Agaoglu cekmekoy park zamanında teslim edilmiyor

Soru

Merhabalar Agaoglu cekmekoy park projesi 36 ayda bitirme vaadi vermişti ancak suan 1 sene gecikme olacagi söyleniyor .bu konuda ne yapabılıriz? Ordan ev alanlarla nasıl iletişime geçebilirim ?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
17 Ekim 2020 | 00:14 Okan sekeryapan 2280 Kişi okudu

Kanal Istanbul ve Koronavirus

Soru

Merhaba Tebernus bey. Virus dolayisiyla devlet butun imkanlarini seferber ediyor. Buyuk proje Kanal Istanbul icin hic para kalmaz herhalde. Ihalededen bu kadar buyuk para veren sirketler cikacagini hic sanmiyorum. Cunku dunya olarak zor durumdalar. Artik Kanal Istanbul gercekten hayal mi oldu acaba? Ilerleyen donemlerde bu hukumet olsa belki 5-6 yil sonra yapilir ama baska hukumet gecse zaten uzerini cizer. Sizin gorusunuz ne acaba? Kanal ne olursa olsun yapilir mi?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Nisan 2020 | 07:02 Emre Durmaz 2279 Kişi okudu

Tum sorularda Konut yatirimi uzun surede altini dolari gecer inanciniz

Soru

Merhaba tebernus bey uzun samandir takip ediyorum sizden ogrendigim faydali bilgilerde oldu yalniz bazi takipcilerinizin sorularina cevaplariniz kafami karistiriyor altin kisa vadede kazandirir konuta yatirim uzun surede duviz altini katlar diyorsunuz bu tezinizi neye dayanarak soyluyorsunuz gecmiste yil 2009 bilezik altin almistim 35 liraya gramini bugun 400 liraya dayandi gram fiati ozaman bir daireye yatirilan parayla altin alinsaydi suan 10 daire edermiydi bunlarin yaninda surekli konutu altin ve dolara karsi savunmaniz yatirimciyi konuta yonlendirmenizdeki inanc nedir merak ettim gecmis 10 yila baktigimizda hesap ortada

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
08 Nisan 2020 | 17:58 Sabri saritas 2279 Kişi okudu

kredi başvuru tutarını ekspertiz raporu çıktıktan sonra değiştirebilir miyiz ?

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, ihtiyacım olan kredı 150.000 TL 7 yıl ödemeli. Ancak ön onaydan sıkıntısız ve hızlı bir şekilde geçmesi için biz 130.000 10 yıl vadeli istedik. onaydan geçti. eksper eve baktı daha sonucu çıkmadı. Benim sorum eksper evin değerini 300.000 tl ye yakın değer biçtiğini farz edersek; kredi tutarını ve vadesini 150.000 tl 7 yıl ödemeli yapabilir miyim, bunun için yapılandırmaya gerek yok değil mi ? tek bir yapılandırma hakkımız olduğunu biliyorum. Teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Ekim 2019 | 17:26 sevda algan 2280 Kişi okudu

Evimi Satmalımıyım? Satmamalımıyım?

Soru

Biraz Nakite ihtiyacımdan dolayı Ataşehir türkiş bloklarındaki Dairemi emsal en düşük istenilen rakamlar 360 binkenben 275 bine satıyorum Faiz oranları böyle 1 sene gidermi yada birden satışlar yükselirmi Cok kararsız kaldım. Bilginize ihtiyacım var

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
17 Kasım 2018 | 21:34 Uğur Sezer 2279 Kişi okudu

The İstanbul Merter projesi hakkında

Soru

Merhaba tebernüş bey yatırım amaçlı The İstanbul Merter projesinden ofis almak niyetindeyiz fakat kafamızı karıştıran geçen yıl teslim edilecekken bu yıl sonu deniliyor , ayrıca kat irtifak tapusu alınıyor sizce güvenebilirmiyiz? Ya da işlemlere avukat aracılığı ile mi devam edilmeli ? Bu arada 58 metrekare fiyatları 1090.000 tl bandında çok teşekkür ederim , saygılar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Temmuz 2018 | 17:47 Nedim yazgan 2279 Kişi okudu

