Lojistik depolama arazisi

Soru

Merhaba, bu güzel çalışmalarınız ve verdiğiniz emekler için şimdiden teşekkür ederim. Tekirdağ Muratlı ilçesinde dönümü 50 tlden 18 dönüm tekirdağ muratlı karayoluna cepheli lojistik depolama arazisi buldum 3 arkadaş almayı düşünüyoruz. siz bu konuda ne düşünüyorsunuz sizce iyi bir yatırım mı, bir de bu bölge lojistik depolama bölgesi oldu mu resmi olarak, 1/5000 ölçek planı çıkınca fiyatlar çok artacak diyorlar yılbaşından sonra çıkacakmış galiba plan bu bölgede, bir bilginiz var mı yoksa bunların hepsi efsane mi. simdiden teşekkür ederim, iyi geceler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
16 Eylül 2014 | 00:49 ayhan öznaz 1289 Kişi okudu

Bulgurlu 1+1 bahçe kati metroya yakın

Soru

Merhaba tebernüş bey.bulgurlu Mahallesinde sinde 1+1 50 metrekare bahçe kati 115.000 e bir daireyi yatırım amaçlı almayı düşünüyorum.Daire libadiye caddesi ne 100 m yeni yapılan metroya da yakın.1 senelik daire.şuan kiradayım .libadiye de ev fiyatları çok arttığı için ve nakit birikimimiz fazla olmadığı için böyle karar verdik.2 yıl gibi bir süre sonra satıp 3+1 veya 2+1 dairelere taşınmak istiyoruz.sizce mantıklı mi 850 ye kiradayım şu an.bu bölgede daire fiyatları 2 yıl sonra ne olur?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Eylül 2014 | 22:56 sabri yavuz 1290 Kişi okudu

Örnek daire ile teslim edilen evin farklılığı

Soru

Merhaba , Dumankaya konsept halkalı projesinde ev sahibiyim ancak evlerin resimlerine baktığımda örnek daire ile farklılık gösteren bir çok alan var. dolap kapaklarının yatay damarlı yerine dikey damarlı olması, parkelerin deseninin ve renginin farklı olması, banyo seramik renginin farklı olması gibi. Sözleşmede malzeme ayrıntısı olarak sadece 1. sınıf malzeme denmekte muhtemelen sözleşmenin ucra köşelerinde de "dumankaya gerekli gördüğü takdirde değişiklik yapabilir" ibaresini eklemiştir. Bu konunun çözümü hakkında nasıl bir yol izlenmelidir? her şeyden önce bu müşteriyi kandırmaktır.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
17 Temmuz 2014 | 16:59 Eyüp Sarı 1289 Kişi okudu

ataşehir

Soru

Tebernüş Bey Oturmak için ev alacağım. İşim ve çocuklarımın okuluna yakınlık nedeniyle Ataşehir'i düşünüyorum. 20 yıllık Gardenya Sitesinde 170 m2 brüt 4+1 daire ile 800-850.000 değerrinde Kent Plus veya Eqinox Ağaoğlu siteleri arasında kaldım. Birisi daha ucuz ama eski, diğeri pahalı (beni zorlar) ama yeni. Yanlış bir yatırım da yapmak istemiyorum. Bir yorum yaparsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Temmuz 2014 | 22:10 Gülendam Koçak 1289 Kişi okudu

BEYKOZ ELMALI

Soru

Tebernüş Bey günaydın;Beykoz Elmalı dan 2b kapsamında olan bir yeri yada tapulu bir yeri yatırım noktasında aldığımız zaman bir önceki sorumda manzarasının çok iyi olmasından bahsettiniz;peki tarla vasfındaki bir yeri manzarasına bakaraktan aldık diyelim,peki imar çalışmalarından sonra belediye tarafından imar planı çerçevesinde manzarasına bakaraktan aldığımız yer kaydırma yapılabilir mi?Yani,alınan tarlanın yerinin imardan sonra (sahibi açısından soruyorum)değiştirilme ihtimali var mı?Birde bahsettiğim Elmalı köyünde m2 sine yerine göre 150 tl isteyen de var 400 500 tl ve daha fazlasını isteyen de var?Yatırım noktasında hangi fiyatttan maliyetlenmek getirisi açısından bizim için daha uygun olur.?Teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
28 Haziran 2014 | 10:54 zafer yıldız 1289 Kişi okudu

İstanbul Kayaşehirden daire almak kârlı bir yatırım mı?

Soru

Öncelikle bilgilendirici cevaplarınız için teşekkür ederim. 140.000 TL nakitim var. Birazda kredi çekip yatırım amaçlı daire almak istiyorum. Lokasyonun benim için bir önemi yok. İstanbul Kayaşehirden Tokinin yaptığı konutlardan 85 metrekare 190.000 TL fiyatla daire alsam karlı ve doğru bir yatırım yapmış olurmuyum? (Daire 4 yaşlarında ara kat) Sizde bir kaç alternatif önerirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
18 Nisan 2014 | 14:30 Ceyhun Öz 1289 Kişi okudu

Anadolu'dan Avrupa'ya geçmelimi

Soru

Tebernüş Bey merhaba; Biz işyeri değişikliği nedeni ile şuanda oturduğumuz Üsküdar Rasathanede yer alan Boğaziçi Kandilli Evlerindeki deki evimizden Bahçeşehire taşınmak zorundayız.Bahçeşehir 2.kısımda Boğazköyde rumeli evlerinden bir villa almayı düşünüyoruz ,sizce o bölge yatırım yapmak ve yaşamak için uygun bir bölgemidir ,birde şuanda oturduğumuz evimizmi ileride daha çok değerlenir boğazköydeki ev mi , bu konuda bir fikir verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
08 Nisan 2013 | 15:59 Güldem çömez 1289 Kişi okudu

