zararına ev satısında vergi - 2
Ahmet Bey ilk soruma verdiğiniz cevap üzerine tekrar soruyorum, benim satıs degerlerim gercektir, tapuda zararına ev satısı durumunda vergisel bir durum - geri donus soz konusu mudur?
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Ahmet Bey ilk soruma verdiğiniz cevap üzerine tekrar soruyorum, benim satıs degerlerim gercektir, tapuda zararına ev satısı durumunda vergisel bir durum - geri donus soz konusu mudur?
Merhaba Sayın Tebernüş Kireçci öncelikle çok degerli bilgilendirme leriniz için size teşekkürlerimi sunarım benim ögrenmek istedigim kadıköydeki uygulamalarda imarda 1.25 2016 sonunda bitecekti uzatıldıgı konuşuluyor müteahhitimiz 1.25 e göre bize sözleşme imzalattı bu bilginin dogrulugunu sizden ögrenmek istiyorum teşekkürler iyi çalışmalar
Tebernüş bey bir daire için yapılan sözleşmede bürüt m2 si ve net m2 si belirlenmiş fakat daire tesliminde net m2 si sözleşmedeki m2 den küçük çıkmaktadır.Bu durumla ilgili nasıl bir yol izlemeliyim(daireyi daha teslim almadım).Teşekkürler
Yıkın kararı kesinleşmiş olan deprem riskli binamız boşaltılmış olup, yeniden yapımı için daire sahipleri mail yolu ile davet edildi. Dokuz daire sahibi ile bir dairenin avukatı geldi .Gündemde binanın yıkımı ve mütahit seçimi vardı.Mütahitlerle görüşüldü ve dokuz dairenin onayı,bir dairenin itirazı ile yüklenici firma seçildi,fakat sözleşme imzalanmadı..Şimdi yandaki bina ile birleşerek yapım olasılığı var.Altı daire yandaki bina ile birleşerek yapılmasını istiyor,dört daire itiraz ediyorDavet noter kanalı ile değil mail yoluyla yapıldığı için geçerli olurmu?
iyi çalışmalar,aynı parselde 2 eski bina var,(40 yıllık binalar)Parsel üzerindeki (yan parsele bina yapıldığından) bana ait olan bina arkada kaldı ve kullanılmaz durumda kendi binamın yeniden yapılması için öndeki binanında yıkılması gerekir.Belediyenin söylediğine göre yeni binayıda beraber yapmamız lazım tek parsel olduğu için....Burda öğrenmek istediğim aynı parsel olduğu için öndeki binada bu kapsama girermi? diğer binadaki 4 hissedar buna yanaşmadığı için kendi binama risk raporu almakda tereddütüm var,eğer ben risk raporu alırsam 2 binada kentsel dönüşüm kapsamına girermi? tesekkurler
İyi günler tebernüş bey yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum ve çok faydalanıyorum. Belki daha önce cevaplamışsınızdır kaçırmış olabilirim. Bugün Maltepe'den ilk evimizi almak üzere anlaştık ve kaporamızı verdik ve birkaç gün sonra tapuya gidicez. Sormak istediğim tapuya gitmeden önce belediyeye gidip bir vergi borcu varmıdır sormak gerekirmi yoksa tapuda bu gibi borçlar görünürmü pazarlık sırasında bunları sormak aklımıza gelmedi. Sadece dairenin iskanı varmı diye sorduk var dediler. Cevabınız için şimdiden teşekkürler
Değerli hocam.İnsanlığa bu katkınızdan dolayo çok teşekkür ederim.2009 yılında küçük bir daire aldım.Bu konuları hiç bilmem.Şu kadar tapu harcı ödiceksiniz dediler,ödedik.Banka finansmanıyla almıştım.67 bine aldığım daireyi meğerse 30 bin üzerinden tapu harcı ödemişiz.Aradan 4 yıl bir zaman geçti.Evi aldığım kişi aradı.Onu maliyeden arayıp ceza kesmişler.Satın alan kişiyide bulacağız ceza keseceğiz demişler.Bu olay üzerinden en az 6 ay geçti.Beni arayan olmadı.Zaten şuan ceza ödeyecek durumumda yokZaten hayat şartları zor.Kaçak ev yapana bişey olduğu yok.Zar zor ufak bir ev aıp başımızı soktuk bu oldu.İki sorum var cevaplarsanız sevinirim. 1-Altı ay geçti ,bana ceza tebliğ edilmedi.Tebliğ edilmeden ceza verilmiş olabilir mi?Yarın bir de borcun faizi çıkar diye korkuyorum. 2-Bu dairenin yılda 60 tl civarı vergisi çıkıyor.Bu vergi tapu harcını düşük ödediğimiz için mi düşük çıkıyor.Bana ceza kesilirde tapu harcı 67 bine çıkartılırsa benim eski vergileride güncellenmil fiyat üzerindemi ödemem gerekiyor.Yani bu seferde vergi cezası mı çıkacak. 3-tapu satış değeri 67000 e çıkartılırsa tapu kağıdınıda yenilemem gerekecek mi?Zira tapuda 30000 tl yazıyor.Şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım efendim.
Paylaşılmamış mirasta 5 hissedarız.12 farklı tapu var.Paylar eşit.Anlaşmazlık çıkaran 1 kişi var.4 kişi birlikte anlaşıp,sorun çıkaran diğer 1 kişiye karşı ortaklığın giderilmesi davası açabilirmi.Açılırsa ve dava ihaleyle satış aşamasına gelirse 4 kişinin payı 1 pay olarakmı görülür veya satış aşamaları nasıl ilerler?Teşekkür ederim.
Emlakçıyla konuşup anlaştıktan sonra 1+0 bir ev için 500 kira 400 emlakçı komisyonu 300 de elektrik su depoziti olmak üzere 1200 lira senet imzaladım ancak parayı daha sonra getireceğimi söyledim bundan caymamın bir yolu var mıdır?
Kira carpani ne demek ? Bir örnekle aciklarmisiniz.Tesekkur ederim.