kiracının oy kullanma hakkı
Sayın Tebernüş Kireçci ; Site genel kurulunda sitede ikamet eden bir kiracı oy kullabilirmi, yönetim veya denetim kuruluna aday olursa seçilebilirmi. Teşekkür ederim.
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Sayın Tebernüş Kireçci ; Site genel kurulunda sitede ikamet eden bir kiracı oy kullabilirmi, yönetim veya denetim kuruluna aday olursa seçilebilirmi. Teşekkür ederim.
merhabalar 135000 değerinde bir ev için ev sahibiyle enlastık.100000 kredi cektik 15000 bireysel kredi cektik 20000nakitimiz vardı.600 tl ekspertiz ücreti ödedik.gelip giderken 2000 masrafımız oldu ama tapuya gidecegımız gun satıcı caydı.bizim 3000 civarı zararımız oldu bu ucretı satıcıdan nasıl talep edebiliriz hukuken
Merhaba Tebernüs bey beylikdüzü iskinin oldugu yere agua park yapilacakmis galiba boyle bir duyum aldik duvarlarda da bununla ilgili afisles mevcut.Tebernus bey benim hemen onun yaninda Türkbuku 1 residencede bir tane dairem var satmayi dusunuyorum biraz daha beklesem mi acaba bu aquapark projesi m2 fiyatinda bir degisiklik yapar mi? İyi günler iyi calismalar.
Merhaba tebernüş bey, ben kayseriden celal, bizde 3100 m2 arsa var. dededen kalma 6 hissedarlı. harita kadastrodan edindiğimiz bilgiye göre arsa üzerine devlet tarafından kültür merkezi ve yol yapılacakmış. bu arsayı devlet kullanırsa bize karı ne olur. haritacı devleti mahkemeye verin diye söyledi.bunun da bize avantajı yada dezavantajı ne olur. yada müthahitemi vermeli arsayı. yardımcı olursanınz çok memnun kalırım. saygılar teşekkur ederim yardımcı olduğunuz için
Hayırlı işler Tebernüş bey. 3 katlı ev bulunan 400 m 2 lik bahçenin 13 oarınında hisse sahibiyim. arazi belediyenin ve tapu tahsisli bir yer. üst komşumuz kendim için ayırdığım (domates biber ekip çardak yaptığım) bir alanı kendi de kullanmak istiyor. ben onun en az 300 m 2 lik ekip biçtiği alana dokunmuyorum. benim 130 m 2 lik yerimde gözü var. bu sorunumu hukuki manada nasıl çözebilirim. ben üzerime düşen 133 m2 lik alanı müstakil olarak kullanamazmıyım. yoksa bütün bahçeyi ortak mı kullanacağız...nasıl olacak..yardımcı olursanız sevinirim.
Ben Mayıs 2014 yılında SSK emeklisi oldum. Üzerime kayıtlı 200 m2 nin altınında bir konutum ve ev hanımı emeklisi olmayan eşimle müşterek 200 m2 nin altında bir yazlık evimiz bulunmaktadır. Bizim emlak vergisi muafiyeti karşısındaki durumumuz ne olmalıdır. Teşekkür ederim.
İki yıl once kentsel dönüşüm nedeniyle binamıza çürük raporu alındı. 2 gün once binanın anlaştığı inşaat şirketinden 60 gün içinde boşaltın yazısı aldık. Daire sayımız 31. Ancak 2 daire sahibi sözleşmeye imza vermemişti. İtiraz süremiz var mı? İtiraz halinde maddi olarak bir kaybımız olur mu? Teşekkürler,
Merhaba Kadir bey. Ben ve eşim 2 yıl önce Kurtköydeki bir projeden 2+1 bir daireyi topraktan satın aldık. Tapumuzu 20 ay sonra alabildik ama daireyi henüz teslim almadık. Sorun şu ki duvarlar örüldükten sonra daireye bakmaya gittiğimde, hem salonun hem de çocuk odasının küçülmüş olduğunu ve garip yerlere konulan kolonlar yüzünden de hem çirkinleşmiş hem de kullanışsız hale geldiğini gördüm. Müteahhit firma son derece pişkin bir şekilde Kat bahçesini eklersin dairen büyür diyor. Beni de hakkımı aradığım için gözü doymazlıkla suçluyor Neymiş daire satın alındığı tarihten bu yana geçen zaman içinde değerlenmiş vesaire vesaire.... Beni mağdur ettiklerini bir şekilde kabul ediyorlar ve aslında müşterek kullanım alanı olan 3 metrekare büyüklüğünde, yatak odasına komşu Teknik alanın içini boşaltıp iskan alındıktan sonra daireye ekleyeceklerini söylüyorlar. Araştırmalarım sonucunda, statik betonarme hesapları dikkate alınmadan bina inşa edildiği için dairemin bu hale geldiğini öğrendim. Ben nasıl bir yol izlemeliyim? 2 ay içinde daireyi teslim edecekler. Mahkemeye versem dairenin değer kaybının yanı sıra tazminat da alabilir miyim? Ne zaman mahkeme açmalıyım? Teşekkür ederim.
merhaba iyi günler biz binamızı kentsel dönüşüme soktuk,12 daireli bir binamız var şimdi yeni yapılacak konutta üst katlarda dublex hakkımız olduğu için ben en üst katta oturan bir malik olarak .alt katta bulunan komşularıma ne kadar Şerefiye parası ödemeliyim .bu ödeme neye göre hesaplanarak verilir..en önemlisi şerefiye parasını hesaplar iken neye göre hesaplanacak olması her iki tarafada haksızlık olmaması açısından ..şimdiden vereceğiniz cevap için teşekkür ederim. saygılar ..
7500 metre kare tarlamız var.7 kardeşiz,6 kardeş satmak istiyor biri yanaşmıyor kendide almıyor,nasil satarız.veraset ilamı bugun çıkardım,şimdi ne yapacam.