Esentepe emekli subay evleri

Soru

Esentepe emekli subay evlerinde 100 metrekare 760 bin TL daire 500binTL si 120 ay kredi ile alınırmı? Kira getirisi 2000-2500TL civarı.İleriye dönük yatırım amaçlı alıyorum.Kredi ön onayı çıktı. Acil dönerseniz sevinirim.Saygılar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Ekim 2014 | 13:57 Sultan Geçgel 2121 Kişi okudu

kayaşehir toki 18. bölge konutları

Soru

İyi çalışmalar Tebernüş Bey.18. Bölge 2.etap ve 1. Etap ihaleleri aynı tarihlerde yapıldı diye biliyorum. 2.etabın yapımı devam ediyor şu anda ama 1. Etap daha başlamadı .Size sorum bu etapda satış olacak mı olacaksa ne zaman.Kolay gelsin iyi günler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Eylül 2014 | 14:13 Mustafa Dalkıran 2121 Kişi okudu

arsa yatırımı

Soru

silivri küçükkılıçtaki yatırım tavsiyesine verdiğiniz cevabınız için teşekkür ederim tebernüş bey arsaların imar durumu şu anda imar yok ama yakın zamanda geleceğini söylüyorlar. hisseli tapuymuş tarla tapusu yani arsa işiyle uğraşan bir abiye sordum hisseli tapu ise imar geldiğinde % 40 ı kesilir dedi yani 180 m2 olur dedi bende kararsız kaldım biraz .180 m2 yere 45.000 tl çok gibi geldi kırklareli tarafından ileriye dönük arazi bakmamı tavsiye etti sizin fikriniz nedir acaba tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
09 Temmuz 2014 | 10:00 fatih uzun 2121 Kişi okudu

Evimizi satmak için doğru zaman mı?

Soru

Merhaba Tebernüş Bey. Umarım sorum yanıtlama koşullarınızı karşılar. İstanbul ili Maltepe ilçesi, Altıntepe mahallesinde 90 m2 net 3+1 bir evimiz var. Evimizin bulunduğu apartmanın yapım yılı Ekim 1975. Bir müteahhid apartmanımızın bulunduğu adadaki 6 apartman için bir proje oluşturmak için uğraş veriyor. 6 apartmanın yıkılıp 2 blok halinde yapılması söz konusu. Taslak projeye göre konumu aynı kalmak koşuluyla evimiz 80 m2 2+1 olacak şekilde projelendirilmiş. Yapım süresi olarak anlaştığımız tarihten itibaren 2,5 yıl öngörülüyor. Kira desteği verilmiyor ancak üzerine yapım maliyeti olarak ekstra ücret de talep edilmiyor. Yani tahliye sonrası şu anki kira bedelleriyle minimum 600.000 TL gibi bir rakamı kira için ödememiz gerekiyor. (Kiranın artacağı düşünülecek olursa bu rakam 800.000 TL'ye kadar çıkacaktır) Evimiz için birkaç emlakçıdan aldığımız şu anki ortalama satış fiyatı 3.250.000 TL. 2+1 80 m2 sıfır bir dairenin bölgemizdeki satış fiyatı da ortalama 4.500.000 TL civarında. (müteahhid'in yapacağı ev) Yani aradaki fark ortalama 1.250.000 TL. Evimiz yenilendiğinde 3+1 90 m2 bir ev yerine 2+1 80 m2 bir ev olacak ve bizim o eve sığmamız mümkün olmayacak. Bu durumda da satmamız gerekecek. Ancak görüldüğü üzere o evi satıp 3+1 bir ev de alamayacağız gibi görünüyor. Hele 600.000 TL ile 800.000 TL arasında bir miktarı da kiraya verdiğimiz düşünülecek olursa) Bütün bu koşulları değerlendirdiğinizde size sorumuz şu; Sizce müteahhid ile anlaşıp kiraya çıkmalı mıyız, yoksa evimizi satmalı ve aldığımız parayı en kötü ihtimalle mevduat faiziyle değerlendirmeli miyiz? Bu durumda ortaya şöyle bir tablo çıkıyor. 3.250.000 TL'nin aylık faizi 95.000 TL civarında. Bu paranın 30.000 TL'sini kira için harcayıp kalanını biriktirdiğimizde yılda ortalama 780.000 TL civarında bir rakam biriktirmiş oluyoruz. Böyle bir yöntemle ana paramız bir yıl içinde 4.030.000 TL'ye ulaşıyor. (Tabi faizi ve kazançlarımızdan biriktirdiklerimizi ana paraya eklediğimiz bir versiyonda bu miktar çok daha fazla olacaktır) Bütün bu koşulları, Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu ekonomik durumu ve emlak sektörünün geleceğini değerlendirdiğinizde sizce ne yapmalıyız? Evimizi şimdi satarsak daha kısa zamanda (1,5-2 yıl) yine aynı bölgede 3+1 sıfır bir daire alma şansımız daha fazla olur mu? Teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
02 Kasım 2023 | 16:21 Murat Göktürker 2119 Kişi okudu

Elindeki birikim ile ne yapacağına karar verememek..

