Bayrampaşa Cezaevi Kentsel Dönüşüm Hakkında

Soru

Merhaba Tebernüş Bey ;Bayrampaşa Cezaevi alanına yapılacak projede bende dairesi takas yapılacak olan bir hak sahibiyim. Dönüşümün yapılacağı alanda 3 adet yeni dairem var. toplam m2 210 civarında hakkım var. Büyükşehir belediyesi 40 M2 den 112 M2 e kadar daire çeşitleri yapıyor. 210 M2 alacağıma istinaden her çeşit daire alma imkanı sunuluyor. Sizce böyle bir projede hangi tip daire almak daha kar lı bir yatırım olur. Teşekkür ederim.Oturmak için değil ticari amaçlı düşünüyorum. Proje sonrası satmayı planlıyorum.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
09 Mart 2017 | 10:49 mehmet yılmaz 2195 Kişi okudu

Daire satışlarındaki sıkıntının sebebi

Soru

İyi günler Tebernüş bey.Ben Kartal'da müteahhitlik yapmaktayım..Yapmış olduğum bina konum,çevresel faktörler,ulaşım konusunda merkezi bir yerde ve hem iç hem dış cephe olarak lüks sayılabilecek bir proje.Buna rağmen satışlarda sıkıntı çekiyoruz müşteri potansiyeli yok denecek kadar az..Ben bunu büyük firmaların yaptığı kampanyalara bağlıyorum.Yatırım amaçlı veya oturacakları ev bakan insanlar 0.60'a kadar düşük faizlerle hemde çok az bir peşinatla ev almak varken neden gidip bankadan 0.95 faizle kredi çekip yüksek peşinat ödeyip ev alsınlarki?Büyük firmaların eli bu kadar güçlüyken biz orta seviye inşaat sektöründekilerin önü kapanmıyor mu sizce?Kendi imkanlarımızla kredi vermemizin imkanı yok,bankaların verdiği kredi oranları da belli potansiyel müşterilerimiz haliyle bizi değil büyük firmaları tercih ediyor bu gidiş ne zaman son bulur veya biz bu durumun altından nasıl kalkabiliriz?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
28 Kasım 2016 | 13:03 Muhammet Karabulut 2196 Kişi okudu

osmaniye de ev alma hakkinda

Soru

Merhaba, osmaniye de universite yakininda 40-45bin tl fiyata aylik 400-450tl kiraya verilebilen ev alinabilir mi? osmaniye hakkinda sizin de bilginiz olmadigini dusunuyorum fakat her yazinizda isin matematigine bakilmasi tavsiyenizden yola cikarak bunun mantikli olabilecegini dusundum. sizin fikriniz nedir ? Tesekkurler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Temmuz 2016 | 19:05 mevlut demir 2196 Kişi okudu

Tekirdag da arsa alimi prim yapar mi

Soru

Sn. Tebernus bey Tekirdag merkezde, yerlesim yerlerine yakin; imara yeni acilmis [2kat imarli] 770 m2 bir arsa almak istiyorum....Fiyati 220.000tl...Sizce uygun bir secim olur mu ....Ilginize tesekkur ederim....

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
01 Nisan 2016 | 18:45 ekrem imam 2195 Kişi okudu

Bahce Dublekslerde bahcenin tapuya dahil olmama durumu

Soru

Merhaba, Bir cok projede Bahce Dubleks olarak satisa cikan evlerde, bahcenin tapuya dahil olmadigini ogrendim. Sebebini sordugumda aldigim cevap; "bahceler, kisilerin kendi isteklerine gore bahceyi kapatmak, baska yapi yapmak suretiyle degistirmek isteyebilecekleri vs. gibi sebeplerden dolayi tapuya dahil edilmiyor" oldu. Cevap mantikli olsa da, bu durum bahcenin kisiye ozel degil de ortak kullanim alani oldugu sonucunu cikartmaz mi? Bir de ileride hukuksal sorun teskil eder mi? Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim. Saygilarimla

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
09 Ağustos 2015 | 10:56 Erdal Tamer 2196 Kişi okudu

iskan harcı ödeme zorunluluğu

Soru

19.03.2013 tarihinde proje aşamasında AC yapı Dorelıfe projesinden aldığım daireyi 02.Mayıs 2014 tarihinde anahtar teslim aldım.13.11.2014 tarihinde sattım. 12.03.2015 tarihinde firma noter aralığı ile iskan harcınının ödenmesi konusunda ihtar çekmiş bulunmaktadır.Dayanak olarak :Taşınmaz satış vaadi sözleşmesini maddesini göstermektedir. ''iskan ruhsatının alınması için gerekli olan tüm harç ve masraflar alıcı tarafından ödenecektir'' ibaresi vardır. ben tapumu zaten almıştım bu bedeldende sözleşmede olsada direk belirtilmediği ve sonradan böyle bir şekilde karşıma çıkacağını düşünmediğim için ve daire satışımıda yaptığım için bu bedeli ödememe hakkım olabilir mi ?Herhangi davalık bir durum olursa firma kazanabilir mi?

