satılan arazi geri alınır mı

Soru

Yaklaşık 10 gün önce üç hisseli tapulu tarlamızı akrabamıza sattık. Bugün sattığımız tarlanın tapu bilgilerini yazarak coğrafi yerini görmek istedim. Ancak tarla yıllardır işlediğimiz yerde değilde farklı bir yerde internet üzerinden karşıma çıktı. Büyüklerimi bu durumu sordum. Yıllar önce dedem arazi değişimi yapmış, ancak tapuda bu takas yapılmamış. Ayrıca tapuda bizim adımıza kayıtlı tarlanın bir kısmından devlet karayolu geçmiş..Bizden tarlayı satın alan akrabamın bundan haberi olduğu halde bize haber vermedi. Bu duruma göre biz bu tarlayı geri alabilir miyiz? Teşekkür ederim.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Aralık 2014 | 18:31 aydın bardakçı 5862 Kişi okudu

Alacağımız arsa en az kaç metrekare olmalı?

Soru

Merhaba hocam, nüfusu artan ve gelişmekte olan bir yerden arsa alırsak ileride kat karşılığı olarak müteahhitlere vermemiz için en az kaç metrekarelik bir tarla almamız gerekiyor iş görmesi için. Teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Aralık 2018 | 15:20 Mehmet Ali Tunç 5859 Kişi okudu

5 Levent Torunlar GYO

Soru

Merhaba, 5 Levent projesinden ev almayı düşünüyoruz. Liste fiyatı 1450K. Kira getirisi 3500 TL. Yanındaki finanskentte 3+1 satılık 900K, kiralık 3500 TL. Sizce almak mantıklı mı? Bu daire 2 yıl içinde 2000K üstünde olur mu? Çok teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Ağustos 2018 | 13:19 Ahmet Yıldız 5857 Kişi okudu

yatırım için arsa mı ? tarlamı?

Soru

tebernüş bey elimde 15000 tl ve alabileceğim 15000 tl lik bir kredi imkanım var... yani 30.000 ytl ... yaşım 45 .. 2 çocuğum var.. kiradayım... çocuklarım ilkokula başladı.. aylık 8 milyar gelirim var.. yaşım geçiyor.. istanbulda yaşıyorum.. bu paraya arsa veya tarla almak istiyorum.. nereden almamı tavsiye edersiniz? kimisi kanal İstanbul diyor kimisi gevye Pamukova diyor kimisi de fethiye bölgesi diyor.. bu parayı 10 yıl sonrası yaşlılığım için yatırım yapacağım.. bana yol gösterin lütfen ve nereden almalıyım... yol göstermenizi ALLAH rızası için yardım edin... çocuklarımı düşünüyorum... sevgiler ertan dinç

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Ekim 2014 | 23:05 ertan dinç 5853 Kişi okudu

merhaba tebernüş bey , regnum astrum towers tan ev kiralamayı

Soru

merhaba tebernüş bey , regnum astrum towers tan ev kiralamayı düşünüyorduk bugün bir yazıyı okuyana kadar . okuduğum kadarıyla o bölgeye verilen en fazla kat sayısı 3,5 (9,50mt) imiş .ve bu binaların kat sayısı 30.deprem yönetmeliğine uygun diye bilgi geçmişler fakat çelişkiye düştüm. deprem konusunda dayanıklı ve iyi bir site ararken bir sürü çelişkiyle kalakaldım .eylül de düğünüm var ve hala kararsızım . regnum evlerine güvenim okuduğum yazıdan sonra azaldı. lütfen yardımcı olun. dayanıklı güvenli nezih bir siteden ev kiralamak istiyorum ama en önceikli benim için depreme dayanıklı olması.esenkent ve merter aralığında bakıyoruz. şimdiden teşekkür ederim . merakla cevabınızı bekliyorum .iyi çalışmalar ..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Nisan 2010 | 07:00 zeynep kara 5851 Kişi okudu

Çanakkale Arsa Yatırımı Hk.

Soru

Merhaba Tebernüş bey, öncelikle bizlere tecrübe ve bilgilerinizi aktardığınız için cok teşekkür ederiz. Bundan 1 sene önce karşıma bir fırsat çıkmıştı Balıkesir Gömeçte 60.000 TL ye bir arsa alacaktım ama cok kurcaladım belediyeyi aradım, çap mı diye kafama taktım falan derken arsa satıldı. Şuan arsanın yaklaşık değeri 200.000 TL. Aklıma aziz nesinin hikayesi geldi ???? o nedenle cok kurcalamama kararı aldım sonuçta arsa değer kazanıyor, suan Çanakkale Biga Çeşmealtı?nda denize 300 400 Metre mesafede 310 Metre kare Villa imarlı arsalar satılıyor 45 bin ile 70 000 arasında. Bölge hakkında bilginiz var mı? Bir de villa imarlı arsa almak dezavantajmıdır konut imarlı almak yerine? Daha mı az değerlenir Konut imarlıdan? Çok teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
09 Mayıs 2018 | 14:18 Tolga Akdağ 5850 Kişi okudu

babadan oğula hibe de kardeşlerin hak iddiası

Soru

6 kardeşiz babamın sağlık durumu yerinde yerlerinden yaklaşık 8 dönümünü kardeşlerden ikisine hibe etmek istiyor babamın ölümü halinde kardeşler bu yerden hak iddia edebilir mi

