İmar Barışı Yapı sınıfı seçimi
Merhabalar, inşaat ruhsatı olan, projede ve ruhsatta dubleks konut olarak geçen bağımsız tek bölüm (villa) olan binanın yapı sınıfı nasıl seçilecek? 2 kata ek olarak çatı ve bodrum da var.
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Merhabalar, inşaat ruhsatı olan, projede ve ruhsatta dubleks konut olarak geçen bağımsız tek bölüm (villa) olan binanın yapı sınıfı nasıl seçilecek? 2 kata ek olarak çatı ve bodrum da var.
şehire ya?ın köyden 1860 metre kare bahçe aldım. ölçümünü yaptırdım. bitişik parsel daha önceden 30 metrekare benim bahçe sınırına girmiş sınırada beton hat çekmiş sınırı düzelt diyorum sınır burası diyor düzeltmeye yanaşmıyor ne yapmalıyım .teşekkürler
Merhaba Tebernüş bey banka kredisi ile bir siteden ev aldım tapusunu aldığımız gün expertiz raporunu okudum ve şok oldum evim yeşil alanda ama banka kredi verdi .raporda :söz konusu taşınmazın bulunduğu parsel 14.06.2010 tarihli 1/1000 ölçekli Arnavutköy merkezi ve çevresi uygulama imar Planı kapsamında kısmen ağaçlandırılacakyeşil alan, kısmen de park alanı içerisinde kalmaktadır. Parsel üzerinde yapıların ruhsatlı olması nedeniyle bina ömürlerini tamamlayıncaya kadar yapılaşma şartlarından etkilenmeyeceği belirtilmiştir. Ancak yapılar yıkıldıktan sonra mevcut imar durumuna göre yapılaşma hakkı bulunmamaktadır yazıyor. binalar 10 senelik ruhsatlı .belediye hiç bir bedel ödemeden evimi elimden alabilirmi evime el koyup çıkın dermi böyle bir hakkı varmı binaların ömrü dolarsa hiç bir şey hak edemezmiyim bırakıp gitmemmi gerekir . şimdiden teşekkürler
merhaba belgin hanim, 2009 subat ayinda kiracim olan bey ile kontrat imzalamak uzere biraraya geldik...kontrati esi uzerine yapmak istedigini bana kontrati esine imzalatip kargo ile yollacagini soyledi...guven duyarak sorun olmayacagini soyleyip 2 kontratida imzalayarak kiracima verdim...kontrati her ay duzenli olarak beyfendi kendi hesabindan eft yapti....odemelerde bir sorun yasamadik...yurtdisinda yasiyoruz kesin donus yapmamiz gerekiyor , evi satip kendi oturcagimiz bir daire almak zorundayiz...ancak kiracili oldugu icin evin satisina insanlar sicak bakmiyor cok dusuk rakamlar teklif ediyorlar...suan evimize bir alici cikti ancak kiraci evi bosaltirsa alirim diyor....kontratimiz subat ayinda doluyor...kiracimiza yardimcim olup daireyi bosaltmalari icin yardimci olmalarini rica ettik...net cevaplarini bayram sonrasi verebilceklerini soylediler...suan siteye yeni oturum yapan kiracilar 600 tl fazla odeme yaparak tutuyorlar, kirasi uygun oldugu icin cikmak istememesi normal, yasal oranlarda artis yaptigimiz icin kira tutari 5 yilda diger dairelere gore ucuz kaldi....kiracim yeni girenler gibi kira odemeyi kabul etse , cikartmadan kirayada gecebilirim, cunku anadolu yakasi oturmayi arzu etmedigim bir semt .ama avrupa yakasinda kiralar yuksek o nedenle aldigim kiranin kendi ev kirami karsilamasini beklerim....simdi gelelim sorularima 1- kira tespit davasi mi yoksa tahliye davasi mi daha hizli sonuc alabilirim? 2-kira tespit icin ihtar cekmem icin tc kimlik nosuna ihtiyacim olucaktir.kontrat hanimefendi uzerine yaptik ama tc sini bilmiyorum bende de kontrat yok...bu durumda ihtari kira odemelerini banka kanali araciligi ile yollayan kocasi adina cekebilirmiyim...banka kanali ile geldigi icin tc temin edebilirim? 3-ihtiyac sebebi ile ihtar cekip tahliye davasi acarsam , daireyi 3 yil boyunca kiraya vermemem gerekiyormus, peki ihtiyac sebebi ile bosalttirip daireyi satabilirmiyim? 4-kiranin 2000 tl ye yukseltilmesi icin ihtar cekip artirim yapilmassa kira tespit davasi acacagimi kiracima bildirsem ve davayi acsam , davayi kazanirsam dava ve avukatlik masraflarini kiracimdan talep edebilirmiyim? 5-kira tespit icin ihtar cektirten sonra olumlu yanit almazsam hemen ertesi ay ihtiyac sebebi ile tahliye ihtari cekip dava acabilirmiyim?
