Emlakcidan Sahibinden Ikilemi

Soru

Merhaba, Ev arayisimiz surecinde ayni evi iki ayri emlakcidan gorduk ve ikisiyle de evi gordugumuze dair belge imzladik. Daha sonra evin onunde sahibinden kiralik ilani gorunce sahibinden evi kiraladik. Ev sahibi hicbir emlakciyla anlasmasi olmadigini, emlakcilarin cevredeki bos evleri bildiginden guvenlikten anahtar alip evleri gezdirdigini soyledi. Simdi ev sahibi anlasma yapmamisken ve sahibinden diye ilan asmisken bizim bu emlakcilara odeme yapma zorunlulugumuz var midir?

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
23 Eylül 2017 | 15:22 Hulya Hasan 1171 Kişi okudu

Apartman aidatı ödemeyenler

Soru

Sayın Kireçci , Burhaniye de ikamet etmekteyim. Oturduğum apartmanın yöneticisiyim. Bir daire sakininin 3 yıl öncesine ait bir yıllık aidat borcu var . şu anda normal aidatını ödüyor. Bu borcu kendisinden defalarca , genel kurulda veya bire bir konuşarak istedim borcunu inkar etmiyor , veririz yaav gibi laflar ediyor . iki defa muhtelif tarihlerde duyuru panosuna borcunuzu lütfen ödeyiniz ödemediğiniz takdirde yasal işlem yapılacaktır diye yazı astım. Buna rağmen ödemeyince bende icraya verdim . Süresi içerisinde itiraz ederek durdurmuş . Bu defa Asliye hukuk mahkemesine dava açtım ve henüz duruşma tarihi belli değil. efendim izlediğim yol doğrumu . Duruşmada nasıl bir söylemde bulunmam gerekiyor . Bu konuda çok acemiyim ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum . Cevap verirseniz sevinirim . Teşekkürlerimi sunuyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
10 Haziran 2017 | 08:21 Ahmet Refik KOÇAK 1171 Kişi okudu

Kiraya vermesek mantıklı mı

Soru

Merhabalar Tebernüş Bey. İzmir Bornova Goldiva güney evlerinde 3+1 173 m2 brüt dairemiz var. Kendimiz ek tadilat da yaptığımız bu evde 2 sene kadar oturduk. İşimiz dolayısıyla başka bir ile taşınıyoruz. Oradan hemen ev almamız mümkün değil. Kafamızda kiraya mı evrsek yoksa satsak mı tam netleşmediğinden en azından 1 sene bekleyelip karar verelim dedik. Hem 1 yıl sonra kiracının çıkması zor olur hem de Kiracının verebileceği zararı düçünerek satış yaparsak zarara uğramamak açısından. Sizce bu yaptığımız mantıklı mı? Bir yıl ev boş duracak yani. Teşekkürler saygılar .

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
01 Haziran 2017 | 08:01 Hatice Aldağ 1172 Kişi okudu

dış cephe boyası kat mülkiyeti kanununa göre nasıl yapılır

Soru

70 dairelik sitede 40 kişinin katılımı ile dış cephe boyası yapılması için oy birligi ile genel kurul kararı var yöneticiye fiyat araştıtırması yapıp teklif alma yetkikisi verilmiş olup fiyat belli olduktan sonra boya ücretinin aidat dışında ayrıca toplanacak kararı var.beşte dört çogunluk gerekir diyen var.ne yapalım teşekkürler

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
19 Mayıs 2017 | 11:45 vedat su 1172 Kişi okudu

bursa yenişehir tarla yatırımı

Soru

mrb abi bursa yenişehir mahmudiye köyünden 3000 m2 %10 imarlı tarla aldım yer yenişehire 7 km mahmudiye köy merkezine 2 km uzaklıkta abi yer biraz eğimli çalılık durumunda ekip biçilmesi zor yer toplulaştırma alanına girmiş yeri m2 10 liraya aldım uzun vadede mantıklı bir yatırım olurmu toplulaştırma bitince yerim değerlenirmi selam

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
17 Mayıs 2017 | 11:05 adem yavuz 1171 Kişi okudu

projeye aykırı bina için yapılacak işlem

Soru

Merhaba tebernüş bey 1995 yılından önce yapmıs oldugumuz bina eklentiler yaptık beledeyide ruhsatımız mevcut ruhsata aykırı eklentiler oldugu için kat mülkiyeti yapı kullanım izni yoktur emlak vergisi mesela eklentiler dahil şekilde belediye tarafından ölçülüpödemeleri o şekilde yapılıyor geçiçi çalışma ruhsatı ile yıllardır çalılıyoruz her kat için çalışma geçiçi çalışma ruhsatlarına sahibiz her yıl yenileme yapılıyor kaçak eklentilerden dolayı 2000 yılında cezamızıda ödedik ne gibi bir ilem yapıp heryıl çalışma rıhsatı almaktan kurtulabiliriz heryıl resmi olarak kurumsal kiracılar oldugu için gelir vergisi herşeyimiz tam olarak gösterip devletede bunların vergisini tam ödüyoruz kuruş bile oynamadan her yıl çalışma ruhstaı almaktan sıkıldı kiracılarımız 14 yıllık olup sorun olmaya başladı burda devlette kaybedicek gelir vergisinden bizde sonucta bir çözümi var mıdır yeni bir imar affı yararlanabileceğimiz bir yol varmdırı teşekkürler

