Seyrantepeden ev almak uzereyim

Soru

Merhaba; Bir emlakci tanidik arkadasimin tavsiyesiyle, bir yola girmek uzereyim. yatirim amacli yer aradigimi biliyor ve israrla 3+1 135m2 cati dublexi olan 1 yillik binayi bana 350Bin TL bedelle insaat fimasindan direk satmak istiyor. Adress Altinay Caddesi uzeri Seyrantepe.Bunu tavsiye ederken argumanlari sunlar; 1-IBB hizmet binasinin o bolgeye kaydirilacak olmasi 2-Kira getirisinin 1500TL f/k oranini iyi gormesi. 3-Bolgenin surekli gelistigine sahit olmasi ileride kazanc sagliyacina inancinin yuksek olmasi. Sizce bu veriler ve bu fiyatla bu ise kalismali miyim? Saygilarimla.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
16 Aralık 2014 | 13:26 Caglayan Cagri 1211 Kişi okudu

Mozaik DUmankaya yatırım amaçlı

Soru

Merhaba, Yatırım amaclı bır daıre almayı planlıyorum. 220 bin tl butcem var ve ekstra cok fazla kredi almak istemiyorum. Dumankaya mozaik 1+1 daireler bütçeme uygun gözüküyor. Teslimat 2017 Nisan ayı. Diğer alternatifim Kucukyalı Altıntepe Kızılaya yakın 2+1 daire , bes katlı binada yuksek giriş, sıfır bina ve kat irtifak tapulu.Fiyatı 260 bin tl. Bu ikisi arasında hangisi mantıklı bir seçim olur? Yoksa başka bölgeleri mi araştırmalıyım? Yardımlarınız için tesşekkurler!

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Eylül 2014 | 18:58 Asli Aydogdu 1211 Kişi okudu

yeni daire mi eski daire mi

Soru

Merhabalar, Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Ben yazınızı okudum fakat birde kira çarpanı belirtmiştiniz onda ise 230 çıkıyor snaırım bu oranda fena değildi. Semt ve fiyat konusunda ne yapmalıyım ? kredi çekmeden 250-300 bin alabilecegim için, kira getiris iyi olması yeterli olmaz mı sizce ? yada ucuz bir 1+1 mi almalım 150-200 civarı. Yardımlarınız için teşekkür ederim... Eski sorum ; Merhabalar, Yatırım için daire bakıyorum. Max.250 bin ile 300 bin lira kredi çekmeden alabilirim. Fakat bölge konusunda karar veremedim, aslında yıllardır almak istiyorum ama bir türlü cesaret edemedim, kaybetmekten korktum:( bir seçenek, Halil Rıfat paşada, lokasyonu iyi mahallede 1+1 giriş kat 55-60 m2 yeni 1 aya bitiyor inşaattan satılık 300 bin. Ikinci seçenek aynı bölgede ama mahalle daha ucuz diyorlar, yeni bina kot 1 de 305 bin 75 m2 bir merdiven iniyorsunuz. Diğer seçenek kocamustafapaşa meydan da 25-30 senelik bina 3.kat 90 m2 285 bin. Hepsinin getirisi hemen hemen aynı gibi 1300-1500 arası. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim... Yada başka ne önerirsiniz? Merhabalar, Yatırım için daire bakıyorum. Max.250 bin ile 300 bin lira kredi çekmeden alabilirim. Fakat bölge konusunda karar veremedim, aslında yıllardır almak istiyorum ama bir türlü cesaret edemedim, kaybetmekten korktum:( bir seçenek, Halil Rıfat paşada, lokasyonu iyi mahallede 1+1 giriş kat 55-60 m2 yeni 1 aya bitiyor inşaattan satılık 300 bin. Ikinci seçenek aynı bölgede ama mahalle daha ucuz diyorlar, yeni bina kot 1 de 305 bin 75 m2 bir merdiven iniyorsunuz. Diğer seçenek kocamustafapaşa meydan da 25-30 senelik bina 3.kat 90 m2 285 bin. Hepsinin getirisi hemen hemen aynı gibi 1300-1500 arası. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim... Yada başka ne önerirsiniz?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Ağustos 2014 | 11:52 Bilru Aydın 1211 Kişi okudu

Dumankaya Konsept Halkalı Teslim Tarihi

Soru

Merhaba, DUmankaya Konsept Halkalı projesinin anahtar teslim tarihi 30/06/2014 olarak bildirilmiş ve tüm ödemeler vs buna göre organize edilmişti. Projenin teslim edilme tarihine 20 gün kalmış olmasına rağmen D Blok dairelerinin çerçevelerinin bile henüz takılmadığını görmekteyiz. Müşteri hizmetlerini aradığımızda teslim tarihi ile iglili bilgi verememektedirler.. Maillere bile geri dönüş yapmıyorlar.. Ben kirada oturduğum için ev sahibi ile anlaşma 1.5 ay öncesinden fesh edilmiş ve yeni kiracı ile ev sahibi el sıkışmışlardır. 01/07/2014 tarihi itibari ile ben daireyi boşaltıp aynı gün yeni kiracı boşalttığım daireye geçecektir.. Ayrıca yeni kiracı da şehir dışından gelmektedir. İçinde bulunduğumuz durumu kısa özetlemek gerekir ise; Daireler gününde teslim edilmez ise eşyalarımız ile birlikte sokakta kalma ihtimalimiz yüksek. Cezai bedel ise kira rayiç bedellerinin çok çok altında.. Teslim etme süresine 20 gün kalmış olmasına rağmen D Blok çerçeve ve camların takılmamış olması, 20 günde dairenin teslim edilemeyeceği anlamına gelir mi gelmez mi? veya sorumu söyle de sorabilirim. Dumankaya dan hiçbir bilgi alamadığımızdan sizlerin tecrübelerine dayanarak bu kadar kısa sürede ve bu şartlar altında teslim tarihi aksar mı? Şimdiden Çok Teşekkürler..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
10 Haziran 2014 | 15:22 Cumhur Akmese 1211 Kişi okudu

