Hazine arazisi üzerindeki ev ve arsasını alabilirmiyiz
Tapumuz iptal edilip hazineye devredildi. Arsada evimiz var.Bu yasayla evin üzerinde bulunduğu arsamızı tapusuysa alabilirmiyiz
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Tapumuz iptal edilip hazineye devredildi. Arsada evimiz var.Bu yasayla evin üzerinde bulunduğu arsamızı tapusuysa alabilirmiyiz
Merhabalar . Ben kiraciyim 1 yıldır oturuyorum . Temmuz 20 si kontrat tarihim . Ev sahibim bana yemmuzun 1 inde evin tahliyesi ıcın ihtar çekmiş ben çıkmak istemiyorum . Ihtari geçerli sayılır mi . 1 ay öncesinden bildirmesi gerekiyormuş ben haklı olurmuyolurmuyum. Ayrıca mahkeme ye verir se evlenmiş kendisi oturmak istiyor fakat bunun haricinde 2 dairesi daha var . Nasıl bir yol izlemeliyim.izlemeliyim.cunku kendisi beni keyfi cikariyor. Maddi imkanım elverişli değil . Mahkemeye çıkmam olursa para odermiyim
Iyi akşam lar. Tebernüş bey. .. şerefiye uzmanı. ; belgin bilgiç'e 2 soru sordum. . Cevabını alamadım. Belgin hanım sorumu unuttu. Galiba . 3 mart 'ta sormuştum. Saygılar.
İyi aksamlar serdar abi izmir gültepe için projeler oldugu söyleniyor dogrumu acaba bilginiz varmı teşekkürler.
Esenyurtta bi arsa var 9500 mt bu arsanin ustunden yuksek gerilim hatlari geciyor direkler var belediye suanda 8 kat tel alti.imar veriyor buraya ama 500 mt ilerde yesil gyo yer yapiyor tedasa basvuru yapmislar bu gerilim hatlarini kaldirmak icin sizce kaldirma ihtimalleri yuksekmi bu arsamizin arkasinda hemen 35 40.kat imar var ama teller var diye bizim arsamizi 8 kat veriyor teller kalkinca imar durumuda degisirmi bilgi edinmek istiyorum ve bu tellerin kaldirilmasini nerden ogrenip takip edebiliriz arsa sahibi diliz yetkili.kisiyiz tsk saygilar
Merhaba ben babamdan ipotekli ev tapusu aldim fakat tapuyu imzalarken 500bin bankda borcu var denildi.. Babamda banka fazladan yazar borcu dedi imzaladim bu borc bana mi kaliyor ve banka genelde ekliyormu asil miktarin ustune?
merhaba Tebernüş bey peşinatsız ev kredisi çekilir mi birikmiş param yok.evin tamamına çekilir mi? babamın bir evi var hipotek gösterilip veriliyor diye duydum ama emin değilim
Merhabalar Tebernüş Bey, Proje Ronesans sayfiye, Özellikler; 58 brüt 39 m2 net, 8.kat balkonlu ..270.000 fiyat..1.200 aylık kira getirisi..Yaşam başladı biliyorsunuzdur. Yanında Tual adalar 2. etap var 2018 Haziran teslim 300 bin ve üzeri satışlar yapılıyor.. Tuali düşünmüyoruz eledik bilgi amaçlı paylaştım sizinle çünkü iki proje birbirine çok yakın fakat ronesansın yola yakınlığı konumu vs daha iyi. 1. Sayfiye için mevcvut bahsettiğim şartlarda ne düşünüyorsunuz? Karlı bir yatırım olur mu? 2. Ortalama 1-2 yıl içerisinde (özellikle Tual'in bitmesiyle) prim ön görünüz nedir? 3.Muadili olarak önerebileceğiniz başka bir proje ya da hiç değilse semt var mıdır? Şimdiden teşekkürler.
Merhaba Tebernüş Bey, Size yalı Ataköy projesi KDV oranları ile ilgili danışmak istiyorum. Proje, Apart olarak geciyor ancak yalnızca konut kullanımına izin verilmek suretiyle satılıyor ve yüzde 18 oranında KDV uygulanıyor. İnternette, Apart projeler icin 150 metre karenin altinda ve fiili olarak konut seklinde kullanılan daireler icin yüzde 1 oranında KDV uygulanir deniliyor. Bu bilgi doğru mudur? Eger doğru ise bu haktan yararlanabilmek icin nereye başvurmam gerekir?
Tebernüş Bey, öncelikle hızlı geri dönüş için teşekkür ededrim. 5 yıl önce evi 140 Bin TL 'ye Halkalı Evostar projesinden aldım. 210 Bin TL ye sattım, Ayrıca 2 yıl kira geliri elde ettim. Mevcut kirası 1900 Tl. Özetle o proje fazla değerlenmedi sanırım. Satmadan almak mümkün olmadı maalesef, tasarruf yapmış oldum. Şimdi benim için önemli olan bu evden elde ettiğim tasarrufumu kira getirisi daha yüksek başka bir gayrimenkule yöneltmek. Ben borçlanmadan para biriktiremeyenlerdenim maalesef. Mümkünse iş yeri olsun istiyorum. Detayları vermiştim yine yazayım; Şişli ana cadde üzerinde ön görünümde kiracı mevcut ve 1900 TL ödüyor. 450 bin TL. Ne dersiniz? Teşekkür ederim, kolaylıklar.