Anadolu yakası yatırımlık ve oturumluk daire

Soru

Mrb Pendik ve ona yakın diğer semtlerden ev almayı düşünüyorum.200 bin değerinde evimi satıp o civarda 3+1 lık geniş bir daire istiyorum. 600 bin e kadar çıkabilirim.sizce eski ve düzeni oturmuş bir siteden mi yoksa yeni projelerden mi almak daha mantıklı. yeni sitelerde düzen yok komşuluk işi zaten sıkıntı ama eski sitelerde kendince belli düzeni var. Birde emlak komutun eski evleri hakkında düşünceniz nedir yani tuzla emlak konut ve Sultanbeyli konutları için ? Emlak konutun yeni projesi olan Gebze 3. Emlak konut tan 500 600 bine daire almak mantıklı mıdır ? Tşkler :)

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Nisan 2019 | 15:02 Beren an 2781 Kişi okudu

Nakit | Kararsızlık | Yatırım Kararı Hk. Görüş

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, Nakit 520kTL param mevcut,gayrimenkul'da değerlendirmek istiyorum.Orta vadeli bir pozisyon içerisindeyim.İki proje arasında kararsız kalmış durumundayım,sizlerden kısa bir yorum istiyorum. 1)5.levent projesi 1+1 daire m2 fiyatı 7500TL (Teslim 2018 Mart) 2)Avrupa Konutları Başakşehir 2+1 m2 fiyatı 5000 TL alabiliyorum. (Teslim 2017 Mayıs) Sanki 5.levent'in daha fazla hikayesi varmış gibi duruyor.(Gerek yol güzergahları,gerek metro projeleri gerekse merkeze yakınlık olması dolayısıyla...) Siz lokasyon anlamında nasıl yorumlarsınız?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Eylül 2016 | 18:25 Ali Fuat Ürgüplü 2782 Kişi okudu

Zekeriyaköy geleceği ve projeler hakkında

Soru

Tebernüş Bey merhaba, Sarıyer Zekeriyaköy'de yatırım yapmak istiyoruz. Bölgenin 3. köprü ve yeni havalimanı tamamlandığında fiyatların artacağı öngörülüyor. Terrace Hayat projesinde metrekare fiyatı 10,000 TL. Bu projede Mayıs 2016'da teslimler yapılacakmış. Yeni köprü ve havalimanı sonrası fiyatlar ne oranda artar, en azından enflasyon üzerinde getirisi olur mu? Teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Nisan 2016 | 10:09 İlhan Kas 2781 Kişi okudu

Önce 2+1 sonra 3+1 almak

Soru

Merhabalar, Biz 3 kişilik bir aileyiz. Yaklaşık 80 bin tl civarında bir nakitimiz var. Kirada oturuyoruz.( 660 Tl ) 3+1 ev almayı düşünüyoruz. 250 bin tl civarında. Ancak kredi faizleri şeçinden sonra biraz yükseldi biliyorsunuz . Şöyle bir düşüncem var mantıklımı sizce. Önce 160 bin tllik 2+1 bir ev almak 36 ay vade ile aylık 2400 lira civarında ödeme ile. Sonra borcu bitince bu evi 160-170 bin tlye satıp 3+1 ev almak. (Bu arada kredi faizleri belki biraz düşer :) veya bunun yerine 120 ay borçlanıp aylık 2500 tl ödeme ile 3+1 ev almak. Sizce hangisi daha mantıklı. Geri ödeme tutarına bakınca 2 seçenekte biraz fazla bankaya para ödeniyor gibi gözüküyor.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
01 Mart 2016 | 09:33 Seyfi SELİM 2781 Kişi okudu

Soyak Konforia Projesi Yatirim

Soru

Hadimkoy Soyak Konforia projesi, 1+1 40m2 net 178.000 Tl almayi dusunuyorum. 3.kopruye 15 km, 3.havaalanina 50 km yaziyor. Su anda etrafinda cok fazla yerlesim yok gibi, ama yakininda hadimkoy kiptas projesi var sanirim. 140-150 bin civari.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Kasım 2015 | 20:19 Aysegul Demircioglu 2782 Kişi okudu

silivri gümüşyakada fabrika imarlı tarla mı yoksa üniversite alanına yakın tarla mı?

