Gayrimenkul zarar eder mi

Soru

İyi çalışmalar.2 yıl önce Ankara Altındağ ilçesi Siteler den 2 dükkan (1000 m2 ) ostimden 1 dükkan (metroya yakın) yatırımı yaptım ama zarar eder miyim diye korkuyorum.Gayrimenkul yatırımcısına zarar ettirir mi ?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
16 Ocak 2019 | 02:28 Kurretulayn marakeş 1849 Kişi okudu

Tuzla Tepeören de hisseli arsa

Soru

Merhaba. Tebernüş Bey. Tuzla Tepeören de 7000 metrekarelik arsanın içinde 153 metrekare hissem var. Burası Villa imarlı. Hissedarların toplamı 38 kişi. Burdan bana 1 veya 2 daire düşer mi? Beklemeliyim. Yoksa satmalımıyım? Teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
16 Haziran 2018 | 14:04 Ayşe Sağlam 1849 Kişi okudu

İstanbulda Arsa almak istiyorum

Soru

Merhaba tebernuş bey ben avcılardan arsa almak istiyorum tahtakale mahallesinden yada firuzköyden yeşilkent mahallesinden siz nereyi önerirsiniz ıspartuan çayırı bide yardımcı olursanız sevinirim bütçem 400bin tl

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Haziran 2017 | 23:27 Mehmet cankut 1849 Kişi okudu

semtler arası kira çarpanı uçurumları

Soru

merhaba Kurtköy'de 230 kira çarpanı ile 5 yıl kontratlı kiracılı 1+1 home ofis aldım. Şu anda Ataköy'de 340 kira çarpanı ile 3+1 dairede kirada oturuyorum. Semtler arası bu kadar kira çarpanı farkının olmasının sebebi nedir ? Bu durumda para biriktirdikçe kira çarpanı 250'nin altında olan gayrimenkul alıp kiraya verip, Ataköy'de kirada oturmaya devam etmek mantıklı gibi geliyor. Siz ne dersiniz ?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
01 Ocak 2017 | 23:09 erkan can 1849 Kişi okudu

Fiside / fiyapi konut projesi bahcesehir

Soru

Merhaba Fiside projesi hala tamamlanmadi ve son haberlere göre yönetime kayyum geçti bu durum biz mağdurlar için iyi midir kötü müdür? Bundan sonra süreç nasıl ilerler bilginiz var mıdır? Tsklet

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
02 Kasım 2016 | 20:06 Perihan Güzel Sahin 1849 Kişi okudu

Kentsel dönüşüm planı Fatih

Soru

Tebernüş Bey selam nasılsınız Fatih kocamustafapaşa ve bölgesinde binaların altı malum kuyu hepsinde su var büyük bir çoğunluğuda 35 ila 50 yıllık binalar büyük bir depremde de riskli bir bölge gösterilen fatih e belediye el atma kararı bir türlü almıyor yapılan hiçbir çalışma yok varsa bile bilğimiz yok bu konuda nacizane fikrinizi öğrenmemiz mümkün mü saygılarımla

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
25 Ekim 2016 | 11:21 ümit inal 1849 Kişi okudu

