Soyak Evreka

Soru

Merhabalar, 55-60 bin civarında bir nakitimiz var. 220-230 bin TL civarındaki dairelere bakıyoruz. İçerenköy merkez tarafında 15-20 senelik 110 m2 civarındaki 3+1 dairelerle Kartal tarafındaki Soyak Evreka Projesindeki 75 m2 net deniyor 2+1 daireler arasında kararsız kaldık aslında birde Şerifali taraflarındaki 3+1 daireler var 2-3 yaşlarında 110 m2 civarında benzer fiyatlara. Oturmak için alacaksak Şerifali taraflarının ulaşım ve akşamları özellikle bayanlar için biraz güvenlik problemi var. Kiralarda çok iyi değil oralarda. Prim ne derece yapar apartman tipindeki bloklar bilmiyorum. Aslında oturmak için bakıyorduk ama prim yapma potansiyelini düşündüğümüzde Soyak'taki 2+1 'ler mantıklı gelmeye başladı. Oradaki 2+1'lerin kira fiyatları 900 civarındaymış. Biz bu fiyata kendimize 3+1 daire bulabiliriz. Sizce nasıl bir karar vermeliyiz acaba Soyak tarafı aslında benim işime ve çocuğun okuluna uzak oturma amaçlı düşünmüyoruz orayı ama prim potansiyeli daha yüksek görünüyor. geri dönüş için şimdiden teşekkür ederim, Sedat Düztaş

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Şubat 2013 | 01:05 Sedat Düztaş 640 Kişi okudu

Makro İnşaat Tapuları neden geciktiriyor ?

Soru

İyi günler . Özenerek ve güvenerek girmiş olduğumuz yatırımlarımızdan olan Ergene vadisi (Makro inşaat ) tapularımızın bilhassa 8 ayı geçkindir her türlü irtibat ve görüşme neticesinde geçiştirilmek sureti ile henüz alamamış bulunmaktayız .Bunun bir sebebi var mıdır ? Usulüne uygun olarak tapu masraflarımızı zamanında ödemiş olmamıza rağmen ( 8 ay önce ) Hiç bir şekilde geri dönüş yapaılmamasından ötürü MAKRO İNŞAATI KINIYORUZ .

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Şubat 2013 | 20:21 Fatih Ömürlü 640 Kişi okudu

siz olsaydınız?

Soru

ii akşamlar Tebernüş Bey. Yatırım amaçlı ev bakıyoruz. şu an bayrampaşa kartaltepe de oturuyor. buradan 3+1 i, tema parktan eğer metrekaresi 3000-3500 tl olursa 2+1 alabiliriz. siz oysaydınız hangi lokasyonu seçerdiniz.(gerçi farklı lokanyonlar ama :)

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Ocak 2013 | 21:47 ali binay 640 Kişi okudu

lokasyon bilgi

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, Kiptaş saadetdere bloklarında oturuyorum. Önümüzdeki arsada Özyurtlar tarafından bir proje yapılacak daha satışa cıkmadı bu konuyla ilgi bir bilginiz var mı? Birde buraya yapılacak proje kiptaş satılık daire fiyatlarını olumlu yada olumsuz etkiler mi?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Aralık 2012 | 15:32 ali bilgin 639 Kişi okudu

datça vs ıspartakule

Soru

selamlar kısaca sormak istiyorum: datçada 3 katlı sıfır binadan (site tarzı) daire 2+1 90m2 180000TL ya da ıspartakule avr. konutlrı3 den 1+1 80m2 190000TL peyzaja bakan daire mi? sizce hangisi daha mantıklı? bu arada carefour gelecek mi? netleştimi yanındaki Krkmaz beyin arazisine? 5 - 10 sene sonra ikisini karşılaştıracak olursak nerelerde olur fiyatlar kestirebiliyor musunuz? bir de metro ıspartakuleye birgün uğrar mı ve de tahminen ne zaman.. 33 yaşındayım ben görür müyüm :) saygılar abim bayaa kısa sordum helal edin :)

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
29 Kasım 2012 | 10:42 burak gun 640 Kişi okudu

MERKEZİ YERDE SIFIR STUDYO MU? MARKA BİR PROJE Mİ_?

