Eston çamlıevler

Soru

Tebernüş Bey merhaba. Elite life yerine ulaşım kolaylığı nedeniyle içerenköy eston çamlıevler e yöneldik. 18 yıllık bina olmasına rağmen oturmuş bir site olmasına rağmen hala prim yapıyor tapu dahil 3+1 117m2 brüt 93m2 net 9.kat Güney batı ve Güney Doğu cepheli daire için 430 bin liraya anlaştım (1400-1500 lira kira getirisi var) Sizden öğrenmek istediğim konu, eston genel olarak inşaat kalitesinde nasıldır tünel kalıp teknolojisiyle inşaa edilmiş 18 yıllık bu siteye güvenebilir miyiz? Bu yazmış olduğum fiyat nasıldır? Siz genel olarak oturacağınız eve kafa torun yazıyorsunuz ama elite life mı eston çamlıevler mi diye son bir soru daha sorayım Vakit ayırıp tüm sorularımı yanıtlarsanız çok memnun olurum Teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
28 Temmuz 2013 | 06:57 Furkan Selahattin 5132 Kişi okudu

Vefattan önce eşe kullanım hakkı verilmesi

Soru

Merhaba, eşimle birlikte oturduğumuz evi ben vefat edersem mağdur olmaması ve diğer mirasçıların eşimi mağdur etmemesi için eşime kullanım ve yararlanma hakkını tapudan verebilirmiyim? Ben vefat edersem birlikte oturduğumuz dairede eşimin oturmasını, diğer miras kalacakların eşimi mağdur etmemesini istiyorum Nasıl bir yol izlemeliyim ?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
02 Nisan 2021 | 09:42 Mustafa Kanmaz 5130 Kişi okudu

Halkalı Atakent 3.Etap Emlak Konut Evleri

Soru

Merhaba Tebernüş Bey İstanbul Halkalı Atakent 3.etapda emlak konut un 1995 lerde yapımına başladığı 110m2 net 3+1 ev almak istiyoruz. Bu bölge yatırım için nasıldır? Evin fiyatı 440bin TL. Evlerin depreme dayanıklı ve sağlam yapıldığı söylentiler arasında. Yakınında kriminal yapılıyor. Metro ve havaray geliyor söylentileri havada uçuşuyor. Aslında Avcılar da üniversitenin yanında 3S kalenin başlayacağı proje var buraya girmek istiyoruz. Ancak fiyatlar açıklanmadı henüz. Bu proje hakkında da bilginiz var ise paylaşabilir misiniz? Bu iki bölge arasında tavsiyeniz hangisidir.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Kasım 2016 | 11:55 Ahmet Kalafat 5129 Kişi okudu

Kağıt üzerinde yapılan sözleşmenin gecerliligi nedir

Soru

Mücahit firma ile yapmış olduğum satış sözleşmesinde kagit üzerinde dairenin bulunduğu adres ve parsel kapı numaralarını yazmış olup altına mücahit firmanın kaşesi ve benim ad soyadımin yazıp imza attık ve iki taraftan çayan olursa kapora bedelinin iki katını vereceği ibaresi dusuldu şu anda ben almaktan vaz geçtim daireyi bunun hukuksal yönden bir geçerliliği varmidir

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Ocak 2015 | 03:13 Ibrahim kalem 5130 Kişi okudu

Kira çarpanı nedir? Kira çarpanı nasıl hesaplanır?

Soru

Merhaba, Sürekli yazılarınızı takip ediyorum size sorum kira çarpanından bahsediyorsunuz hep bunu biraz açarmısınız ? Bir daire aldığımda yada ofis satın aldığım değeri kiraya verirsem ne kadar zaman sonra benim paramı çıkartırsa o yer değerlidir? ne bileyim mesela 2 sene 3 sene süre olarak buna ne diyebiliriz

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
25 Ağustos 2011 | 15:31 GÜL TAŞÇI 5127 Kişi okudu

Kaplumbağa Tavşan Hikayesi

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, Özellikle sizden Aziz Nesin hikayesini okuduktan sonra biriktirmekten ziyade adım atmaya karar verdim. 100k birikim ve 50k da yakın çevreden alınacak zamanında verilen borçlarımla birlikte toplam 150k birikmişim var. İstanbul Tuzla'da ailemle yaşamaktayım, yaş 30 ve bekarım. Yakın çevreden veya başka illerden arazi mi alayım ne çıkacağı belli olmaz diye yoksa küçük de olsa Kocaeli veya Tekirdağ'dan konut imarlı arsa mı alayım? Birikimimin çoğu altında, beklemeye değer mi bir yandan da onu düşünmekteyim. Ufukta evlilik vs de yok ama okuduğum bir söz de beni hızlı olmaya davet ediyor. Gayrimenkul almak için beklemeyin, gayrimenkulü alın ve bekleyin. Teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Mart 2020 | 10:53 Mehmet Uysal 5123 Kişi okudu