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Aralık 2014 | 10:35 Mehmet Koyuncu 5850 Kişi okudu

apartman yöneticisi yönetim gideri

Soru

merhabalar. çanakkalede yeni apartman yönetimine seçildim. genel kurulda her ne kadar apartman yöneticileri aidat ödemesin diye konuşulsa da karar defterine yazılmamış. biz de sonradan fark ettik. bu durumda "Bu yolda bir karar alınmamış ise, yönetici yönetim süresince kendisine düşen normal yönetim giderlerinin yarısına katılmaz." ibaresi doğrultusunda yönetim hem aidatın hem de yakıt ücretinin mi yarısını ödeyecek. yani, her ay 80 tl aidat var ve mesela aralık ayında 100 tl ısınma ücreti (merkezi sistem-kalorimetri mevcut) nin yarısı olan 40tl+ 50 tl=90 tl mi ödemeliyiz. sitenizde 17 mayıs 2013 tarihinde ışıl hanımın yazısında: "Yönetici yakıt parası öder mi? Bu sorunun yanıtı Kat Mülkiyeti Kanunu 40. maddesinde ele alınmıştır. Bu maddeye göre, yönetici yönetim süresince kendisine düşen normal yönetim giderlerinin yarısına katılmayabiliyor. Madde 40: "Yönetici, kaide olarak vekilin haklarına sahiptir. Kat malikleri, kendilerine düşen borçları ve yükümleri, yönetici tarafından noterlikçe yaptırılan ihtara rağmen vaktinde ve tamamen yerine getirmezlerse, yönetici, hiçbir tazminat ödemeye mecbur olmaksızın, kendine ait sözleşmeyi feshedip yöneticilikten çekilerek bu yüzden uğradığı zararın tazminini kat maliklerinden isteyebilir. Yönetici, yönetim plânında veya kendisiyle yapılan sözleşmede bir ücret tayin edilmemiş olsa bile, kat maliklerinden uygun bir ücret isteyebilir. Kat malikleri kurulu, kat malikleri arasından atanmış yöneticinin normal yönetim giderlerine katılıp katılmayacağı, katılacaksa ne oranda katılacağını kararlaştırır. Bu yolda bir karar alınmamış ise, yönetici yönetim süresince kendisine düşen normal yönetim giderlerinin yarısına katılmaz." demişler. bu halde yakıt yani ısınma ücretininde mi yarısını ödemeliyiz. teşekkürler. iyi çalışmalar.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
08 Kasım 2016 | 11:59 dinçer eker 5846 Kişi okudu

Kentsel Donusum ıcın Vekaletname

Soru

Merhaba, Babamdan anneme, bana ve kardesıme olmak uzere 3 kısıye hısselı eskı 2 katlı bır evımız var. 2 katın tapusuda 3 kısıye aıt gorunuyor. Kentsel donusume basvuru ıcın kardesımın ıstegı ıle cok genıs kapsamlı bır vekaletnameyı noterde onayladım ve bır fırmaya ve calısanlarına vermıs oldum. 2 sayfalık yazının ıcınde kentsel donusumde yazıyor fakat bırcok madde daha yazılmıs ve bırcok ısıme ben bu vekaletı verdım, sadece tek bır sahısta degıl. Bu kısıler bızım adımıza tapuda ıslem yapabılcek. Kentsel donusume basvurada bulunmak ıcın boyle bır vekaletname vermek yapılması gereken bır ısmıdır? Vekaletnamesızde basvuru yapabılırmıydık? Eger ıcınde gecen cumleler benım alehıme kullanılacak gıbı ıse (sanırım buna bır avukat karar verebılır) bu vekaletnameyı nasıl ve yaklasık ne kadar maalıyet ıle ıptal edebılırım? Bır ay sure gectı benım adına ne ıslemler ne basvurular yapıldı bana ulasan hıcbır bılgı yok.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Ağustos 2014 | 00:34 Ayse Temel 5846 Kişi okudu

Ev mi altın mı dolar mı acaba ?

Soru

hocam bankada tl cinsinden 120 bin nakit paramız var fakat yatırım yapmak istiyoruz bu konuda sizin değerli görüşlerinize ihtiyacımız var ..ev mi alsak acaba kirası 500 liradan gidiyor..altın hesabımı açsak yoksa dolara mı yatırsak acaba ? cevabınız için şimdiden teşekkür ederim hocam..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Temmuz 2016 | 23:30 Mustafa Tekeci 5843 Kişi okudu