Sn Kireçci: uzun zamandır sitenizi ve soru cevap bölümünüz

Soru

Sn Kireçci uzun zamandır sitenizi ve soru cevap bölümünüzü ilgiyle takip etmekteyim.Öncelikle teşekkür etmek isterim.Emekli öğretmenim.Uzun zamanda zor şartlarda yapılan birikimle bir gayrimenkul yatırımı niyetimiz var.Arsa veya dükkan bazı sebeplerden ötürü düşünmüyoruz.150,000-160,000 tl bütçeli bir daire niyetimiz var. Merkezlerde eski evlere yönelmek istemiyoruz . Yenilere de malum bütçe elvermiyor. Merkezin çok dışına da çıkmak istemiyoruz ve site içi olmasını istiyoruz.Başakşehir bölgesi gelişen ve bildiğimiz bir bölge olması neticesinde burda daire baktık .Hem değerlenmde anlamında önü açık , hemde kiralık aşamasında da makasın çok açık olmasını istemiyoruz. Aşağıdaki seçenekler arasında açıkçası kararsız kaldık , uzmanlığınıza başvurmak istedik.1seçenek , Başakşehir 5, etap 2, kısım 4 yıllık bina 90 m2 2+1 kira değeri 700 tl 160,000 fiyatı Dairenin konumu ön sıra , çok güzel . Oturmuş , çarşıya , okula çok yakın merkezi bir site. metroya 10 dak yürüme mesafesi var .Ancak metrokentin 2+1 leriyle karşılaştırdığımızda biraz yüksek geldi metrokent m2 si 2,026 tl burası 1,777 ye geliyor.Site içi, işçilik orta halli , güvenlik çok zayıf , site yapılaşması dışında pek site gibi değil yani.2.seçenek Kiptaş masko evleri 95 m2 2+1 kira değeri 650 fiyatı 145,000 .1 yıılık bina . site içi ve daire içleri işçilik çok kaliteli . M2 fiyatı 1,530 civarı. Çevresi sanayi ,aykosan , akibeti belirsiz gibi gözüken ? bir kentsel dönüşüm, sinpaş iş modern , mall of istanbul , metroya 500 mt , arkasında uzak mesafede ağaoğlu my world. olumlu ve olumsuzluklar bir arada . site % 90 dolu . pek satılık 2+1 yok . Fiyat haraketlerini inceledim eski haberlerden ocak 2009 a göre, 95 m2 daireler % 35 civarı prim yapmış . 3+1 ler ise % 25 civarı ve hala satılmamış daire var . Biz bu seçenekler arasında karar vermeye , seçime kadar da alımı bitirmek istiyoruz aslında. Ancak Ege yapı da çok fena kafamızı karıştırdı. Video sitenizde basın toplantısını dinledim ; arsayı gördük. Güzel bir yerde.İlk lansman öncesi fiyatlar 2200 -2250civarı çıkarsa 85 m2 civarı daire bize uygun gelebilir. Yatırım içinde kazançlı çıkarız .Ancak Seçimden sonra,ertesi günü fiyat vericez diyorlar , bu da beni acaba bizi aşacak, yüksek spekulatif fiyatlardan mı çıkacaklar diye düşündürdü açıkçası.Beklemek bize ne kaybettirir ne kazandırır; acaba proje bizi aşarmı o da meçhul ) Bizim için 1,ve 2, seçenek hangisi daha iyi ; ve ege yapı bağcılar beklemek bu şartlarda gerekir mi ? Bizim için gerçekten çok şartlar altında yapılmış bir birikim. uzun oldu şimdiden teşekkurler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
02 Haziran 2011 | 13:13 akın öztürk 1290 Kişi okudu

Faiz artışı ve Borsanın kısa ve orta vade analizi

Soru

Tebernüş bey merhaba, yeni kabine ile birlikte faiz artışını da gözönüne aldığınızda borsayı nasıl görüyorsunuz? Küçük yatırımcı inanılmaz sıkıştırılmış gibi içeride, ayrıca alkım kağıt ile ilgili satış sürecinde gelişme var mıdır?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
19 Haziran 2023 | 18:09 Engin Boz 1287 Kişi okudu

Beykoz yavuz selim mahallesi

Soru

Merhabalar tebernüş bey size bi sorum olacak beykoz yavuz selim mahallesinde bi arsamız bulunuyor geçtiğimiz yaz belediye imar açıkladı ancak hala yapım için ruhsat çıkmadı sorduğumuzda onay aşamasında diyorlar. Benim bi ev ihtiyacım var ve normal daire almak yerine beykoz yavuz selimde 265 metrekare arsaya kurulu 3 katlı ev buldum fiyatıda 1 daire parasına ancak evin sadece yapı kayıt belgesi var ve arsanın tapusu mevcut. Sorum o ki bu evi almak mı mantıklı yoksa bi arsa daha mı almak mantıklı ? Boş arsa aldığımda imar onayı yıllar sürebilir mi yoksa bu aşamadan sonra hızlı mı sonuçlanır ?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Mart 2022 | 23:37 Ahmed muhammed tutkun 1288 Kişi okudu