İzmirden Ev almak istiyorum

Soru

Merhabalar sn.Serdar Dağıstan, 3 ay sonra işim ve özel nedenler dolayısı ile İzmir'e yerleşeceğim..Ancak bu şehri hiç tanımıyorum..Ev alma düşüncesindeyim (Apartman dairesi ya da müstakil de olabilir) Ayırdığım bütçe, 500-600 bin TL kadar olabilir ancak...Semt olarak bana bir tavsiyeniz olabilir mi? Ya da özel olarak birkaç proje önerebilirmisiniz? Seviyeli insanların ikamet ettiği ve mümkünse prim potansiyeli de olabilecek bir bölge arıyorum.. Teşekkürlerimle, iyi çalışmalar dilerim.

Serdar Dağıstan tarafından yanıtlandı.
24 Mayıs 2014 | 19:18 MEHMET SÖNMEZ 1211 Kişi okudu

Yatırım & Kira getirisi

Soru

Merhaba Sn. Kireçci.... Bir süre önce eşim vefat etti. Sigortalardan vs elime yaklaşık 300.000 TL bir rakam geçti. Bankaya yatırıp erimesini beklemek yerine bir daire alıp hem kızıma gelecekte bir güvence ( 15 yaşında henüz kızım) hem de kira geliri getirsin düşüncesindeyim. Halkalı da oturduğumuz için bu civarı biliyorum Ege yakası projesini gördüm biraz önce hoş olabilir ama onun bitmesi kiralanması vs daha uzun zaman gerektiriyor. Bosphorus'da bir studio dairem var performansından memnunum ama yine riski bölmek adına acaba başka bir yerde mi baksam diyorum.... Düşüncelerinizi almak isterim.. Saygılarımla...

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Aralık 2013 | 15:46 Zeynep Dilek 1211 Kişi okudu

Helenium Projeleri

Soru

Merhaba Tebernüş bey.Helenium Garden ile ilgili, uzun vadeli alınabilir demiştiniz.Yanlız bir şeye takıldım.Helenium markalı bitmiş projeler(Park,Twins,Sun,Life),çevrelerine göre ucuz fiyattan satılıyor.Yatırım için düşündüğüm Garden projesini birdahamı düşünmeliyim yoksa.Bilemedim:(

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Aralık 2013 | 11:02 İlhan Altıntaş 1211 Kişi okudu

tarla tapulu arsa

Soru

merhaba, tebernüş bey, ben tuzlada arsa almak istiyorum.Seyıtalıler koyunu ıkıye bolen asfalt yolun gole degıl dıger tarafa bakan yolunda asfalt yola 200metre uzaklıkta kadastro yolu elektırıgı suyu mevcut olan tarla olarak geçen 2.030 m2 arsa 45.000 tl ye satılıyor. bu doğru bir yatırımmıdır. tarla olarak geçmesi imar kesinlikle yapılamazmı demek. benim amacım arsaya ilerleyen yıllarda müstakil bir ev yapmakdır. yardımınızı rica ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
09 Ağustos 2013 | 21:03 zelal şirin 1211 Kişi okudu

samle park ve rams yapı

Soru

sayın hocam benim çocuklarım ataşehir örnek mahallesindeki sample park projesinden ev almak istiyorlar firma akbank ve finansbank tan kredi kullandırıyor sizden ricam bu şekideki satıların garantisi nedir? firma hakkında biginiz varmı 111 m2 2+1 daire 327 bin tl fiyat uygun mu. daire teslimi 31 aralık 2013 tapu verileceği söyleniyor nasıl bir yol izlemeliyiz teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Nisan 2013 | 16:29 sabri kaya 1211 Kişi okudu

kentsel servis alanı

Soru

Merhaba Hilal hanım benim kayserinin çok değerli bir bölgesinde arazim var arazi şimdiye kadar yeşil alan olarak bekletildi biz imar çıkacağını düşünerek belediyeyi mahkemeye vermedik ancak yan parsellerdeki komşumuz arazisinden yol geçtiği gerekçesiyle ((bizim arazimizden yol geçmiyor) mahkemeye başvurdu ve tazminat almaya hak kazandı ancak belediye tazminat ödememek için araziyi kentsel servis alanı ilan etti arazimin 2 tarafında 14-15 katlı apartmanlar yükselirken belediye burayı tek katlı yüksekliği en fazla 6 metre olacak şekilde kentsel servis alanı ilan etti bu kıymetli arazinin değerini oldukça düşürdü biz nasıl bir tutum izleyebiliriz yardımcı olursanız sevinirim

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
24 Aralık 2012 | 15:30 Erhan menkü 1211 Kişi okudu