Belgin Hanım merhaba, Benim sorum devremülk sözleşmesi ile ilgili olacak.12.02.2012 tarihinden Ankara'da devremülk tanıtımına katıldım.Malüm oradadaki atmosferi tahmin edebilirsiniz.Yapılan tanıtımdan sonra (1+1 daire) sözleşme imzaladım (36 Ay vadeli senet) .Yapılan sözleşme için ödeme yapmadım.İlk ödemem 25.02.2012 Tarihinde başlıyor.Fakat devremülk alımından vazgeçmek istiyorum.Sözleşmenin iptali ve Senetlerimin iadesi konusunda ne yapmam gerekir.Bu konuda bilgilendirirseniz memnun olurum.Saygılarımla
merhaba Tebernüş bey ben ikitelli sanayi mahallesinde bir dükkan almak istiyorum ama son zamanlarda ikitelli sanayinin bölgesinin taşınacağı ve keresteciler sitesinin ilk olarak gideceğini duydum sizin ikitelli sanayinin taşınacağı hakkında bir bilginiz varmı var ise nereye taşınacağını biliyorumusunuz ? sizce oradan dükkan almalımıyım yoksa beklemelimiyim ? teşekkürler.
Tebernüş bey merhaba, Kayaşehir de içinde 950tl kiracısı olan giriş kat bir daireyi 220bin liraya almayı planlıyorum. 100bin peşin 120bin kredi şellinde.7 yılda kredinin bana maliyeti ekstra 110bün tl olacak yaklaşık sizce şuan kredi ile ev almak mantıklı mı?
Merhaba; Ben Hatay da yaşamaktayım ve maaruz kaldığımız bir durumdan ötürü size danışma ihtiyacı duydum zira burada konu hususunda deneyimli insan bulamadık.Uygun görürseniz bunu paylaşmak isterim. Apartmanımız 2004 yılında yapıldı ve 2005 yılından beri ruhsatlı bir şekilde açtırdığımız kuyu suyunu kullanmaktayız.3 ay önce ekte göndermiş olduğum bir tebligat belediye tarafından bize gönderildi bu tebligata göre kuyumuzun çıkışına takılacak bir sayaç ile kuyu suyu kullanımımız faturalandırılacak,biz bu tebligata uyup sayaç taktırmadık.Birkaç gün öncede tüm bina sakinlerine "kaçak su kullanımından dolayı adınıza tutanak düzenlenmiştir" Şeklinde sms ler geldi. Çevre binalarda sayaç taktıranlar ise kendilerine atık su bedeli üzerinden ücretlendirileceği söylenmesine rağmen yüksek meblağlar gelmesinden şikayetçiler bu daire başı 100 küsür tl leri bulan rakamlardır.Efendim biz kuyuyu bedava su kullanmak için açtırmadık öncelikle,biz mahallemize gelen su şebekesinin basıncının düşük olması ve üst katlara çıkmaması ayrıca bu problemin yıllarca çözülmemesinden dolayı açtırdık. Konu ile gerekli bilgileri verdiğimi umuyorum çözümle ilgili bilgi ve desteğinizi eğer bir danışmanlık ücreti ödememiz gerekiyorsa bunuda ödeyerekten bekleriz.Teşekkür ederim.
İyi çalışmalar. Pendik ilçesi Kurtköy Yenişehir Mahallesinde markalı konutların bulunduğu Atlantis AVM yakınında Sabiha Gökçen Havalimanına birkaç km uzaklıkta 1993 yılında yapılmış 8 katlı ve 32 daireli Göçmen Konutları ( Rumeli Sitesi) diye adlandırılan sitede (Toplam 7 bina x 36 daire= 252 dairelik site) 80m2 lik dairemiz var. Buradaki binaların çok eski olması, yakınında metro çalışmasının yapılması, bölgenin çok gelişmiş olması ve rağbet görmesi bu sitenin kentsel dönüşüme girmesi anlamında avantaj mıdır? Ya da kentsel dönüşüme girmesi anlamında ne düşünüyorsunuz? Teşekkürler...
Tebernüş Bey merhaba, şimdiden cevap için teşekkür ederim... Beykoz ishaklı da 2b statüsünde 330 dönümlük bir parselin 3 dönümlük bir alanının zilyetini 450000 tl civarına satışa çıkarmışlar bölge gelişim açısında orta uzun vadede umut vaadediyor ancak arazinin 2b statüsünde olması açıkçası beni tedirgin ediyor 2b arazilerin 3. Kişilere satışı kanunen yasak olmasına rağmen akılalmaz bir risk alıp binlerce kişi alım satım yapıyor... Sizce yatırım yapılabilir mi?