Yatırımlık Daire Bakıyorum Ama ?
Tebernüş Bey, Elimde 130.000 tl kadar Nakitim var İzmit veya Bursadan Yatırımlık Daire Almayı düşünüyorum sizce hangisi daha iyidir ?
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Tebernüş Bey, Elimde 130.000 tl kadar Nakitim var İzmit veya Bursadan Yatırımlık Daire Almayı düşünüyorum sizce hangisi daha iyidir ?
Merhaba size daha oncede soru sormustum simdi karar asamasindayim bahceli evlerdeki evimi 950 000 tl ye satiyorum bu para ile bayrampasa da iki tane depreme dayanikli iki daire aliyorum birini kiraya verip gelir elde edicem tek dusuncem 15 yildir bahcelievlerde yesilikler icinde sitede oturuyorum bayrampasa da ortam boyle degil zorluk ceker pisman olurmuyum diye sizce nasil mantikli bi kararmi fikriniz nedir bana yardimci olun tesekkurler
Merhabalar. 2015 yili Mayis ayinda tasindigimiz evimize ayni yilin Temmuz ayinda riskli yapi raporu verildi. 2016 yili Ekim ayinda daireyi tahliye ettik ve binamiz 2017 yili Ocak ayinda yikildi. Bu surecte Nufus Mudurlugunden adres kaydi yaptirmadik ama Mayis 2015 den itibaren benim adima sozkonusu adrese kesilmis Turksat ve Pronet faturalarim mevcut. Daire benim ustume ve o tarihlerde ikamet adresim isim geregi yurtdisinda gozukuyor esimin adresi de Istanbulda ailesinin evi gozukmekte. Bu kosullarda kira yardimina hak kazanma ihtimalimiz varmidir?
Kuşadası'n da geçen sene merkezi sistem ısı pay ölçer ile ısınacağı söylenen yeni bir ev aldım. Ancak bu kış,sitenin çoğunluğu metrekare hesabı üzerinden hesaplanan merkezi sistemi istediği için merkezi sistemle ısındık. Sorum şu: Belli sayının üzerinde dairesi olan bir site merkezi sistem ısı pay ölçer ile ısınmak zorunda değil midir, apartman yönetimi oy çoğunluğuyla merkezi sisteme geçebilir mi? Saygılar
Merhaba, Tek evi olan ve ayrıca kirada oturan birey evini bir yıl içinde sattığında satıştan doğan değer artış vergisi öder mi ? Teşekkürler iyi çalışmalar
Sayın Kireçci emekli oldum bir arsaya yatırım yapmak veya içinde hobi bahçesi olarak kullanacağım bir yer arıyorum fakat biraz beklemelimiyim.çünki kriz söylentileri var fiyatlar düşermi acaba.teşekkür ederim.en iyi dileklerimle.
tebernüş bey iyi günler.maltepe bağlarbası mahallesinde merkezi konumda inşaatı yakın bir zaman içinde tamamlanmış bağdat caddesi ile sahil yolu arasında maltepe merkez camisine çok yakın akıllı ve yeşil bina olarak tasarlanmış 4 katlı butik bir projeden 40 m stüdyo daire almayı planlıyorum.3. kat için 195.000 tl ye anlaştık. kira getirisi 1200 tl civarında.36 dairenin yaklaşık 20 tanesi dolu,dairelerinn ticarı kullanım izni var,residanceta kapalı otoparkta mevcut. sizce nasıl bir yatırım olur. lokasyon ve studyo olması sizce nasıl.alternetif olarak kartalda e5 üstündeki dumankaya vb projelerde emsal m daireler 200-240 bin tl arası ve kira oranları benzer.şimdiden ilginiz için teşekkürler
Tebernüş bey, merhabalar. Ankara'da merkeze uzak bir evimiz var yatırım için almıştık. Ancak evin değeri neredeyse hiç artmıyor. Ev şehrin dışında alırken yeni yatırımlar gelecek bölge değerlenecek beklentimiz vardı. Ancak gelişme çok yavaş. Şu durumda yeni emlak yatırımları da zor görüyor Ankara için. Evi satsak parayı vadeliye koysak mı satmayıp beklesek mi, satıp yazları gitmek için bir yazlık mı alsak kararsızız. Siz ne dersiniz.
sayın Tebernus Kireççi,evimiz kentsel dönüşüm kapsamına girdim %40 kesintiye maruz kalıyoruz daire seçmek için kiptaş gittik daire seçerken neye dikkat etmeliyiz %40 kesinti için yargı yoluna basvurabilirmiyiz
Merhaba, öncelikle tarla alınır mı? Yani arsa gibi bağlayıcı bir tarafı var mı ve hak iddia edebilir miyim? Çanakkalede 2 dönümlük bir arsa almak istiyorum. Fiyatı çok uygun. Alsam ileride değeri artabilir mi? Teşekkür ederim.