Soru

Hayırlı günler Tebernüş Bey. Adana'da kirada oturmaktayım. 2 yıllık kiramı peşin ödedim ve sürenin dolmasına 15 ay var daha. Elimizde 1 milyon tl nakit birikimimiz oluştu yakın zamanda. Son 6 aydaki hızlı fiyat artışlarında ev alma fırsatını kaçırdık. Almak istediğimiz evler bütçemizi aşıyor şu an. Hali hazırdaki paramız ile alacağımız ev içimize çok sinmeyecek. Bu yüzden, oturmak amaçlı değil de yatırım amaçlı düşünüyoruz ama elimizdeki parayı nasıl değerlendireceğimiz konusunda kararsız kaldık. Aklımıza gelen seçenekler şunlar: 1) 1.3 - 1.5 milyon fiyatlı, sıfır veya birkaç yaşında 3+1 bir ev alıp bütçemizi aşan kısmı kredi ile kapatıp uzun vade ile (7-10 yıl) ödemek ve evi aldıktan sonra kiraya vermek. 2) Bütçemizi aşmadan, sıfır veya birkaç yaşında 2+1 1 milyon civarına bir ev alıp kiraya vermek. 3) Zaten 15 ay daha kira ödemeyeceğim. Elimdeki parayı ticarette (mesela, araba alıp satmak olabilir) aylık tahminen 10-40 bin ? gelir elde etmek için kullanıp ev alma işini bir süreliğine ertelemek (Fakat buradaki endişem; ticaretten aylık elde edeceğim muhtemel gelir ile ev fiyatlarının yükseliş hızını yakalayamamak. Belki bazen ticaretten ekstra gelir elde etmek mümkün de olmayabilir.) Aylık gelirim çok fazla değil. Asgari ücretten bir miktar fazla. Paranın hepsini eve bağladığımda, maaşımla sınırlı yaşamak fikri beni düşündürüyor. Eldeki nakit ile ticaret yapma fikri cazip geliyor. Ama diğer taraftan, ev alma imkanını tamamen kaçırmaktan da korkuyorum. Netice olarak, kararsızlık zor şeymiş :( Benim durumumdaki birisine tavsiyeniz ne olur? Teşekkürler. Not: Borsa ve faizin söz konusu olduğu kazanç yöntemleriyle para kazanma yollarına mesafeli birisiyim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
19 Haziran 2022 | 23:08 Muhsin Şengül 2120 Kişi okudu

Kerpiç Evli Bağ yıkılıp yeniden yapma veya tadilat

Soru

Merhaba, Tapuda "Kerpiç Evli Bağ" bir yer almayı planlıyoruz. Ev bakımsız ama yıkıntı değil. Bu evi yıkıp yeniden yapmak kanunen uygun mudur? Yoksa tadilat mı yapılması gerekmektedir? Tadilat için takip edilmesi gereken yasal bir süreç var mıdır?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
14 Mart 2022 | 10:44 Ali Yavuz 2119 Kişi okudu

seçimi nerede yapmak mantıklı?

Soru

Merhabalar, İstanbulda ev bakıyoruz. Sürekli burada olmayacağımız için biraz yatırım amaçlıda olmuş olacak aslında. İStersek kiralaması zor olmayan bir yer olsun istiyoruz. Göztepe, Suadiye , Erenköy taraflarında baktığımızda en az 1.500.000 tl vermemiz gerekiyor. 1.500.000 e kadar çıkabiliriz ama 1.000.000 nakit olarak verebilecek durumdayız şuanda o yüzden Halkalı Atakent tarafında ki sitelerede bakıyoruz fakat çok fikrimiz olmadığı için bilemedik. Sinpaşın ege yakası , bosphorus city konutlarında çok daha uyguna yerler var. Soyak evostar , soyak olympiakentte bütçemizi zorlamayacak durumda. Sizce Kadıköy tarafında küçük bir ev almak mı mantıklı yoksa merkeze uzak daha büyük ferah mı tercih edilmeli?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
16 Nisan 2021 | 20:33 Seda Tunç 2119 Kişi okudu

Helis Yapi hakkinda yorum

Soru

Merhabalar, Helir Yapi'nin Bodrumdaki bir projesine (The House Helis Bodrum) yatirim yapmayi ciddi olarak dusunuyorum. Proje guzel ama helis yapi ismini daha once hic duymamistim, ve projenin bildigim kadari ile bir banka garantorlugu yok. Arada noter onayli sozlesme olacak sadece.. Bu firmanin eskiden yapmis oldugu projelere baktim, bir sorun yok gibi.. Bu firma hakkinda hic bilginiz var midir? Yoksa da nasil bir yol izlememi istersiniz.. Tesekkurler Ihsan Zarali

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
20 Aralık 2020 | 14:58 Ihsan Zarali 2119 Kişi okudu

Silivri kadıköy mahallesi

Soru

Selam iyisiniz inşallah tebernüş bey benim silivri kadıköy mahallesinde 2 sene önce almış olduğum 820 mk tarla vasfında hisseli arsam var resmi yola cephe ve kuzey marmara bağlantı yoluna 400 metre yakın 5 sene sonrası için iyi bi kar elde edermi yoksa hisseli olduğunda satayımmı ne önerirsiniz teşekür ederim.(not 2 sene önce 97000 tl ye almışyım.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Kasım 2019 | 19:48 Kayhan çiftçi 2119 Kişi okudu