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
12 Mayıs 2017 | 15:02 serdar burcun 1171 Kişi okudu

Devremülk tapumu alamadım nasıl iptal edebilirim

Soru

Merhaba 2012 yılında Ankarada bir Devremülk Aldım ve taksitlerini 43 ayda senet ile tamamladım. Şuanda hiçbir borcum kalmadı ve toplam 13.610 TL para ödemiş oldum. borcumun bitmesine ve tesisin bir bölümünün hazır olasına rağmen halen tapumu alamadım. yaklaşık bir buçuk ay önce almak için başvuru yaptım ama şimdi muhatap olmuyorlar bile. ben bu devremülkden nasıl kurtulup paramı geri alabilirim. teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Mart 2017 | 14:24 ALİ ERGÜN 1171 Kişi okudu

Kadıköy Merdivenköy mahallesi yatırım için sizde uygunmudur

Soru

Merhaba,merdivenköy mahallesinde bina yaşı 25, 13 katlı binada 26 daire var, 120 m2 3+1 kira fiyatı 2100-2200 daire fiyatı 500.000 tl. Bina nın arsa payı 1400 m2 ilerisi için olumlu olurmu ? Teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Mart 2017 | 01:23 Mehmet ezber 1171 Kişi okudu

müteahhidin kandırarak sattığı ayıplı mal hakkında

Soru

02.2012 tarihinde müteahhitten bir daire satın aldım. ve oturmaya başladım. bir süre sonra dairenin duvarlarından su almaya başladı ve çatıdan gelen suların bahçeye dolduğunu ve bahçede gider olmadığını gördük ve müteahhide söyledik. bu sorunu çözeceğini söyleyip gitti. ve defalarca söylememize rağmen çözmedi. evin duvarları dökülmeye başladı ve evin tabanı çökmeye başladı. bu sırada belediye park bahçe çalışması sırasında evin önündeki kaldırımın sökülmesi nedeni ile evi bir kez daha su bastı. biz de belediyeye dilekçe verdik belediye evi keşfe geldi kendilerinden kaynaklanan hasarın tamiratını yapacağını söyledi, tamirat için geldiklerinde evin altına müteahhidin kanalizasyonu düzgün bağlamadığından dolayı su aldığını söylediler, tabanında bohçalamanın olmadığı için böyle olduğunu söylediler. ve dış tarafa kaldırımın terine asfalt döküp su almayacağını söyleyerek gittiler. bu esnada evi bir de kanalizasyon bastı. belediyeye tekrar haber verdiğimizde eve gelip kanalizasyonu açtıklarını söylediler biz de evi temizleyip tamir yaptırıp kiraya verdik. kiracı 2 ay oturduktan sonra evi tekrar kanalizasyon bastı ve kiracı çıktı. biz evi tekrar temizleyip tamirat yaptık. aradan 2 ay kadar zaman geçtikten sonra evi tekrar kanalizasyon bastığını öğrendik. biz de o şehirden taşındığımız için 1 yıldır ev o halde durmaktadır. belediyeye gittiğimizde müteahhit sorunu çözsün, müteahhitde belediye oturma iznini böyle verdi orası çözsün demektedir. bu durumda neler yapmam gerekiyor. bu problemi kimin çözmesi gerekiyor. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
23 Ekim 2016 | 19:51 emine demiröz 1172 Kişi okudu

Hem oturum hem yatirim olarak hangi ilce daha cazip

Soru

Iyi gunler Tebernüs Bey.. Ben Tuzla Orhanlı da oturuyorum evlenecegm yakinda esimle ev bakiyoruz ve esim site ici guvenlikli bi daire istiyor beylikduzunde daire fiyati makul 160 170 e bulunabilior ve site tarzi daireler var. tuzla tarafinda siteler beylikduzunden daha yuksek site 300 ve ustu.. Ama ben tuzlanin gelisim acisindan beylikduzunden daha iyi olacagini dsunuyorm.. Ve su an tuzla cevresinde bircok proje temelleri var. Ulasim ve konum olarak hangi bolgeyi uygun görürsünüz..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Ekim 2016 | 12:18 Elif mutlu 1171 Kişi okudu