Soru

Merhaba.Silivri gümüşyakada 08/06/2015 tarihinde Silivri sulh hukuk mahkemesinde açık arttırmaya 2 tarlamız saat 13:00 çıkacak.Bu tarlalardan keşişdere mevkinde olan fabrika imarlı malın muhammen bedeli 1.232.000.00tl olan tarla e5'e 400 m mesafede ve sanovel fabrikasına yürüme mesafesinde,2.tarla Kartaltepe mevkinde olup gümüşyaka üniversite alanı olarak ilan edilen yere çok yakın bu tarlanın muhammen bedeli 939.000.00tl 2 tarlada 15 dekar 2 tarlada muhammen bedelinin yarısından açık arttırmaya başlanacak.Gümüşyakada Alman Üniversitesi yapılacak.Sorum şu açık arttırmadan üniversite alanına yakın yeri mi alayım,yoksa e5'e 400m mesafede olan fabrika imarlı tarlayı mı alayım?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
01 Haziran 2015 | 14:33 Firdevs kokarcalı 2781 Kişi okudu

Boğaz manzaralı bir daire almak mı kiralamak mı mantıklı benim için?

Soru

Tebernüş bey nasılsınız. Ben 18 yaşında okulu bırakıp 350bin TL sermaye ile ticarete başladım. Şu an 34yaşındayım. Zor senelerim oldu ve 2005ten sonra işi dengeye oturtup çıkışa geçtim. 2008de ilk arsamı aldım ve 2008-2013 arası 2milyon TL'lik toplam GM alımım oldu. Şu an oluşan GM portföyüm yaklaşık 5mio TL ve şirketimin değeri 2mio TL. 2011de sizin siteyi keşfettim ve keşke daha önce keşfetseymişim. Öğrendiğim okadar çok şey varki bunları daha önce bilseydim çok farklı olurdu herşey. Genede çok şükür. Sorumu sormadan birşey söyleyeceğim. Benim anadolu kentlerinde aldığım arsalar istanbulun çok üzerinde bir prim getirdi. Buradaki okuyuculara seslenmek istiyorum biraz İstanbul dışınıda araştırın, mütevazi bütçelerle çok daha iyi fırsatlarla karşılaşırsınız. Dağın başı değil hemde taş gibi arsa bunlar. Havalimani kanalist x projelerin guya dibinde arazilere tonla para saymak hiç mantıklı değil. Tebernüş bey Beylikdüzünde evim var oturduğum, şu an taş çatlasa 350bin yapar artırdığımı bugüne kadar hep arsaya araziye yatırdım. Arabam bile hala 2007de aldığım 2002model Toyota. Eşim artık bir evimiz olsun güzel bakımlı boğaz manzaralı diye söylenip duruyor. Bakıyorum ama beğendiğimiz projeler prestij şehrizar list hep fiyatları aşırı yüksek. Bu fiyatlara krediye ve maceraya girmek istemiyorum. Üsküdarda örn salacakta yeni binalarda sıfır daireler 1mio USD civari. Site olmamasını hiçte yadırgamıyorum böylesi daha çok hoşuma gidiyor güvenliği ve park yeri olsun yeter. Sitenin havuzunda yüzecek yada salonunda spor yapacak bi adam değilim. Önümde üç seçenek var 1.Gayrımenkullerimden satıp varımı yoğumu ortaya koyup 50/50 krediye girip saydığım projelerden almak bunu pek istemiyorum. 2.Salacaktan daire alıp daha rahat olmak. 3.Şehrizar konaklarından 6bin TL daire kiralamak ve böylece hiç bir arsamdan olmayıp artıracağım paralarla (krediye girmeyeceğim için) arsa almaya devam etmek. Ve arsalarımın değer artışını devam ettirmek. Aylık gelirim ortalama 30bin TL ve şu an 150bin nakitim var. Son şıkkı seçmek istiyoken hep aceba fiyatlar yükselirmi diyerek diğerlerine yöneliyorum. Burda sitenizde okuduğum hikayedeki arsa alımını hersene erteleyen adamın durumuna düşmek istemiyorum. Son ve 4.şık ise beklemek ve burada size sorum aceba iki köprü arasına bundan sonra yapılacak olan butik siteler olacakmı bilginiz varmı? Şöyle küçük keyifli manzaralı kaliteli bir site? Teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Eylül 2014 | 21:48 Hakan Akdoğan 2781 Kişi okudu

