Dumankaya Adres studio daire

Soru

Merhaba, Tuzla Aydınlı da bulunan Dumankaya Adres projesinde yatırım amaçlı studio daire almayı düşünüyorum. 36 ay vadeli 80bin TL kredi kullanarak toplam 115bin TL tutarındaki daireyi almak mantıklı bir yatırım olur mu acaba. Kira bedelleri aynı projede 500-600 TL arasında görünüyor. Aidat ise 120 TL civarında. Yaklaşık 6 yıllık bir proje olduğu söyleniyor. Teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
08 Kasım 2016 | 20:55 Fatih Bayram 1978 Kişi okudu

Apartman altındaki dukkanda imalat

Soru

Tebernus bey merhaba. Kat mülkiyet kanunu mad 24 içeriğinde isyerleri için Tapuda depolu dükkan olarak kayitliysa depoda işyeri olarak kullanılır denilmektedir. Apartmanimizda bulunan dükkan börek dukkanidir. Belediyeden börek pide imalati Yapabilir diye ruhsat almış. Fakat imalat yapabilmesi için kat maliklerinin muvafakat veya yönetimin kararı bulunmuyor. Belediyeye soruyoruz belediye imalatla ilgili Ruhsat yönetmeliğinde böyle bir zorunluluk bulunmuyor diyor ve bizleri geri çeviriyor.Bu konuda ne yapmanız gerekiyor. Apartman altındaki imalat yapan börek dükkanın imalatını kaldırmak istiyoruz.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
12 Ağustos 2016 | 18:12 H.Ferhat Firatoglu 1977 Kişi okudu

Belikdüzü Terrace Lotus projesi mi daha uygun projeler mi?

Soru

Öncelikle selamlar, sizden Beylikdüzünde e5 e ve tem'e çok yakın konumda bulunan Terrace Lotus projesi için fikir almak istiyorum. 1+1 90 m2 evin minimum satış fiyatı 567 bin tl. Lansman'a özel %10 indirim ayrıca %10 1 yıl sonra %5 1 yıl sonra ve kalan %75 0.50 den 60 ay 0.75 den 120 ay kredili şeklinde bir kampanyası var. Faiz oranlarına ve ara ödemelerin süresine bakınca oldukça makul bir ödeme planı var. Fakat evlerin fiyatları normale göre çok yüksek. Burada firmanın ve mevkinin de çok etkisi var. 2017 eylül teslim. Kule 159 metre yüksekliğinde İstanbuldaki en yüksek kulelerden biri ve bölgesinin de en prestijli residence'ı olmaya aday gibi görünüyor. Firmanın önceki işlerine bakınca süre uzamadan teslim olacak gibi. Buradan aldığımız 1+1 ev krediyle birlikte 600 bin civarına geliyor. Fakat planımız evi teslim alınca 2 sene sonra satmak böylece bankadan yüksek faiz ödemeyip 450 bin civarına gelecek. Bu şartlar altında Beylikdüzü E5 kenarındaki bu proje sizce 700 800 bine çıkabilir mi? Bölgede e5 e biraz uzak 300 bin civarı residence projeleri hali hazırda mevcut. Terrace lotus a mı girmek mantıklı ? Yoksa bölgedeki daha uygun projelere mi? Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
10 Temmuz 2016 | 16:02 Serkan Kanca 1978 Kişi okudu

Dumankaya Adres Güney de İskan sorunu

Soru

Tebernüş Bey merhaba , Dumankaya Adres Güney 2+1 8.katta Havalimanı ve Gizli bahce cepheli daire almaya çalışıyorum. Daire üzerinde Kat İttifak tapusu mevcuttur. 215000 TL üzerinden pazarlık yaptık. 85M2 olarak bilgileri mevcuttur. Bu daire üzerinde İskan alınma durumları hakkında ve daire fiyatı hakkında düşüncelerinizi paylaşabilirmisiniz. İyi Günler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
17 Mayıs 2016 | 15:19 Onur OSMA 1977 Kişi okudu

kanal istanbul. arnavutkoy tayakadindan mi gececek

Soru

Merheba tayakadinda arsalarim oldugunu daha onceki sirumda belirtmistim. Bilgi ve dusuncelerinize cok guveniyorum ama cevabiniz kafamdaki sorularin yaniti olamadi malesef. Arsalari satmali mi yoksa beklemek mi dogru? Daha ayrintili ve aciklayici cevap verirseniz cok sevinirim. Simdiden tesekkurler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Mayıs 2016 | 18:49 fatma yamadag 1977 Kişi okudu

Merter platform rezidans yakın bir gelecekte prim yaparmı

Soru

Platform rezidanstan 12.kat 3+1 yatırım amaçlı bir daire satın almayı planliyorum. Uzaktan denizi gören bu dairenin oldukça geniş bir manzarası da var. Tramvay, metro ve metrobüs hattınada çok yakın. Kira getirisi ne olur ? Yakın bir gelecekte prim yapacak bir yatırım olacakmıdır ? Teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
09 Ekim 2015 | 02:16 Mesut Özden 1978 Kişi okudu

Yapı sahibi iş bitirme belgesine imza atmıyor?

