KİRACIİHTARNAMEYİ ALMAZSA

Soru

KİRA BORCU NEDENİYLE ÇEKİLEN İHTARNAME KİRACI ADRESTE TANINMIYOR ,KAPALI DİYE İADE EDİLMİŞ.MAVİ ZARF İLE TC SİNE TEKRAR GÖNDERİLDİ.MUHTARA TESLİM EDİLMİŞ.(MUHTARLIKTA KAYDI VAR) sizden öğrenmek istediğim İHTARNAME MUHTARLIK KANALI İLE ELİNE GEÇMEZSE VEYA ALMAZSA NE YAPMAM GEREKİYOR.İKİNCİ İHTARI ÇEKMEM GEREKİYOR MU .DAVA AÇMAM İÇİN BELLİ BİR SÜRE VAR MI?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
12 Aralık 2015 | 00:46 KAMİL GÜRSES 7152 Kişi okudu

Emlak mı? Yastık altına devam mı?

Soru

Tebernüş abi merhabalar. Bilgilendirmeleriniz için öncelikle teşekkürler. 35 yaşındayım. İstanbul Şişli civarında deprem öncesi bir binada 2+1 den bozma içi sıfırlanmış 1+1 yüksek giriş bir daire sahibiyim. İçinde kiracım var. Tanıdığım bildiğim düzenli bir insan kendisi sıkıntım yok. Şartlar gerektirdiği için Bağcılar tarafında bana ?0? teslim edilmiş asansörlü arakat bir dairede 4 yıldır kiracı olarak oturuyorum. Bende çok şükür 1 gün aksatmadan kiramı veren zammı söylemeden yapan bir insanım. Ev sahibimde ailece görüştüğümüz bir insan arasıra oturmaya gelir duvarların temizliğine bile hayran olur yani kiraları da birbirini karşılıyor diyebiliriz 50-100 tl üstüne koyarak düzenimi devam ettirebiliyorum. Çocuğumuz olunca ona bakmak için eşim işten ayrılınca haliyle gelirimiz yarıya düştü.Çok şükür bir evimiz, eskide olsa bir arabamız ve maaşlı bir işim var. A noktasından B noktasına kusursuzca götürdüğü için ve 365 günün 350 günü İstanbul?da olduğumuz için arabamız bize yetiyor. Değiştirmeyi düşünmüyorum. Bunun yanısıra iki kişi çalışırken bugünleri düşünerek (çocuk olması, işsizlik, hastalık vs) kenara koyduğumuz (çeşitli döviz ve emitalarla birikmiş TL karşılığı) 100bin TL. miz var. Al-sat, borsa vs bana göre değil. 1-2 kez denedim para artmış gibi görünsede aslında enflasyon ve döviz kuru karşısında hep eridi, çünkü hiçbir zaman sattığım rakamın altından geri alamadım bu şekilde para kazanamayacağımı toplama bakınca para kaybederek öğrendim:) Yazdıkça uzuyor kusura bakmayın, 100-120bin TLyi peşinat yaparak Anadolu yakasını bilmediğim için Avrupa yakası Esenyurt harici bir iki bölge de ufak bir borçlanmayla ve 3-4 yıllık kira getirisiyle kredi ödeyerek 140-180bin TL. aralığında 1+1 daire almak mı? Yoksa bir süre daha nakit döviz ve emitada kalıp beklemek mi?(Ödenmesi gereken dış borç rakamları ve cari açığı okuyunca ayrıca FEDin yapacağı faiz arttırımlarını görünce biraz daha devalüasyon olacağı kesin gibi görünüyor.) Yoksa eski evi satıp kenardaki parayı da üstüne ekleyip yeni yapılmış bir yapıda ev almak mı ? (Asıl yatırımın arsa olduğunu biliyorum ama hiç anladığım bir konu değil ve çevremde de o bilgiye sahip insan olmadığım için girişmiyorum.) Teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Haziran 2018 | 13:00 Yusuf İlgen 7150 Kişi okudu

marmara ereğlisi satılık yazlık

Soru

Selamlar Tebernüş Bey. Tekirdağ Marmara ereğlisi deniz tarafında,herkesin kendine ait,genelde en az 306 m2 üzerine kurulu ikiz yada müstakil yazlıkların olduğu ve güzel bir yerde 3062 m2 arsa üzerinde tek katlı bir gecekondu tarzı yazlık var.Ama arsa tapulu ,mirascılar satıyor 400.000 TL deniyor.Ne öneririsiniz ,imarı var ama arsa tapulu sanırım kredi imkanıda olmuyor.Teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
19 Eylül 2020 | 12:31 tugay türk 7147 Kişi okudu

Bahçeşehir - 3. Havalimanı Bağlantı Yolu

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, Havacılık sektöründe olduğumdan 3. Havalimanına ulaşım konusunda problem yaşamayacağım lokasyonlarda, 3. Havalimanının açılmasıyla birlikte oturmaya başlayacağım bir emlak yatırımı yapmayı düşünüyorum. Bahçeşehir bu anlamda alternatiflerden biri olarak karşıma çıkmakta fakat 3. Köprü ve Havalimanı bağlantı yolu ile ilgili olarak sanırım net bir bilgiye ulaşmak zor. Bazı söylentilere göre bağlantı yolu, Kiptaş bloklarının bulunduğu Bahçeşehirin doğusunda bulunan tepenin arkasından geçecek. Bu konuda güzergah ve bitim tarihi ile ilgili net bir bilgiye ulaşmak için yardımlarınızı rica ederim. Bunun dışında bu bölgede bulunan Dekar Asmalı Bahçeler projesi ile ilgili tavsiyelerinizi de almak isterim. Teşekkürler...