Şarköy'de Yazlık

Soru

Sayın Kireççi; Bizim Tekirdağ Şarköy Kızılcaterzi Köyü'nün ilerisinde site içinde denize çok yakın 55 metrekarelik bahçeli bir yazlığımız var (http://hulyatatilsitesidernek.com/) ve satmayı düşünüyoruz Duyduğuma göre Şarköy ilçesine Toki ve doğalgaz gelecekmiş. Yukarıdakiler doğrultusunda bölgenin potansıyeli ve yatırım açısından satma kararımız erken mi ya da doğru mu siz ne düşünüyorsunuz? Şimdiden teşekkürker SAYGILAR

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
20 Ağustos 2013 | 19:34 Emine Öz 2782 Kişi okudu

Ne yapacagima bir turlu karar veremedim Tebernus bey,

Soru

Tebernus bey hayirli ramazanlar iyi haftasonlari dilerim, Öncelikle suanda kirada oturuyorum ve artik bir sekilde kendi evim olsun ve borclanacaksam az bir borc ile krediyle odeme yapmak istiyorum sorum su; Pendikte helenium sitesinde 700 tl kiracili studyo dairemiz 3 senedir hic prim yapmadi ve her yil gelen 140 bin tl teklifini kabul ettim , Istanbul kucukyali-altintepe-adatepe veya kartal maltepe marmaraya yakin krediye uygun eski binalara yönelmek istiyorum, 175 bin tl nakit ile 50-100 bin arasi kredi cekip borclanip oturmak mi yoksa haddini bil borc cekmeden uygun yerler kovalami dersiniz? (Niye o bolgeler diye sorarsaniz 10 yildir sirkecide yasiyorum ve marmarayla cok kolay ulasim sagliyorum.) Turizm 2009 turizm ve global kriz , 2012 sars , 2016 sultanahmet bomba , 2020 covid salgini goz onune aldigimda riskli bir sektorde calisiyorum ve etkisini birebir hissettim. Tabi ki calistigimiz donemde maas harici yan gelirlerimiz yuksekdi ancak hic birsey eskisi gibi olmayacak diyen turizm profesyonelleri soylemleri borclanma konusunda soru isaretlerimde var. Amacim su degil yatirim yap yikilsin degerlensinde degil sadece ne yapacagima tam karar vermis degilim , Ev gezmeyede ufak ufak basladim ve 9 ayri emlakci icerisinde 7 tanesi ev fiyatlari yukselise gececek elinizi cabuk tutun demekte ( 14 nisan-7 mayis arasinda en az 10 defa tasinan insanlara rastladim ve ekonomik daralmaya gittiklerini soyluyor. Parasi olanlara zaten birsey olmaz ancak isci sinifiyiz. Tam olarak hakim degilim Arsa payli daireler cok kazandiracak diyen emlakcilarda var bana ne onerirsiniz , kira çarpani ne olmali ornegin ben 225 bine eski 2+1 buldum diyelim, en son kiraci 1.100 tl oduyorsa dogru rakamli bir yatirimlimidir 225 bin verilir mi? Bu rakamlara projelerden daire alamam proje onermiyorsunuz ama belki bana bölge fikri verirseniz , ve anlayamadigim 1+1 daire ayni binada bahce kat 195 bin , ust kati 270 bin bu kadar fark olur mu kararsizim , yeni bina mi eski bina mi ?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
09 Mayıs 2020 | 19:19 Burhan Engin Uluengin 2780 Kişi okudu

Tapuda satış bedeli yazmıyor

Soru

Tebernüş Bey, evimi müteahhitten Kat irtifakı şeklinde satın almıştım. Tapuda satış bedeli gözüküyordu. Bir müddet sonra müteahhit başvuru yaparak tapuları kat mülkiyetine çevirdi. Ancak bana verilen kat mülkiyeti tapusunda satış bedeli kısmında birşey yazmıyor. Firma ayrıca fatura kesip verdi. Daha önce böyle birşey hiç görmedim. Bu durum sorunlu bir durum mudur?

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
02 Şubat 2016 | 09:09 gokalp y 2779 Kişi okudu