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Mart 2015 | 16:18 YASEMİN ÇALIK 2195 Kişi okudu

Dumankaya Ikon Oturumluk/Yatırımlık Daire

Soru

Tebernüş Bey Merhaba, Bir miktar birikimimizin üzerinde kredi çekerek yatırımlık bir daire almak istiyoruz. Leventte oturmamıza rağmen ( bu bölgeden istediğimiz evi şu anda alamıyoruz ) fikirtepe bölgesindeki projelere baktık. Hatta kendimizi biraz zorlayıp 2+1 almayı düşündük, gerekirse oturabilelim diye ancak projelerin daha yeni başlaması ve bütün alanın tamamlanmasının kısa vadede olmayacagı gibi çekincelerden dolayı vazgeçtik ve yakında bulunan Dumankaya Ikon' a baktık. Bu bölgede ulaşım araçlarına ve köprü yollarına uzak olmayan lokasyonu ve fiyatlarından dolayı dikkatimizi çekti. Yine hem yatırım olsun hemde gerekirse oturabilelim diye 2+1 daire baktık. 23.kat güney cephe 78m2 daire yi 360.000 TL ye alabiliyoruz. ıcındeki kiracı 1350 tl ödüyor.Kira çarpanı biraz yüksek çıkyor. Ancak yeni çıkan dairelerde kiralar 1500-1600 tl civarında. Oyuzden boş bir daire alıp kiraya verince daha mantılı kira çarpanlarına geliyor. Bunun yanında ise kendimizi fazla zorlamadan 55m2 1+1 daire 270-280bin civarlarına bulup alabiliyoruz. Çeşitli kat ve cephelerde mevcut. Buralarda kiralar ise 1100-1200TL civarlarında kira çarpanları daha düşük. Hazır kiracılı bir yatırım olacağı için ve yeni sayılabilecek bir proje olduğu için yukarı bahsettiğim gibi fikirtepeden daha çok ilgimizi çekti.Size sorum ; fikirtepe yerine buradan daire almak mantıklımıdır ? İleride fikirtepe birim yapınca elbet buralarda yapacaktır diye düşünmekteyim. Ayrıca yeni yapılacak yollar avrasya tüneli vs. de bu bölgede zaten. ikinci sorum hem yatırım hemde ileride,ihtiyaç halinde, oturabilmek adına 2+1 daire seçip almak doğru bir yaklaşımdır? Yoksa şu anda oturmayacağımız için kira çarpanı iyi olan 1+1 daire almak daha mı doğrudur? cevabınız için teşekkür ederim. Ayrıca kitaplarınızı piyasada bulamadığım eğer gönderebilirseniz çok sevinirim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Ekim 2014 | 18:06 Necati Orhan 2195 Kişi okudu

andromeda gold ve towerland

Soru

Sayın Tebernüş Bey, Uzun yıllar çalışma hayatından sonra emeklilikte oturacağım bir daire için araştırmalar yapıyorum. Ankarada oturuyorum.İstanbul ağaoğlu towerland veya andromeda gold sitelerinden bir daire alma çabasındayım. Şatış ofisi hemen tapu verebileceklerini söyledi; ancak balkon separatörleri için bir imar değişikliğinden bahsetti, çeşitli duyumlar var. Bir sukent lafıdır geçiyor, szin sitenizden araştırdım ,yeterince tatmin olmadım, imar ,tapu veya başka bir yasal sorun var mı? Oradan bir daire alırsam başım ağrır mı? Satış ofisleri herşeyi güllük gülistanlık gösteriyor. Ankarada oturduğum için yeterince araştırma yapamıyorum. Yüksek bilgi ve tecrübenize dayanarak bana yardımcı olmanızı istirham ederim.Saygılarımla

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Nisan 2014 | 13:45 EMİN KÖROĞLU 2196 Kişi okudu

ispartakule bahcesehir altinsehir trafik cilesi

Soru

Sabah işe giderken ve akşam eve dönerken yaşadığımız trafik yoğunluğu insanı canından bezdiriyor. Kaç kez şikayet etsemde henüz bir gelişme yok. Sizin sitenizden sürekli yol yapımı ihalesi yada projesi varmı diye takip ediyorum.Konut projeleri 2.sırada kaldı. Bu arada ıspartakule bahçeşehir viyadik ihalesi sonuçlanmış firma belli umarım bir an önce çalışmalar başlar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Ağustos 2012 | 22:27 deniz acar 2195 Kişi okudu

CTH ve altyapı bedeli ne demek?

Soru

Merhabalar ,C.T.H. alt yapı bedeli , nedemektir acaba ? Hangi durumlarda ödenir ?Şimdiden Teşekkür Ederim,İyi Çalışmalar,

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
24 Mart 2012 | 13:47 Zeynep Erkol 2196 Kişi okudu