Aldatan Emlakçı Hakkındaa

Soru

Tebernüş bey merhaba, İstanbul Ataşehirde ikamet etmekteyim ve oturduğum ev kira. Evi emlakçıdan bulduk ve ev sahibinin iletişim numarasını istediğimizde bize ev sahibi yurtdışında bu evle senelerdir ben ilgileniyorum herhangi bir sorun olursa bana söyleyin ben ev sahibi ile iletişime geçip sorunu çözerim dedi ve 4 yıldır bu şekilde devam etti. Geçenlerde evin fiyatını bi soralım hesabımıza uygunsa krediyle felan alalım dedik ve emlakçıya ev sahibi ile görüşmesini söyledik ertesi gün bize döndüğünde evin fiyatına ev sahibinin 370bin TL dediğini ve emlakçının hatırına 350bin TLye bırakacağını söyledi. Biz de fiyatının bütçemizi aştığını ve alamayıcağımızı kirada devam etmek istediğimizi söyledik. Fakat 1 hafta sonra emlakçı hemen hemen her akşam beni arayıp eve görücü var diyip insanlar getirdi ve tanımadığım insanlar evime baktı ama hiçbirinden ses seda çıkmadı. Bu gelen insanlardan bıktığımız için bütçemizi daha da zorlayıp evi alalım dedik aradık emlakçıya ev sahibi ile konuşmasını söyledik ve emlakçı akşama beni arayıp ev sahibi vazgeçtiğini söyledi. Bende gittim b şekilde naptım ne ettim ev sahibinin telefon numarasını buldum ve iletişime geçtim evi satmaktan vazgeçtiğini felan söyledim ev sahibi bana aynen şunları söyledi; Ben emlakçıya eğer evin içindeki kiracı evi alıyorsa sadece ona satıyorum eğer almıyorsa evi asla satmıyorum otursunlar oturdukları kadar demiş ve evin fiyatını sorduğumda ise bana ben oranın piyasasını bilmiyorum sana hangi rakamı söylesem yanlış olur dedi. Yani anlıyacağınız emlakçının eve getirdikleri hep sahte insanlarmış kendi tanıdığı eşi dostuymuş sırf bizleri bunaltıp daraltıp tamam eve talibiz dememiz için ve bize söylediği rakam ise kendisinin istediği rakammış sırf bizden fazla para kopartıp fazladan komisyon almak için. Şimdi ben bu durumda nasıl hareket etmeliyim nerelere şikayet edip hakkımı arayabilirim. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın, teşekkür ederim.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
09 Şubat 2018 | 15:02 Levent Sönmez 2280 Kişi okudu

İmarlı olıup dolgu alanı olarak planlanan arsaya işletme açılabilir mi, ya da hangi işletmeler açılabilir.

Soru

Merhabalar, Maltepe Küçükyalı semtinde sahile sıfır 500 M2 üzerinde 2 katlı bina bulunan bir arsamız mevcut. Öncelikle niyetimiz satıştı. Ancak belediyeye gittiğimizde 500 M2 olan arsamızın 480 M2 sinin dolgu alanında kaldığı söylendi. Elimizdeki tapu arsa vasıflı. Tabi ki istediğimiz rakamlardan satmayacağımızı anladık. Sorumuz şu ki, elimizde imar planı içerisinde yer alan 20 M2 ve üzerinde 2 katlı betonarme bir binamız mevcut. Burayı işletme amaçlı cafe-restaurant vb. tarzda kullanabilir ya da bu şekilde kiralayabilir miyiz ? Şimdiden teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Ocak 2018 | 18:07 Kenan Zengin 2279 Kişi okudu

İstanbul İzmir Aksında Yatırım Planlaması

Soru

Bundan tam iki yıl önce yani 2015 Aralık ayında Varyap Meridian'daki 1+1 dairemi 635 bine sattım ve İzmir Park Yaşam Mavişehir sitesinde 395 bine 1+1 daire aldım, aldığım dairenin fiyatı şu an 600 bin TL'yi geçti ve kira olarak 2500 TL alıyorum. Paranın geri kalanı ile de Foçaköy'de arsa yatırım yaptım ve 120 bin civarına aldığım arsalar 250 bin TL fiyatları geçti. Bu yatırımlarımdan oldukça karlı çıktım ancak İstanbul birkaç yıldır durduğu için şimdi tekrar dönüp İstanbul'da yatırım yapmayı planlıyorum ve niyetim Maslak 1453'de 750 bin TL civarına 1+1 veya 1 milyon 100 bin civarına 2+1 daire almak, alabileceğim dairelerin kirası sırası ile 1+1 için 3000, 2+1 için 4000 civarı olacaktır ancak piyasalar normalleştikçe fiyatların ve kira oranlarının artacağını ve bu yatırımın başlantıçta olmasa da orta vadede daha karlı olacağını düşünüyorum. Yatırım düşünceme katılır mısınız, yoksa İzmir'de yatırıma devam etmeli miyim?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Aralık 2017 | 13:57 Nurettin Coşan 2279 Kişi okudu

Viaport Venezia yatırım önerisi

Soru

Merhaba, Tebernüş Bey, Viaport venezia'da yatırım amacıyla 2+1 kapalı mutfak bir daire ile ilgileniyoruz. Daire brüt 168, net yaklaşık 115m2. Kira getirisinin 2600-TL bandında olduğunu gördük. 250 olan kira çarpanına uygun bir fiyat bulduk. Ancak yatırım amacıyla uygun olup olmadığından emin değiliz. Yakın tarihte altında avm'si de olan bu projeye tranvay yanında metronun da geleceğini biliyoruz. Bölgede bu büyüklükte başkaca bir daire bulunmadığı için de mukayese edemiyoruz. Bu proje genelinde ve belirttiğim daire özelinde görüşlerinizi öğrenmek isteriz. İyi günler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Ekim 2017 | 19:49 Kamil Taşkın 2279 Kişi okudu