Soru

Tebernüş bey, 29.05.2008 tarihinde alınan yapı ruhsatı ile a blok için 16 + 1 kapı dairesi muteahite b blok 12 daire arsa ? yapı sahiplerine kalacak şekilde inşaat sözleşmesi yapılıyor ve genel iskan dan sonra 1 daire tapusu verilmek üzere anlaşılıyor. Müteahit maddi sorunlar yüzünden iskanı alamıyor ve biz A blok daire sahipleri olarak yapı denetim ile koordineli bir şekilde binanın tüm eksikliklerini bitiriyoruz. Yapı denetim %98 hizmet bedeli parasını hakkediş olarak aldı son kısım iş bitirme belgesinin belediye ye verilmesi. Belediye iş bitirme belgesi vermemiz gerekiyo ve bunu da arsa -yapı sahibi iki kişi bize müteahit iskanı alsın imzalayalım dayatması yapılıyor. Bir başka cevapları ise müteahhide karşı haklı olduğumuz konuda bu imzayı vermekle müteahhitten olan iskan alma hakkını kaybederiz endişeleri vardır. Bizim A blokta yapı - arsa sahibinden hiçbir pay sahibi yoktur. Binamızda müteahite ait hiç bir pay yoktur iskan karşılığı verilecek daire de yapı - arsa sahiblerince verildiğinden dairesi yoktur. Binamızın elektrik, kanalizasyon, telekom, su ve diğer her birimin kullanma izinleri vardır. Biz imza verilmediğinden yönetici olarak 2 yıldır verdiğim mücadele bir anda tıkanmıştır. 3 ay önce müteahide noterden iskan giderleri ve iskan alımı için ihtar çektik bir dönüş olmadı. Bu durumda ne yapabiliriz. Bizim arsa ? yapı sahibine dava açma hakkımız varmıdır? bu durum sözkonusu ise dialog yolunu kapatcam dava sürecini başlatcam. Bu durum bizim için kopma noktası olcaktır. Konu ile alakalı bilirkişi bulmakta çok zoralanıyorum. Lütfen bizi acil aydınlatırmısınız. Saygılarımla.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Ağustos 2015 | 23:01 SAMİ DERE 1978 Kişi okudu

kredi ile ev alırken zarar etmemek

Soru

merhabalar. öncelikle vermiş olduğunuz cevapları incelediğimde profesyönellikten ödün vermeyişiniz takdire şahan. ben şişli civarında bi özel hastande çalışıyorum yeni evlilik yaptım eşimde aynı yerde ve aylık gelirimiz toplam 5000tl civarında 50000 tlde birikimimiz var. kağıthane şişli civarında ev almak istiyorum ama çevremdekiler beylik düzü halkalı taraflarında daha büyük evler olduğunu ve daha çok değerleneceğini söylüyorlar. sizce ne yapmalıyım...

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
29 Haziran 2015 | 18:30 Ertan Taşkıran 1978 Kişi okudu

Imar durumu ve yatırım yapılmalımı,

Soru

Mrb.istanbul bahçeşehir boğazköy villalarından villa araştırıyorum ancak bölgenin tapu ve imar sorunu olduğu ve yıllardır sürdüğü söyleniyor. Bunlar doğrumudur ve bu bölgeden villa alıp yatırım yapmak akılcımıdır. Bu bölgeye gelişmeye açık bir bölgemidır.tesekkurler.( alacağımı villada oturmıcam yatırım amalıdır)

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
17 Mayıs 2015 | 23:45 Ekrem keskin 1977 Kişi okudu

yassıören darülacze projesi

Soru

öncelikle iyi günler tebernüş bey haberlerde arnavutköy yassıörene darülacze yapılacağını duydum ancak tam olarak nereye ve nasıl bir proje olacağının ayrıntıları yok aynı şekilde temel atma tarihide belli değil bu konuyla ilgili emlak sektöründe bir duayen olarak bu projenin ayrıntıları ile ilgili bildikleriniz varmıdır lütfen bizimlede paylaşın cevabınız için teşekkür ederim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Nisan 2015 | 11:00 onur sağdıç 1978 Kişi okudu