire almıyı düşnüyorum yatırım amaçlı bir sıkıntı yaşar mıyım?
İyi çalışmalar. Tebernüş bey kırklareli karayolu kenarında imarlı yapı projesi onaylanmış arsam var. karayolu ile aramda su arkı var bahçemin duvarını arsamın başlangıcı ile birlikte yapnak istiyorum 5 metre feragat edip geriden yapılması gerekir diye bir duyum aldım aslı varmıdır bana ait olan yeri kullanmama engel nedir, prosedür nedir bilgi verirseniz sevinirim iyi günler diliyorum .
Selamlar,Tebernüş Bey Ben Riva da REMAX DEĞİŞİM(RİVA) ofisinin sahibiyim Riva hakkında oldukça karamsarsınız ve burada yatırım konusunda sizden destek isteyenleri Riva bölgesinden uzaklaştırdığınızı düşünüyorum.Zaten sıkıntılı olan piyasayı hepten batırma çabasındasınız,Birde Her soru soranı Rivada Kalyon Emlak Selim Bey var diyede yönlendiriyorsunuz bunu Etik dışı buluyorum Riva'da en az sizin kadar bilgi verebilecek 19 Gayrimenkul Ofisi 50 kişiden fazla Gayrimenkul Danışmanı vardır ve buradan Ekmek Paralarını çıkarıyorlar bunları da gözardı etmemenizi temenni ediyor saygılarımı sunuyorum.
Merhabalar. Bahçeli 2 Katlı Kargir Evimin tapusu mevcuttur. Taşınmaz tipi, "Ana Taşınmaz" olarak geçmektedir. Ada ve parsel no. mevcuttur. Emlak vergilerini düzenli olarak ödemekteyim. Belediyeye sorduğumda cevap alamıyorum. Benim bu evim için İmar Barışı gerekli midir ? Nasıl öğrenebilirim ? Yaptırmayıp, ileri zamanlarda mağdur olmak istemiyorum. Teşekkür ederim.
merhabalar istemiz 6 blok 40 daireden oluşuyor yakın zamanda yönetici veya yönetim kurulu seçimi olacak gönüllü kimse seçilmek istemiyor bazı kat maliklerimizin eşi seçilmek istiyor seçilmelerinde sakınca yok diye biliyorum örneğin yönetici veya yönetim kuruluna iki kat maliki ve ayrı bir kat malikinin eşi seçildi veya sadece yönetici olarak kat malikinin eşi seçildi bu seçilen kişi aidat kurulda karar alınırsa adiat öder mi? daire kendi adına olmadığı eşi adına olduğu için bir yasal sıkıntı olur mu? aidat kat maliklerini bağladığı için eşin görev yapması böyle bir hak doğurur mu?saygılar
Merhaba Tebernüş Bey, Emlak endeksi hesabı yapılırken m2 fiyatı brüt üzerinden mi hesaplanır yoksa net mi? İyi günler dilerim.
Merhaba N ihat bey, 550 dairelik bir sitede kat maliki olarak yaşamaktayım.Geçmiş 2 yönetimimiz de site miz için yapılan masraf ve ödemeleri dogalgaz, elektrik,su,güvenlik,asonsör vb ödememiştir..Şimdiki yönetim bu parayı yatırım bütçesi adı altında biz kat mliklerinden istemekte aksi halde mahkemeye vereceklerini söylemektedir..kat maliki olarak siteye hiç borcum yoktur. Bizden istedikleri bu parayı ödeme zorunluluğumuz var mı? TEŞEKKÜRLER
Tebernüş Bey Merhaba, bir süredir araştırmalar yapıyorum ve Ortadoğu Grup'un Sancaktepe Resim İstanbul projesinden ev almak istiyorum ama müteahhit firma Ortadoğu Grup hakkında fazla bilgim yok, sizin de fikrinizi almak istedim. Güveniliklik, gecmiş projelerindeki taahütleri yerine getirme vs gibi konularda siz de bilgi alabilirsem çok memnun olacağım, şimdiden teşekkür ederim
Tebernüş bey merhabalar 2010 yılında silivri Çanta açmalar mevkisinden dönümü 14000 tl den 10 dönüm arazi aldım. Silivri belediyesi internet sitesine girdiğim vakit aldığım parselin 1/1000 lik imar planında olduğunu ama inşaat izni olmadığı yazıyor. öncelikle bu ne demek acaba benim arsa imardamı değilmi? ikinci sorum ise emlak sitelerine giriyorum açmalar mıntıksaında arazi dönüm fiyatı 19000 den başlıyor 60000 e kadar herkes farklı bir fiyat söylüyor. benim arazinin sizce gerçek değeri nedir? fiyat gerçekten 19000 ise ben iyi bir yatırım yapmadımmı acaba? satayımmı yoksa eldemi tutayım? ne önerirsiniz?
Merhaba Tebernüş Bey, Yeni evliyim ve eşimle beraber Maltepe'de Adatepe, Altayçeşme, Süreyya Plajı tarafında ev almak istiyoruz. Öncelikle muhitin nezihliği bakımından sahil bandında ev bakıyoruz. Daha sonra minibüs yolu bandında... Evi krediyle alacağız. 250.000TL'ye kadar ev bakıyoruz. Ancak peşinatı ödeyecek kadar nakit birikimimiz var ve gerekirse ailelerden yardım alarak 300.000TL dolaylarına kadar çıkabiliriz. Benim sorum şu; Kentsel dönüşüm sebebiyle müteahhitlerin girebileceği binalara yönelmek istiyorum. Evin kendi değer artışı yanında bir de bu tip bir fırsattan faydalanmak istiyorum. Maltepe'de bu saydığım yerlerden hangilerinde bu konuda şansım olur? Emsal değerin 1.50 olduğu bir bölge burası. Müteahhitler için çok cazip bir katsayı değil sanırım. 1.50'den daha yukarı çıkma ihtimali var mıdır? KISACASI; Kentsel dönüşümden faydalanabilmek için ne yapmalıyım? ÖRNEK: Sahilde 2+1, Yüksek Giriş, içinde 8 dairenin yer aldığı 25 yıllık binadaki bir daire 560m2 arsa içinde olduğu için müteahhite gitme ihtimalinden dolayı 250.000TL'ye satılıyor (Emlakçı o evin ederinin 220-230.000TL olduğunu söylüyor). Bu fiyatlarda ev almak doğru olur mu? Maltepe'nin değeri nelere bağlı olarak artacaktır? Teşekkürler...