Soru

Turkıyenın en buyuk markalarından bırınden ev aldım.800 bın lıra lık ev 2000 kıra getırıyor.Bırde kıracı cıktıgında 700n lıra aıdat oduyoırum kıracı cıkacak dıye uykularım kacıyor.Bu projedekı evı satıp bakırkoy besıktasta deprem yon.uygun krediye uygun ama fıtnes spa gıbı malıyetlerı olmadıgından aıdatı 50 tl olan 150-200 bın tl ye 4 hatta 5 tane studyo alıp tanesini 1000 tl ye kıraya vermek mantık lı mı? hem kıra gelırım ıkıye katlar hemde aidat riski yok hemde evler merkezde bos kalmıyor? Yada 2. alternatifim 800 bıne eskısehırde 20 tane studyo alıp 40 bın tlye 400 kıra getirisi var ,ayda kıra gelırım 8000 bın tl ye cıkar.Bırde eskısheırde kıracı ıle ugrasmıyrsunuz kırayı yıllılk alıyorsunuz..Acaba bu ıkı alternatif varken biz hata mı yapıyoruz gıdıp marka projelerden sosyal donatısı fazla ev alıp kıraya verıp para kazanmaya calısarak.Siz olsanız satıp hangısını yaparsnz?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Ekim 2012 | 08:17 Mert Fırat 639 Kişi okudu

ÇERKEZKÖY - VELİKÖY

Soru

Merhaba çerkezköye bağlı veliköye bağlı 1.350 m2 bir arsa buldum... çorlu marmaracıkta 1+1 daire ile takas yapmayı düşünüyorum.... arsa fiyatı 62.500.-TL, arsa sahibi 55.000.-tl kadar düşeceğini söylüyor... Sizce çorlu marmaracıktaki ev ile takas yapmam doğru bir kararmıdır Teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
10 Ekim 2012 | 13:08 Nejla peksoy 640 Kişi okudu

Mecidiyekoy'de yatirimlik konut

Soru

Merhabalar Tebernüş Bey; Mecidiyekoy merkezde 2+1 yaklasik 95m² lik bir kat aldik kızkardesim ile beraber. banka kredisi de cekerek 5 senelik borca girdik. bize yaklasik 215,000 TL ye maloldu. m.koy merkez olmasi nedeni ile binanin eski olmasi (20 yasinda) kacinilmaz oluyor. ama gelgelelim ulasim imkanlari olarak oldukca iyi bir konumda. metroya 10 dk profilo ve cevahir e de yaklasik 10 dk uzaklıkta olmasi (yuruyerek) bizi cezbeden imkanlari oldu. simdi diger sayfadaki okuyularin yazilarini okuyarak ali sami yen de yapılacak (Torunlar GYO) olan Rezidanslar ve ofis merkezleri suanda almıs bulundugumuz gayr-ı menkulu ne kadar etkileyebilir? zira 5 sene sonunda mulku satmayi planliyoruz. (tabii o zamana kadar kim kalir kim gider o tartisilir :)... ) ve birde cevreden bizim aldigimiz bolgede kentsel donusum ile ilgili duyumlar aliyoruz. (sehir efsanesi degil ise).. evin hemen yakınında ilkogretim ve lise var.. bunlarinda ileride deger katacagini dusunuyoruz. banka kredisi ile aldigimiz icin tapu kısmında bir sorun yok. degerlendirmeleriniz icin simdiden cok tesekkurler. NOT: 5 sene sonra tekrar size danismak umidi ile :) esen kaliniz...

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Ekim 2012 | 00:30 Cagri HAS 640 Kişi okudu

