Arsa Alımı Hakkında Tavsiyeye İhtiyacım Var

Soru

Tebernüş Bey iyi günler. Soruma vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Ankarada ikamet ediyorum 100.000 TL civarında param var arsa almak istiyorum ancak arsayı nasıl seçeceğim hakkında bir fikrim yok. Emlakçılara da güvenerek bir yer almak istemiyorum çünkü sonuçta onlar ellerindeki yeri satmak isteyecekler. Doğru arsayı seçebilmek için nelere dikkat etmem lazım.Fikir verebilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Ağustos 2014 | 13:49 piraye güler 4880 Kişi okudu

Kira Çarpanı Hesabı hakkında -2

Soru

İlk sarıya verdiniz cevap için teşekkürler hocam. Bu konut stoğu meselesi ile ilgili ciddi bir veri bulamıyorum maalesef. Ancak konut satışının çok iyi geçtiği geçen sene bile Tuik verisine gore 469 bin ilk el satış olmuş. 2019 ve öncesine baktığımızda da 500 bin civarında seyrediyor rakam. Bölgesel bazlı stok erimesi (merkezi bölgelerde vs) olabilse de bu rakamlar mevcut yeni konut stoğunun erimesine yeter mi hocam? Net istatistiği bilmemek ile birlikte 2020 başında 2 milyon konut stoğundan bahsediliyordu çünkü. Ek olarak maalesef Türkiye olarak planlamada hep gerideyiz. Buda dengemizi bozuyor devamlı.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Mart 2021 | 15:19 Yunus Eren 4878 Kişi okudu

Yatirimlik emlakta arsa, tarla ve bag/bahce arasindaki fark nedir

Soru

Merhaba Tebernüs bey, Kocaeli´nden yatirimlik arazi almak istiyoruz. Umudumuz ileride imara acilmasidir. Bu baglamda tapu durumlarindaki "Tarla, Arsa, Bag/Bahce" arasindaki fark nedir? Hangisi imara muhtemelen hic acilamaz hangisi daha öncelikli? iyi calismalar ve tesekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
02 Şubat 2015 | 14:26 Meryem Günes 4877 Kişi okudu

Ticaret, para işlemek, değer yatırımı.

Soru

Hocam Merhabalar. Ben 20 yaşındayım akademik eğitimim bu sene tamamlanıyor. Bu yaşıma kadar çeşitli sektörlerde çalıştım hepsinde farklı şeyler öğrendim. Ama para işlemek, değer yatırımı çok farklı. Ülkemizde ben dahil gençler bu konuda eksik kalarak yetişiyor. Yazılarınızı okuyorum çok seviyorum. Engin bilgilerizi tecrübelerinizi benim gibi meraklı gençlerle paylaştığınız bir seri gelir mi? Şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Mart 2021 | 13:34 Ekrem özcan 4876 Kişi okudu

Avrupa Konutları Çamlıvadi

Soru

Avrupa Konutları Çamlıvadi projesi için ne düşünüyorsunuz? Arıcılar mevkiisinde yeri güzel. 1+1 evler 43 metrekare net alan: 1050.000'den 2+1 açık mutfak (net 66 m2 brut 102 m2) evler 1.500.000'dan başlıyor. 1700-1800 milyon olanlar kotta olmayanlar tabi. Prim yapar mı? Ne kadar prim yapar? Yatırım amaçlı 1+1 almak mantıksız mıdır?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
16 Eylül 2020 | 20:53 Ayşe Ok 4875 Kişi okudu

Ayazağa Oyak Sitesi Daire Alımı Hk.

Soru

Tebernüş Bey merhabalar, Ayazağa Oyak Sitesi?nde bir ev almayı planlıyoruz ancak sizin de değerli görüşlerinizi öğrenmek istiyoruz öncesinde. Malum burası eski bir site, binalar yaklaşık 25 yıllık. Daire net 83 M2 ve 3+1, çift cepheli ve tüm odaları ışık alıyor. Açık otoparkı ve ufak bir yeşil alanı da mevcut. Site ağırlıklı asker emeklileri ve beyaz yakalıların yaşadığı nezih bir site, Maslak ve Levent gibi iş merkezlerine de oldukça yakın bir konumda bulunuyor. Almayı planladığımız daire otobüs durağına çok yakın, Seyrantepe metro istasyonuna yürüme mesafesi ise 700 metre kadar. Blokun bulunduğu alanın yüzölçümü yaklaşık 14 Bin M2. Bu açıdan kentsel dönüşüm anlamında geleceğinin parlak olabileceği söyleniyor, ne kadar doğru bilemiyoruz tabi. Fiyat ve kira çarpanına gelince: Evin fiyatı en son 750,000 TL olabilir gibi duruyor mevcut piyasa şartlarında. Ancak kiralar 2,200-2,400 TL bandında, kısacası kira çarpanı çok da iyi sayılmayabilir. Dairenin bulunduğu blok ile ilgili önemli bir konu ise yakın zamanda açılması planlanan 600 yataklı devlet hastanesine (Eski Şişli Etfal) yaklaşık 200 Metre mesafede olması. Hastanenin açılması ile beraber bölgede kira çarpanları nasıl etkilenir bilemiyoruz elbette. Bu fiyata Tem Avrupa Konutları?nda çok daha yeni bir 2+1 alma imkanı da mevcut ancak Levent?teki iş yerimize ulaşım oradan biraz daha zor oluyor. Yakınlardaki yeni projelerde ise bu fiyata ancak 1+1 almak mümkün. Sorularımıza gelirsek: 1. Bütçemiz ve alternatiflerimiz düşünüldüğünde mantıklı bir yatırım yapıyor muyuz? 2. Evin çok yakınında açılacak olan devasa hastane kompleksi evin değerini olumlu mu etkiler yoksa yaratacağı yoğunluk nedeni ile olumsuz etkisi mi olur? Şimdiden çok teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
17 Mayıs 2018 | 17:28 Kağan Oykan 4875 Kişi okudu

Kendi evimi kiraya verip kiraya cikmak ?