Çatı katını yükseltmek için ne yapabilirim

Soru

Merhabalar benim dairem 2009 yapım dubleks tapuda çatı arası piyesli diye geçmekte bu son çıkan imar barışı kanunla çatı katımı yükseltip kullanılmayan alanlarıda kullanma imkanı sağlıyor mu veya çatı katımı yükseltmenin herhangi bir yolu var şimdiden verdiğiniz cevap için teşekkürler

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Haziran 2018 | 23:07 Selman Selçuk 5124 Kişi okudu

Kanal İstanbul

Soru

Tebernüş Bey Merhabalar,, Kanal İstanbul Projesinin güzergahı Haziran ayı içersinde açıklanacaktı, Gündemdeki olaylardan dolayı açıklanmadı ve bu olaylardan dolayı da çılgın proje tehlikeye girdi diye haberler okudum böyle bişi olabilirmi sonuçta büyük bir proje sizin yorumunuz almak istedim.Teşekkürler kolay gelsin

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
10 Haziran 2013 | 13:55 Deniz Topalömer 5123 Kişi okudu

Soyak Olimpiakent'te ev satılıp Ataköy'de alınır mı?

Soru

Merhabalar,3 yil once Soyak Olimpiakent 11.Bolge'den 3+1 (120m2) daire aldik. Gectigimiz ay evimizi satmaya karar verdik ( Hedefimizde hep Atakoy 9 taraflarindan ev almak var. Atakoy 9'un fiyatlari burdan daha hizli arttigi icin, Atakoy'den 1+1 bile alsak, bir sekilde hedefimizde olan piyasaya girmis olacaktik, obur turlu hep hedefimizden uzaklasacaktik.). Fakat emlak danismanlarindan sunu duymaya basladik : 'Ihtiyaciniz yoksa, evinizi satmayin. Tema Park projesinin temeli atildi, 4 sene sonra bitecek. Marmaray, Monoray da var. 11.Bolge cok deger kazanacak. Illa tasinacaksaniz evinizi kiraya verin, siz de kirada oturun.' Basta emin olamadik cunku 2006 yilindan beri Tema Park projesiyle ev satildi buralarda; 6 senedir ancak temeli atilabildi, projenin tamamlanmasi kim bilir kac yil surer, omur gecer dedik. Sonra projeyi inceledik ve galiba haklilar diyerek evin satisini durdurma asamasina geldik. Ancak ben bir de size danismak istedim. Yakin gelecekte ne gibi projeler olacak ve hakikaten Olimpiakent 11.Bolge cok deger kazanacak mi? Yoksa buralar artik degerini buldu mu? Bir de sunlar vardi aklimizda, 11.Bolge asagida ve ulasima uzak -acikcasi henuz medeniyet gelemedi buralara- ; neden insanlar burayi tercih etsin diye. Yine Emlak danismani arkadaslar Tema Park dediler. Cevrede bir suru yeni proje varken neden Soyak Olimpiakent'i secsin insanlar, (zaten insanlarin agzinda '6-7 yillik evler, eskidi Olimpiakent' diye de duymuslugumuz vardi) deyince de buranin arazisinin ve dairelerinin cok genis oldugu soylendi - ki arazi genisligi kismini sizde de okudum. Siz de bunlara katiliyor musunuz? Yoksa satin evinizi, kurtarin paranizi, baska yerlerde (ornegin Atakoy - ki Soyak'in 3+1'i, Atakoy'un 2+1'i bile etmiyor) degerlendirin mi dersiniz.Bir bilinmeyen de su, evimizi alali 5 sene gecmedigi icin gelir vergisi doguyor - ki bu da benim hesaplarima gore en iyi ihtimalle 7.000-8.000 TL civarinda (ben sadece bir matematikci bir vatandasim; musavir, tapu-vergi dairesi memuru vs degilim). Bu da bizi dusunduruyor acikcasi. 7.000-8.000 civarina goz yumabiliriz ama pratikte nasil olur bu isler; ornegin, alicinin evi nakit almasiyla, maksimum kredi cekmesi arasinda cikan gelir vergisi inanilmaz farkli. Vergi dairesi, tapu, belediyelere de gittik ancak kimse net bilgi veremiyor, hesabimizi gorunce boyle birsey diye cevap veriyorlar. Bunu yoksa Ahmet Korkmaz Bey'e mi danismaliyim? Emin olmadan size de yazdim ki, durumumuzu net olarak bilip, o sekilde degerlendirme yapasiniz.Cok cok tesekkur eder, iyi calismalar dilerim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
01 Mayıs 2012 | 01:07 Zeynep Kupeli 5123 Kişi okudu

TERÖR VE SİYASİ BELİRSİZLİĞİN KONUT FİYATLARINA ETKİSİ.?

Soru

Tebernüş bey merhaba, seçim sonrası siyasi belirsizlik, ekonomideki durgunluk, ve en önemlisi artan terör olayları karşısında özellikle İstanbul?daki 1-ci ve 2-ci el konut fiyatları hakkındaki düşünceniz ile ilgili yorumunuz nedir. Şimdiden cevabınız için teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Ağustos 2015 | 11:58 Cumhur GEDİK 5122 Kişi okudu