Avrupa konutları atakent 3 sürpriz fatura

Soru

Merhaba; Avrupa Konutları Atakent 3 te oturmaktayım.Gayrimenkulümüzü satın alırken ısınma sisteminin merkezi sistem olacağı şeklinde bilgilendirilmiştik her bağımsız bölümün sarf ettiği bedeller sayaçlardan kontrol edilerek ödenecekti,ancak 2 gün önce posta kutumuza konulmuş olan Avrupa Konutları'na ait fatura ile şok yaşadık.sıcak su kullanım bedeli ve suyun ısınması için harcanan enerji bedeli olmak üzere 182.-TL fatura yansıtılmış.site yönetimine konu danışıldığında ise ikinci şoku yaşıyoruz;soğuk kullandığımızda suyun bedelini İski'ye,sıcak kullandığımızı siteye;ısınma ve ocakta kullandığımız doğalgazı İgdaş'a,suyun ısıtılması için kullanılan doğal gazın bedelini siyete ödeyecekmişiz..Ayrıca binalarda doluluk oranı düşük olduğu için binaya gelen faturalar oturan sayısına bölünüyormuş.Peki ozaman sayaçların mantığı nedir? Site aidatlarının düşük olması ile sürekli reklam yapan ve bu yüzden tercih sebebi haline gelen Avrupa Konutlarının karar vermiş olduğu bu sistem ile resmen aidat alınıyor.Diğer Avrupa Konutları projelerinde bulunmayan bu rant sistemine sizin aracılığınız ile itiraz etmekteyim.Bilginizi rica ederim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Eylül 2012 | 10:34 Hikmet Ağaoğlu Koçyiğit 640 Kişi okudu

ISPARTAKULE VE METRO

Soru

Sn. Tebernüş Bey, Sanırım emlak piyasası hayallerin ve beklentilerin en yüksek olduğu sektörlerden biri. İki gündür Cengiz Aktaş ile Sabit Çengel in yazdıklarına bakılırsa Ispartakule de inşaat yapan firmaların hiç ev satmayıp üzerine yatması gerekiyor. 2009 yılında Ispartakule gişeleri açıldığında Bahçeşehir den dönüş yolu da yapılacaktı. Hala ortada hiçbir şey yok. Herhalde bir 3 ya da 5 yıl daha bekleyecekler. Mevcut iktidarın ve bağlı belediyelerin en maharetli olduğu konulardan biriside proje üretip insanlara tatlı hayaller yaşatmak. Bir türlü Başakşehir e gelemeyen metro, 20 yılda 5 km ilerlemeyen Taksim metrosu, açılamayan 5 tane tünel, 3 yıldır Beylikdüzüne gelemeyen metrobüs ve en muhteşemi de kanal İstanbul... Ispartakule de yaşayanlar kafayı metroya trene takacaklarına önce Bahçeşehire gidilecek düzgün bir yolun peşine düşsünler. Bahçeşehirliler gişelere giden yolun düzeltilmesi için tam 20 yıl beklediler ve de ciddi bir mücadele verdiler. Şimdi de aynı çabayı Tren için gösteriyorlar. Bahçeşehirin içinden 100 sene önce yapılmış bir tren yolu geçiyor ama üzerinden günde 3 tane treni geçiremiyoruz. İşin kötüsü şu anda tren sayısı günde 2 ye düştü. Marmaray efsanesinin Bahçeşehire gelmesi için önce Marmaray denen ve ne olduğu, nasıl işleyeceği tam olarak bilinmeyen projenin hayata geçmesi gerekir. İnşallah 2013 yılının 29 Ekim Günü hizmete girer ve sonu Başakşehir metrosuna benzemez. Diğer komik bulduğum bir konu ise Finans Merkezi palavrası. Acaba finans merkezi nedir nasıl bir şeydir, nasıl bir alt yapı ve üst yapı gerektirir, bunu dillerine dolayanlar bunun ne olduğunu biliyorlar mı? Öncelikle bir bölgede Finans Merkezinin olabilmesi için şehir dokusunun tüm öğeleri ile birlikte oluşması gerekir. Bir tane de Ispartakuleye finans merkezi kuralım demekle bu iş olmaz. Zaten gelişmiş ülkelerdeki örnekleri inceleseler Finans merkezi lafını bir daha ağızlarına almazlar. Emlak piyasasındaki tatlı hayallere en ilginç örneklerden biriside Altınşehir dir. Hiç unutmam bir arkadaşımın babası çok uzun yıllar önce Altınşehirden arsa almıştı. Adamcağız Altınşehir de gelecekte neler olacağını anlatıkça inanılmaz hayallere dalıyor ve keyifleniyordu. Bugün hayatta ise gelip Altınşehiri görmeli... Ispartakule ile Altınşehiri kıyaslamıyorum ama böyle hayaller kurmak insana ciddi zarar verir. Gerçekçi olalım.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
09 Temmuz 2012 | 00:27 Hüseyin TINAL 639 Kişi okudu