Kira-Emlak Değeri arasındaki İlişki.

Soru

Temernüş bey merhaba, Anladığım kadarıyla, genelde kiranin gayrimenkulun değerini 25 yılda çıkarıp cıkarmaması fiyat belirlemede önemli oluyor. Normalde 15-20 yıl arasında bir gayrimenkulun, kendini çıkartması gerekmiyormu. 25 yılda kendini amorti eden bir gayrimenkul pahallı değilmidir? Yada sizin için kabul edilebilir oran kaçtır. Teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Temmuz 2014 | 14:56 Suat Hayri 1491 Kişi okudu

2014 kredi faizleri ne zaman düşücek

Soru

2014 kredi faizleri ne zaman düşücek ev almanın tam zamanımı yoksa iptal mi olacak 3 yıla mı düşecek ev alma halimiz gidecek mi cevaplarsanız sevinirim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Ocak 2014 | 18:08 fidan ulusoy 1491 Kişi okudu

Ev Sahibi Nasıl olabirim , Belgin Bilgiç, Şerefiye

Soru

Merhabalar BELGİN Hanım Gaziantep'te ikamet ediyorum 23 yaşındayım ve bekarım ev sahibi olmayı istiyorumda nasıl olabirim acaba bana uygun taksitli ev alma imkanım olabilir mi? ne olur bu konuda beni bilgilendirebilirseniz şimdiden çok tşk'ler..

Belgin Bilgiç tarafından yanıtlandı.
15 Eylül 2013 | 18:14 murat ÇETİN 1491 Kişi okudu

İzmir Pelikan Sitesi(Emlak Konut)

Soru

Emlak konut İzmir Pelikan sitesi ile ilgileniyorum.Şu an 3+1 179.-metre kare dubleks daireler mevcut.Fiyatlar 460000.-TL' den başlıyor.Konut yatırımı için değer mi.Saygılarımla

Serdar Dağıstan tarafından yanıtlandı.
23 Şubat 2013 | 14:50 Mehmet ULAŞ 1491 Kişi okudu

Atakent Toki Halkalı

Soru

Merhaba Herkesin yaptığı gibi ev almak isteyipte sizlerin sitelerinden birini görmemek ve sizlerin yorumlarınızı okumamak mümkün değil izninizle bende bir kaç soru sormak istiyorum. 1)İlgilendiğim Bölge halkalı toki burada Fulya,Menekşe,Açelya ve manolya siteleri Özellikle fulya sitesinden bakıyorum.Burayı oturmak için almak istiyoruk 2+1 84 m2 ara kat bir daire ortalama 160-165 bin arası alınabilmektedir.Ufakta olsa prim yapmış evler.Yanında avrupa konutları3,Küçükçekmece beledeyi inşaatı karşısında mehmet akif Araştırma hastahanesi bu bölgenin ilerleyen dönemlerdede prim yapacağını gösteren unsurlar diye düşünüyorum.Özellikle Marmarayın açılması ve marmarayla bu evleerin arasının 1,7 km olması proje aşamasında olsada Kirazlı-Halkalı metro hattı beni açıkçası cezbediyor.Siz bölgenin geleceğini nasıl görüyorsunuz.Özellikle marmaray galiba konutbirlik sitesinin dibine kadar girecek gibi büyük bir istasyon yapılıyor.Bunun toplu konutları uzama ihtimalı ve Kirazlı -halkalı metro projesini nasıl değerlendiriyorsunuz.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Ocak 2013 | 15:50 mustafa 1491 Kişi okudu

kağıthane terasevler

Soru

sayın tebernüş bey.kağıthane teraseverde olan müstkil 3+1 130m² dairemi 400.000 liraya satıp, üzerine ekleyip vadi istanbulda 3+1 170m² daire 750.000 liraya almayı düşünüyorum.rakamlar çok yüksek olduğu için çekiniyorum.bu aralar terasevler de çok revaçta. ordaki fiytların da çok yükseldiği söyleniyor.3+1 daireler için 700.000 liralardan bahsediliyor.dışardaki pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım sakın. kıymetli fikirlerinizi çok acil beklerim efendim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Aralık 2012 | 23:28 ahmet nebi 1492 Kişi okudu

Sanayi dükkanı mı yoksa villa mı?

Soru

Ticari bir gayrimenkulüm var Kocaelide. Sanayi sitesinde bir dükkan. 18 bin tl kira alıyorum ama normalde 40 bin civarı şuan kiraları. Bekarım istanbulda kira?da yaşıyorum. Dükkanı sattığım fiyata düşler vadisi rivadan 3+1 bir villa alsam ( kendim oturacağım), gelecek açısından doğru bir yatırım olur mu.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Aralık 2023 | 03:31 Mehmet Kile 1490 Kişi okudu

Orta vadede nerede arazi almak kazandırır

Soru

İyi günler yazılarınızdan çok istifade ettim Allah razı olsun bir miktar birikimimiz istanbul ümraniyede oturuyoruz beykoz,şile , kandıra alırken dikkat etmek şartıyla bu yerlerden hangisi orta vadede daha çok kazandırır siz olsanız nerden alırdınız

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Mayıs 2023 | 14:13 Hatice Aslan 1490 Kişi okudu

Şu an yatırım için tutulan evi satmak mantıklı mı?

Soru

Merhabalar, kendi evim var ve tüm yatırımlarımın %35 dükkan %25 daire %9 arsa kalan %31 doviz/altında. 3 dairem var bir tanesi 750 er bin etmekte bunlardan brini satıp dövize yatırmayı düşünüyorum. Çünkü ülke uçuruma sürükleniyor gibi geliyor belli bir zaman gelince ne ev ne araba satılmayacak bir durgunluk ollacak gibi. En azından bir daireyi dövize geçirmek mantıklı mı sizce?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
29 Mayıs 2022 | 09:27 Osman Kaya 1489 Kişi okudu

Çanakkaleye yatırım mantıklı mı?

Soru

Merhaba, çanakkale ezine'de yapılacak olan Gıda OSB'sinden dolayı 8 bin yeni istihdam olacağı tahmin ediliyor (2022 sonunda bitecek). Şu anda ezine merkezden imarlı arsa alıp 1-2 yıl sonra insaat yapıp satmak mantıklı mıdır?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
18 Eylül 2021 | 18:36 Alperen Yıldırım 1489 Kişi okudu