Greenland sitesi tapu ve İskan
Selamlar Çekmeköy Greenland sitesinin iskan ve tapusu hakkında bilgi alabilir miyim
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Selamlar Çekmeköy Greenland sitesinin iskan ve tapusu hakkında bilgi alabilir miyim
Merhaba Tebernüş Bey benim suan 500-510 bin tl lik bir bütçem var ve bu parayla Ataşehirden ev almayı düşünüyorum suan baktığım ev ise 500.000 tl tutarında kirası ise 1.800 tl sizce mantıklı bir yatırım olur mu ? Teşekkür ederim
merhaba ev kredileri 2020 de de sizce bu şekilde devam eder mi nasıl bir gelişme olur yardımcı olabilir misiniz
Merhaba tebernüş bey Park mavera 3 sitesinden 2017 eylül ayında bir daire aldım, teslim tarihi sözleşmede 31 Aralık 2019. En son firmayı aradığımda bana nisan yada mayıs 2020 de teslim edileceğini söylediler. Sözleşmeyi okuduğumda gecikme cezası olarak bir madde göremedim sadece mücbir sebep veya olağan üstü hal durumunda herhangi bir hak iddia edemiyeceğimizi yazmışlar, geçmişte yaşadığımız dolardaki olağan dışı hareketleri mücbir sebep gösterebilirlermi.
Merhaba ,6 katlı binamız toprak tapusu şeklindeydi. imar barışı kapsamında yapı kayit belgemizi aldik. Kat mülkiyeti almak için herhangi bir zaman dilimi var mı? Yoksa istediğimiz zaman başvurup(3-4 ay sonra) bağımsız tapulari alabilir miyiz?
Merhaba Tebernüş Bey.Cumhurbaşkanı geçen cumartesi Ümraniyedeki 2b arazileri için inşaat ruhsatı başvurusu yapılabileceğini söyledi.Hekimbaşı mahallesi imar planından (emsal) bilginiz varmı? Kamuya terk olacak mı? Bir de müteahhitler kat karşılığı anlaşmalar yapıyor. Beklemeli mi biraz daha..Teşekkür ederim.
Tebernüş Bey Merhaba, Cumhuriyet köy, Bozhane, İshaklı çevrelerinden Kanal Riva projesi kapsamında arazi yatırımı yapmak mantıklı mı? Proje ile alakalı ne düşünüyorsunuz, yorumlarınız benim için çok değerli. Şimdiden teşekkür ederim.
Tebernüş bey merhaba, Silivri çantada 270 m2 imara açık, arsa vasfında , hisseli arsa 55.000 ? Gölet kenarına yakın, 2.5kat imarı mevcut.müstakil olduğunda %25 imara açılacakmış. Villa imarlı. Vil Fiyat nasıl sizce? Yatırımlık için mantıklı mı? Ve villa imarlı mı konut imarlı mı kazandırır acaba? Alırken kazanmaya özen göstereceğim. Değerli yorumunuzu merak ediyorum.
Toplu konutta oturmaktayım. Geçte olsa toplantı daveti geldi. Site sakinleri olarak zorda olsa yönetimi almak ve gerektiği şekilde devam etmek istiyoruz. Ancak gelen davetiyede 'divan heyetinin oluşturulması ve tutanaklara imza yetkisi verilmesi' şeklinde madde var. Bu heyetin görev ve sorumlulukları nelerdir? site sakinleri arasından mı seçilmek zorundadır, yoksa dışarıdan biri olabilir mi? Divan heyeti bu imza yetkisi ile birlikte ücretlendiriliyor mu? Site sakinleri olarak bu heyeti oy çokluğu ile red edebiliyor muyuz? haklarımız kaybetmemek adına o toplantıdan çıkmadan yapabileceğimiz bir şey var mı? yani toplantı sonunda kararlara imza atmamak veya o sırada tutanaklara itiraz ettiğimize dair not düşürmek gibi durum söz konusu mu?
Merhaba, 2 sene önce proje aşamasında olan bir siteden banka kredisi kullanarak konut satın aldık. Krediyi projenin anlaşmalı bankasından kullandık. Zaten topraktan olduğundan herhangi bir eksper işlemi olmadı. Ancak bankaların konut kredisi kullandırabilmesi için konutun %80 yada %70 inin bitmiş olması gerekiyor sanırım. Şu durumda olmayan daireye kredi veren bankanın yasal sorumluluğu firmaya ödenen peşinat ve kullanılan kredi açısından nedir. Kredi ödemelerini yapmaya devam ediyoruz. Teşekkürler.