Kumburgaz'ın Kamulaştırılması

Soru

Tebernüş Bey. Kumburgaz ve Selimpaşa'daki evlerin aşırı ucuz olması ile ilgili sormuş olduğum soruya cevap verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum size. Gayet öz ve mantıklı bir yaklaşımınız var. Beni aydınlattınız. Gerçekten de sizin de dediğiniz gibi o bölgenin (E-5 ile sahil kesimi arası) kamulaştırılmasından korkulduğu söyleniyor. Bu yıllardır konuşuluyormuş öğrendiğim kadarıyla. İki sorum olacaktı son olarak. Ben risk alarak oradan denize sıfır ya da çok yakın bir evi 120-150 bin aralığında alsam ve o bölge söylendiği gibi kamulaştırılsa bundan benim zararım ne olur? Devlet bana verdiğim 120-150 bin lirayı mı yoksa sadece o bölgenin rayiç bedelini mi öder ki rayiç bedeli benim ödediğim rakamdan düşük de gelebilir (Örneğin 80 bin). Bu durumda bu kamulaştırmadan ben zarar etmiş oluyorum. Kamulaştırmadan zarar etmememin yani hakkımın yenmemesinin bir önlemi var mıdır? Oranın yerine çok uzak bir bölgede TOKİ'den konut verilmesi önerisine ise hiç sıcak bakmıyorum ayrıca. İkinci konu ise buraların kamulaştırılması ya da kentsel dönüşüme girmesi konusunu belediye ve tapudan kesin olarak öğrenebilir miyim? Ortada bir rant meselesi olduğu için oradan da sağlıklı ve net bir bilgi vermezler diye çekiniyorum. Çünkü söylediğim gibi denize sıfır bir binadaki daireyi bana 150 bine neden satsınlar ki? Kafamın rahat olması için başka alternatiflere de bakabilirim söylediğiniz gibi ama açıkçası o bölge gerçekten çok güzel ve şu anda başka yerden ev alma gibi bir niyetim yok. Beni aydınlatırsanız çok memnun olurum. Teşekkür ediyorum.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Temmuz 2016 | 22:56 Mehmet Sayar 1849 Kişi okudu

Müteahhitlik mi yoksa tapu mu?

Soru

Sn.Tebernüş bey Antalya'da 300m2 bir yerimiz var. Ayrıca bu yer bizim suan ikamet ettiğimiz yer. Oturduğumuz yer müstakil buraya tapu işlemleri yeni geldi. Belediye ye 2 yılda 80 bin TL gibi bir fiyat ödenmesi gerekiyor. Bizim bu meblayi odememiz oldukça zor. Yerimizi satmaya kalksak ortalama 300 bin tl gibi bir mebla söz konusu. Babam inşaat ustası ve aklında yeri satıp müteahhitlik yapmak geçiyor. Annemde elimizdeki yerden olmak istemiyor tek güvencemiz burası. Sizce ne yapmalıyız? Kritik bir karar bizi bekliyor yardimci olabilirseniz sevinirim Teşekkür ederim. İyi günler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Haziran 2016 | 05:55 Selçuk kılınç 1849 Kişi okudu

Resim İstanbul görüşünüz hkk.

Soru

Merhabalar, bugün Resim İstanbul 3. etabından 133 m2 brüt 82 m2 net + depo, güney batı cephe, 5. kat, peyzaja bakan daire için 449.000 TL'ye anlaştık. Dairenin birebir örneğini gezdim ve beğendim. Aynı daire ortalama 2.000 Lira seviyelerinde kiraya verilebiliyor. Bölgenin yükselen bir değeri olduğu ortada, diğer yandan çamlıca gişelere yakın olması ve aydos ile iç içe olması da bir artı olarak gözüküyor. Sizin de düşüncelerinizi almak istiyorum.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Haziran 2016 | 18:43 Murat Tunc 1849 Kişi okudu

Sonunda aldım Tebernüş bey...

Soru

Mert kartal : Sonunda aldım inşallah hayırlısı olur...Tebernüş bey Silivri çanta fatihte çağdaşkent konutlarinin 300 400 metre yakınında 300 mtkare yüzde yirmibes imarlı ikibucuk kat izni var şimdilik. ..çağdaşkent konutları 6 katli ve 30 40 dan fazla bina var site etap seklinde ve bu aldigim yere minibüs okul yakin sayılır iyi yapmismiyim gerçi bu saatten sonra yapcak bse yok gbi ama merak ettim yorumunuzu:) teşekkür ederim cevabiniz için. ..30.000 e aldım yazmayi unutmuşum saolun bu arada:)

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Aralık 2015 | 22:54 Mert kartal 1849 Kişi okudu