Soru

Merhabalar Tebernus bey, 2 sene once E5e yakin esenyurt istanbul bakyapi prestijpark evlerinden 90 m2 1+1 daireyi 190 bine aldik.Suanda 230 250 arasi satiliyor.Kendimiz icinde oturuyoruz.Fakat ev artik bize kucuk gelmeye basladi.Buradan genis eve tasinmamiz mecburi.Fakat lokasyon olarak degerlenir diye dusundugumuzden evi satmakda istemiyoruz.Ya 1+1 evimizi 1000-1100 liradan kiraya verip beylikduzu marmara evlerine1100- 1200e kiraya cikalim diyoruz yada arabamizi da satip kendimizi biraz zorlayip yine ihlas marmara evlerinden oturum amacli ev alalim diyoruz.diger taraftan kristalsehirde yeni bitmis olan teslim evlerdenmi alalim ?Beylikduzunde yeni dairelerde var 325 bin civari.hangisi mantikli bir turlu karar veremedik.ya bu evi kiraya verip daha huzurlu aile ortami icin ihlas marmara evlerine kiraya cikmak.yada 1+1 evimizi satip ki sattiktan sonra elimize kalacak para alacagimiz eve yetmedigi icin arabamizida satip beylikduzunden sifir bir daire mi, bitmis teslim kristalsehirdenmi ?yada marmara evlerinden eski ev almakmi ? Veya hic birini yapmayip 1+1 evimiz degerlensin diye kiraya verip istedigimiz eve kiraya cikmakmi ?Istanbulda arabayi satmakda ne kadar mantikli arabadan vazgecmekde zor olacak.kafamiz o kadar karisikki.Sizin cevabiniz cok onemli.Bir yatirim yaptik zararda etmeyelim dusuncesindeyiz.Ne tavsiye edersiniz ? Cevabiniz icin simdiden tesekkur eder,iyi calismalar dilerim Betul Turker

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
18 Nisan 2017 | 14:45 Betul Turker 4873 Kişi okudu

Bina mı yoksa tarla mı daha kârlı

Soru

Merhabalar benim sorum elimde 900 bin tl nakitim var iki tercih arasında kaldım bunlardan ilki büyükçekmece tepecikte 135 metre kare 5 katlı bina 16 yillik fakat tarla vasfında 780 bin. ikinci olarak ta çerkezköyde tarla yatırım için hangisi karlı

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
24 Ocak 2016 | 20:46 Kezban özay 4874 Kişi okudu

Ev almak için uygun bir zaman mı?

Soru

Tebernüş bey merhaba Bu platformda bir çok kişiye yardımcı olduğunuzdan ben de aklıma takılan bir soruyu size sormak istedim. Açıkcası çok fazla bir birikimimiz yok. Ama kira yerine kira öder gibi ev sahibi olmak mantıklı geliyor. Bunun için Sancaktepe Dumankaya Mozaik (1+1) birinci, Kayışdağı herhangi bir mütaahit evi (2+1) ikinci tercihimiz. Satılık fiyatları aynı. Fakat kafamızdaki esas soru şu sıra ev almanın mantıklı olup olmadığı hakkında. Konut alanında arz talebin doyuma ulaşacağı ve fiyatların düşüşe geçeceği yönünde bir takım haberler var. Bu gerçekleştiği takdirde aldığımız evin değerini kaybetmesinden korkuyoruz. Bu doyuma ulaşma, kriz vs gibi haberlerin olduğu bugünlerde ev almak mantıklı mıdır sizce? Yoksa biraz beklemek mi gerekir? Mantıklı ise yine bu ortamda tercihi Sancaktepe yönünde mi Kayışdağı yönünde mi yapmak gerekir? Teşekkürler şimdiden İyi günler, iyi çalışmalar dilerim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Ekim 2015 | 11:51 Nazlı Çetin 4873 Kişi okudu

TAPU-RAYİÇ BEDEL FARKI

Soru

Merhaba, yeni almış olduğumuz dairenin tapu belgesi üzerinde görünen değeri 33bin iken, belediyeden aynı gün içerisinde beyanname verdiğimizde rayiç bedelinin 36 bin olduğunu gördük. Bunu sonradan fark ettik, alım-satım vergilerini emlakçı yatırmıştı, bu ileride bize ceza vs doğurur mu ? Mutlaka iki rakamın aynı olması gerekiyor mu ?

Ahmet Korkmaz tarafından yanıtlandı.
28 Ağustos 2012 | 13:43 Emre Aslan 4873 Kişi okudu