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
20 Kasım 2016 | 12:05 Caner Dönmez 7138 Kişi okudu

Kayaşehir yatırım için mantıklı mı ?

Soru

Tebernüş bey selamlar Nidapark kayaşehir brüt 114 m2 2+1 daire için 500 bin liraya anlaşarak kaparo bıraktım. Emlak konut 0.70 faiz kampanyası ile ödeyeceğim. Bölgede Avrupa konutları , adım İstanbul , park mavera gibi projelerde fiyatlar metrekaresi 4600 den başlıyor Nidapark projesinde ise 4300 civarı genelde. Birinci sorum tahincioğlu güvenilir bir firma mıdır ve en az diğerleri kadar prim yapar mı? Fiyatların diğerlerinden düşük olması lansman öncesi satış olmasına bağlandı satış temsilcisi tarafından. İkinci sorum bölgede tam adım İstanbul projesinin önünde nidapark karşısında hem metro hem tramvay durağı geleceği çok konuşuluyor tüm firmalar aynı yeri göstererek hem tramvay hem metro buraya gelecek diyor bu doğru bir bilgi mi ? Ve metro ve tramvay gelirse fiyatlar söylendiği gibi metrekare bazında 6000 lira seviyelerine gelir mi ? Son olarak da bölgede bu kadar markalı konutun iç içe olacak olması ileride negatif mi yoksa pozitif mi etki doğurur sizce ? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Ağustos 2016 | 18:23 Muzaffer Gürbüz 7122 Kişi okudu

İmarlı arsaya ev harici hizmet alabilir miyim?

Soru

Selamlar. İstediğim bölgede imarlı bir arsaya ancak param yetiyor. Üzerine ev yapmaya param kalmıyor. Oraya konteyner veya karavanımı koyabilirmiyim. Orada kullanmak üzere elektrik ve su alabilir miyim? Teşrkkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Şubat 2021 | 13:18 Koray turkay 7118 Kişi okudu

bahçeli kargir eve elektrik su aboneligi

Soru

Merhaba köyden 1 dönüm yer aldık tapu da niteliği bahçeli kargir ev diye geçiyor ama içerisinde ev yok sadece tarla şeklinde şu An. Biz buraya ev yapabilirmiyim ve elektrik su cektirebilirmiyiz. ilginiz için teşekkür ederim.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Mart 2015 | 19:38 Uğur Özkirisci 7117 Kişi okudu

Tapuda ada no: 0 olabilir mi

Soru

Ümraniye Tatlısu Mahallesinden aldığım evin tapusunda ada no: 0 yazıyo. Bu ne anlama geliyo. Sıfır yazması normal mi acaba ?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
02 Aralık 2020 | 21:32 Sami Erdemir 7113 Kişi okudu

Kentsel dönüşüm kiracı hakları

Soru

Sayın Gürsel Öngören, kentsel dönüşüm kapsamında kiracısı olduğum apartman için yıkım kararı çıktı ve bugün itibariyle kat maliklerine 15 gün itiraz süresini tanıyan bildii gönderildi. Ben 5 senedir kiracıyım ve sözleşmem kendiliğinden süresi gelince yenilendi. 60 günlük bir üreden bahsedilmiş ancak benim bu süre içerisinde v bulamama durumumda ki şuanda oturduğum ev erenköyde 1000 lira kira ancak yeni kiraya çıkmak istediğimde fiyatlar 1800 tl dolayısyla bulamayacağım gibi gözüküyor talep edebileceğim bir hakkım var mı yapabileceğim bir itiraz yadda ev sahibine tazminat hakkım var mı? bir firmayla anlaşılmış durumda bu firmaın ev sahibine 2500 tl taşınma parası ödediği söyleniyor ancak tam anlayamadım er kiracı için 2500 tl verilmiş diye duydum. devletten, inşaat firmasından ya da ev sahibinden bir şey talep edebilir miyim, ya da süre kazanabilir miyim? yardımınızı rica eder saygılar sunarım.

Prof. Dr. Gürsel Öngören tarafından yanıtlandı.
10 Eylül 2013 | 21:45 Beyza Gunce 7112 Kişi okudu

Esenyurt Hayat park evlerinin son durumu ne olabilir

Soru

Hocam Esenyurt hayat park 2 projesindeki brüt 123 metrekarede ki 2+1 daire 465000 bin tl ve Firmaya Taşeron olarak çalışan bi arkadaşım firmadan emeğine karşılık para yerine daire almış bu arkadaşım paraya sıkıştığı için dairesini bana çok uyguna satıyor daireyi alıp almama konusunda kararsızlık içerisindeyim çünkü firmayı hiç tanımıyorum firma güvenilir mi bilmiyorum bahsettiğim proje içerisinde 4 adet blok bulunmakta bu blokların 2 tanesi bitmiş 1-2 ay içerisinde dairelerin teslimatı yapılacakmış yalnız benim alacağım daire ise inşaatı devam eden diğer iki bloktan birinde kalıyor inşaat şuanda 7. Katta ve çalışmalar devam ediyor dairelerin tahmini teslim tarihi gelecek sene Aralık ayında olacakmış .. hayat park nasıl bir firmadır siz buradan daire alır mısınız ..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Aralık 2019 | 08:40 Engin Palabıyık 7106 Kişi okudu