kat mülkiyet tapusu nasıl çıkartılır

Soru

iyi akşamlar tebernüş bey 19 bagımsız bölümlü bina için katmülkiyet tapusu çıkartmam gerekiyor hangi evraklar lazım ve hangi yolu izlemem lazım bide toplam ne kadar masrafı olur acaba yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
02 Şubat 2016 | 18:09 çetin albayram 1050 Kişi okudu

%50 peşim tapulu, prim yapar mı , satılır mı ? ....

Soru

öncelikle teşekkürler böyle bir platformda yazdığınız için ... alacağım daire Milpark Plus 1+1 daire 235 TL fiyatı var 135 TL nakit vereceğim ve tapu alacağım 100.000 TL eksiğim olduğu için tapuya ipotek koyacaklar ve bir seneye kadar zamanım olacak borcumu vermek için ya daire satıp sıfırlayacağım borcumu yada kendileri geri alacaklar .... sorucağım sorular şunlar : - 1 yıl'a kadar borcumu ödeyemez isem ve daire uygun fiyata satamazsam benden daha düşük bir miktara daire alabilirler mi ? mesela örnek olarak daire 150.000 TL sayıp 50.000 TL bana geri ödeyip kendilerinin 100.000 TLsini tasfiye edebilir mi acaba ? - 1 Yıl da daire ne kadar prim yapıyor genel olarak ? etraftaki daire lerde 1+1 ler takribi 160.000 TL'ye satılıyor ben ise 235 bin TL'ye alacağım ( projenin kalitesi iyi olduğu için fiyat yüksek) - projenin %50si satılmış olarak gözüküyor (emlakkulisi.com) 94.000 TL ile başlamış (1+1) 120.000 TL'ye ve son olarak 225.000 TL civarına kadar yükselmiş fiyatlar, acaba bu tavan fiyatı olabilir mi ? - projenin kalitesi ve metrobuse yakınlığı (10 dk.) ve ödeme seçeneği en cazip gelen seçeneklerden sayılıyor sizce risk etmeye değer mi ? çünkü 160.000 TL civarı alabileceğim 1+1 daireler bulunuyor metrobus e daha uzak ve proje kalitesi daha düşük ve sıfır olamayan (2-3 yillik binalar) ... bu hem bir yatırım ve hem oturum seçeneği olabilir mi ? - 1+1 kiraları 900 TL ... sizin bir yazınızda okumuştum kira çarpanı 13 TL üzeri olur mu diye bu olmuyor açıkcası 80 M2 daire 900/80 = 11.25 TL denk geliyor genel olarak dikkat etmem gereken başka hüsüslar ve tavsiyeniz var ise yazar sanız sevinirim .... saygılar efendim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
01 Şubat 2016 | 15:37 Metin maksat 1049 Kişi okudu

topkapı bölgesi yatırımları

Soru

Topkapı teknik oto sanayi sitesinde 2 katlı dükkanımız var...çevrede inşaat yatırımları furyası devam ediyor...Şu an için dükkanı satmak mı beklemek mi daha uygun olur...Birde burda yatırım yapmak isteyen müteahhitler siteye kendilerimi taleplerini sunarlar yada dükkan sahibi olarak kişisel ulaşım mı tercih edilmeli

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
28 Kasım 2015 | 11:50 seralp altan 1049 Kişi okudu

Ataşehir cıvarından ev alma

Soru

Ataşehir finans merkezi yakınında 2017 ve 2018 de bitecek projeden ev almak istiyorum. Hangi projeyi önerirsiniz. Ön ödeme 250 bin tl gibi. iyi çalışmalar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
20 Kasım 2015 | 16:54 mehmet aydinç 1049 Kişi okudu

Alacağım Tarladan Demir Yolu Projesi Geçicek

Soru

Selamlar. Çatalca İlçesinden müşterek parselli tarla almak üzereyim. Fakat internen üzerinden yapmış olduğum araştıma sonucunda yapılacak olan Trakya Yüksek Hızlı Tren Projesi tamda alacağım tarlanın üzerinden geçicek. şayet bu proje hayata geçirilecekse, benim bu tarlayı almam mantıklı bir adım olurmu. Şimdiden Teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
24 Ekim 2015 | 12:23 Can Özsoy 1049 Kişi okudu

krediyi kapatıp başka bir ev almak mantıklımı

Soru

Merhaba, 2013 yılında w bahçeden 245.000 Tl'degerindeki evi 184.000 Tl kredi çekerek aldım(10 yıl),su anda evin değeri 340.000 TL.ve 1100 Tl'ye içinde kiracı bulunmakta.Su anda krediyi kapatmak istediğimde 184.000 Tl odeme yaptığımda elimde kalacak olan miktar 160.000 TL.Sizce bu borcu kapatıp yeni bir eve bakmam daha mantıklı olurmu?Borcu kapatmayacak olursam 10 senenin sonunda çekilen kredi miktarına karşılık 294.000 TL ödeme yapmış olacağım..Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
14 Ekim 2015 | 14:48 Özlem Çimen 1050 Kişi okudu

