bayramınız kutlu oksun sağlık mutluluk geitrsin...
iyi bayramlar üstad ... kendinize iyi bakın ...
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
iyi bayramlar üstad ... kendinize iyi bakın ...
Mart 2016 faiz oranı %1,11 oranında 150000 lira çekmiştim daha sonra yeni konut alanlara 0,80'lere kadar düştü ancak yapılandırma ve transferde bu oran hiç inmedi. Sizce yapılandırma veya krediyi başka bir bankaya transfer oranı düşer mi ? ne yapmalıyız
Kat mülkiyeti tapumda rayic bedel yazmiyor . Resmi kurumlara bu tapu ile gittigimde neden rayic bedel yazmadığını soruyorlar. Bunun benim acımdandır sakıncası varmı? Rayic bedel mutlaka yazmalı değil mi? Aldığım firmaya bu durumu ilettigimde eski kat irtifakı tapunda bu bedelin yazdığını gösteriyorlar. Ben iki tapuyu aynı anda mi kullanacağım bu rayic bedel meselesi yüzünden? Firma bu tapuyu düzeltmeli değil mi? Izlemem gereken yol nedir?
Merhabalar Tebernüş bey, Bizim şöyle bir sorunumuz var,Belediyenin projesinde sokak olması gereken yerde eskiden kalma 2 katlı bir bina var binanın yaklaşık 1-2 metresi yolda kalıyor.Bu binadan sonraki sırada yaklaşık 6-7 komşumuz var.Bu bina yolu işgal ettiğinden kamyon kepçe gibi iş makinalarının geçmesi işlemesi mümkün değil.Burada 3 kardeş hissedarlar.Bunlardan ikisi yeri müteahhite vermek istiyor fakat biri istemiyor ve bizlerde bu durumdan mağdur oluyoruz.Durumla ilgili diğer komşularla birlikte imza toplayıp belediyeye dilekçede verdik.Şimdi birde zemin katlara ayrı tapu verilmemesi gibi bir durum söz konusu.Biz nasıl bir yol izleyebiliriz acaba bu durumda.Ayrıca şuanki durumda hem manevi tapu konusundada maddi bir zarar konusu açıkçası bununla ilgili sadece o kişiye karşı dava açmayı bile düşünüyorum.Sizce nasıl bir sonuçla karşılaşırım acaba. Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
merhaba, beyoğlunun hasköy ve halıcıoğlu semtinde daire fiyatları çok çok artı, halıcıoğlu turşucu hüseyin sokakta bir daire baktık, artıları metrobüse ve sahile (iskeleye) 10 dk, net 120m2 var, içi full yapılı. eksileri düz giriş,41 yıllık ve dolayısıyla kat irtifaklı. bu daireye 180 ni nakit üstü kredili 290tl vermek mantıklı mı? teşekkür ederim
Özge Hanım tekrar merhaba,amacım sizi zor durumda bırakmaya çalışmak değil yanlış anlamayın lütfen,sadece kafamda ki soru işaretlerini kaldırmak için tekrar yazıyorum o makalenin yayınlanma tarihi 10 Ağustos 2012 sözleşme ise 2013 de bitiyor.Burada sizin gibi ihtarname den bahsetmiyor,sözleşme otomatikman 1 yıl uzar diyor sanırım orada eksik bir bilgilendirme olmuş doğru mu? Saygılarımla...
Sadece 11.ayın aidatını ödemedim (Kasım 2016) başka borcum yok dün bana avukattan icraya verileceksiniz diye yazı geldi.Bu sürede icraya verlirmiyim
Sayin yetkili umraniye serifali tatlisu mah.sinirlari icinde bulunan arsamiz enerji nakil koruma adi altinda 2008 de kamulastirilmistir.arsa payinin ilce belediyesi mevcut imar yonetmeligine gore %60 oraninda tevhidi bulunmaktadir.bahsi gecen tevhidin son yapilan imar yonetmeligi degisiklik ile tammaminin(%100) nun tevhidde kullanilabinecegi soylendi (2016 haziranda yapilan degisiklik ile) konu hakkinda bilgilendirilmememi saygilarimla arz ederim.
Muğlada 45 dönüm arazi içinde 2 adet dublex villam var yabancı yatırımcılara satmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
Annem (l9ll-l985) in 3-4 kuşak üst soyu olan bir kişiden bir tarla kaldı.Tanık ve nüfus kayıtlarına istinaden mahkemeden aldığım veraset ilamım var.Tarla sahibi (muhtemelen l830-l890 yılları arasında yaşamış ve ölmüş) ne ilişkin nüfus kayıtları kapalı hiç bir bilgiye ulaşılamıyor.İlam ile birlikte tescil için gerekli bütün evrakla eksiksiz olarak tapuya müracaat ettim.Tapu, annemle 3-4 kuşak üst soyu olan miras bırakan kişi arasındaki nüfus kayıtlarını nüfus md.lüğünden istedi.Kapalı kayıt-ulaşılamıyor şeklinde cevap verildi.Tescil işlemine esas olmak üzere inceleme çalışmala 3-4 ayldır devam ediyor ve işlem sürüncemede kalmaya devam ediyor.Tapu adeta bu işlemi sonuçlandırmak istemiyor gibi..Hukiki bir yol gösterirseniz çok sevineceğim.Bilvesile saygılar sunarım.