Dumankaya Doğu projesinden ev almak mantıklımi

Soru

Selamlar. 80.000 tl ye kadar 1+1 Konut alarak parami degerlendirmek istiyorum. Isyerine kiraya vermek yada yatırım için nerden almam uygun olur. Aydinli Dumankaya Doğu projesi doğru bir kararmidır? Yardımınız rica ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
17 Ağustos 2015 | 21:05 Özge Yıldırım 1050 Kişi okudu

nereden ev alabilirim

Soru

Öncelikle iyi günler. Ev alma (hem yatırım hemde oturma amaçlı) ile ilgili yazdığınız yazıların hepsini okudum...İstanbul'da eşimle maaşlı çalışan insanlarız. (aylık toplam gelirimiz 5000 tl) iki kişi çalışıyoruz ve bir dikili ağacımız olsun istiyoruz.. Size sorulan sorulara direkt bölge, yada proje ismi vermediğinizi biliyorum.. ancak aşağıdaki bilgiler ışığında nereden ev almam gerektiği konusunda lütfen yardımcı olun.... yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... aylık gelirimiz: 5000 tl şu anki nakit paramız: 70.000

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
10 Ağustos 2015 | 12:22 togay orman 1050 Kişi okudu

kararsız kaldık sizce ne yapmalıyız?

Soru

Merhabalar Tebernüş bey; şu anda 2 bloklu sosyal donatısız butik sitede bir 3+1 evde oturmaktayız. 2 oğlumuz var ve büyüğü 2016 eylülde ilkokula başlayacak. Göndermek istediğimiz okul servisle sabah 45 dk akşam 45 dk toplamda 1,5 saatlik mesafede bu sebeple okula yakın lokasyonda bir eve taşınmak istiyoruz. Okula yakın bir site ve sitede ki 3+1 ev planlarını beğendik bizim siteden farkı içinde açık kapalı havuzu tenis kortu futbol sahası vs herşey var. bizim evle arasında 100.000 tl fiyat farkıda var. Sorum şu; 2015 ocak şubatda sitedeki satılkık evlerden birini alma kararındayız. elimizde 230.000 gibi bir birikim var.eşimin fikri o zamana kadar birikim yapmaya devam edip (evin ortalama bedeli 450.000 civarı) yapabileceğimiz max birikimin üstüne kredi çekip evi almak. Aynı dönem içinde İçinde oturduğumuz evi sat- yeni ev al- ı kısa sürede yapıkması gerektiğinden riskli buluyor. Gerekiyorsa daha sonra içinde bulunduğumuz evi satıp yatırım yaparız diyor. Ben ise elimizdeki para ile aynı apartmanda 2 daire alıp (bize yakın 0 bir apartman yapılıyor ve bu paraya 2 adet 2+1 alabiliyoruz)2016 ocak şubat gibide kendi evimizi satıp üstüne kredi çekip diğer eve geçme taraftarıyım. Sizce hangimizin yöntemi daha mantıklı olur?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Ağustos 2015 | 14:36 Emine Uzun 1049 Kişi okudu

İskan Öncesi Tadilat İzni

Soru

Merhaba, Evim için henüz iskan alinmamiş ancak 1 aylik bir sure icinde iskan alinacagi bilgisi aldim. Evim dubleks ve alt katta bir mutfak var ve ust kattada kucuk bir mutfak var. Proje bu sekilde. Ust kattaki mutfagimin dolaplarini artirdim ve buyuttum. Ancak odanin boyutu ile ilgili bir degisiklik yok, sadece dolabi ve tezgahi uzattim. Aplik ile aydinlatilan odalar icin hali hazirda asma tavan olan tavanlara spot taktirdim. Buna gore iskan verilecegi zaman yapilan kontrolde bor sorun yasarmiyim. Cevabinjz icin simdiden tesekkurler.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
09 Temmuz 2015 | 13:21 İbrahim Kalıntaş 1049 Kişi okudu