asmalı park konutları beylikdüzü
iyi günler asmalı park konutlarından 3+1 daire satın almak istiyoruz oturmak için tavsiyeniz ne olur teşekkürler
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
iyi günler asmalı park konutlarından 3+1 daire satın almak istiyoruz oturmak için tavsiyeniz ne olur teşekkürler
Merhaba Tebernüş Bey, 25.04.2011 tarihinde tapu satış bedeli 60.000 TL olan dairemi temelden almışımdır.Bu inşaatı 26.09.2012 tarihinde teslim edip yapı kullanım izin belgesi alınmıstır. yalnız temelden aldıgım içiin daireyi çok uyguna rakama aldım. an satış değeri 120.000 TL dir. Belediyeye gittigimde raiç değeri olarak 58.000 TL çıkmıştır. böyle bir rakama bu çevrede kesinlikle daire yoktur. belediyeye dilekçe yazıp raiş değeri düzeltme yapabılırmıyım. şu anda daremı satın almak ısteyen kişi 120.000 tl kredi kullanmak istıyor. Daire satısımla ilgili nasıl bir yol izlemem gerekmektedir?alıcı kişi en fazla ne kadar kredı kullanabılır? 120.000 TL kredi kullanılırsa ne kadar kazanç vergisi çıkar bu vergıyı hemen odemek istesem ödeyebılır mıyım? geri dönüşünüzü bekler.iyi çalışmalar dilerim. Ersin Torun
Tebernüş Bey , Internet'ten araştırma yaptığınızda bu konuda bir hayli karmaşa var. Ancak genelde top 10; 1...Hong Kong 2...Singapur 3...Londra 4...Tokyo 5...Paris 6...New York 7...Monaco 8...Cenevre 9..Moskova 10..Zürih Diye devam ediyor. Sizce önümüzdeki 30-50 yılda bu Top 10'a Istanbul da girer mi?
Tebernus Bey , Son 1 yilda sitenize markali konut projelerinden daire satin almis okurlarinizdan gelen sorulardan anladiklarim/tespitlerim ve bundan sonra nacizane onerilerim kisaca soyledir . Siz ne dersiniz ? 1..Artik bircok kurumsal firma soz verdikleri uzere insaatlari ve akabinde konut teslimlerini soz verilen hukuki sure olan 24 ayda ( genelde) yapamamaktadirlar. ( 1-2 istisna firma haric ) 2.Bircok firma gec teslimatta 24 arti 6 ay opsiyonunu kullanmasina ragmen bu 6 aylik gecikme suresi de artik konut teslimatina yeterli olamamaktadir. 3.Bazi firmalar 6 aylik gecikme opsiyonundan sonra ''kira tazminati'' odememek adina konutlari/siteleri bitmemis/natamam/eksik ve ayipli sekilde teslim etmeye calismakta ve tuketicilerle resmen dalga gecmektedirler. 4. Sektorde bircok buyuk firma artik kalitesiz ve en ucuz taserenlorla calismaktadirlar ve verilen sozler /gosterilen ornek daire kaliteleri/malzemeleri kesinlikle is bitimine tasinamamaktadir. 5. Firmalar ve taseronlardaki acgozluluk ve maksimum kar anlayisi ne yazik ki artik marka algisi, bilinirlik, kalite ve musteri memnuniyetinden onde gelmektedir.Acgozluluk had safhadadir. 6..Bircok firma imzaladiklari (Noter tasdikli ) satis sozlesmelerindeki sartlari bile bile ve goz gore tuketici aleyhine kendi lehlerine kullanmakta ve hukuken umarsizca cignemektedirler. 7. Bircok kurumsal firma boyundan ve kapasitesinden buyuk olcekteki islerin altina girdigi icin hem finansman hem de kalifiye ekip,muhendis, formen ve taseron ve tedarikci problemleri yasamaktadirlar. Onerilerim ; 1. Firmalar konut teslimlerini artik sozlesme uzerinde 30-36 ay bandina cekmelidirler. Bu surece artik yavaslayan satislar ve zorlasan finansman sartlari icinde en optimum sur ehalien gelmistir. 2. Proje bazli satislarda tuketiciyi korumak adina daire bedelinin en az %10-%20lik kismi konutlar hazir oldugunda ve konut teslimatiyla beraber odenmeli sarti getirilmelidir. 3.Konut teslimlerini gec /ayipli ve eksik yapan firmalara karsi ozel Tuketici Mahkemeleri kurulmalidir. ( sirf insaat dosyalarina bakan ) 4.Proje finansmani yapan bankalar ellerini daha fazla tasin altina sokmalilar ve proje finansmani yaptiklari sirketleri cok yakinda takip etmeli ve sozlesme sartiana uymayan sirketlere yaptirimlar uygulamalidirlar.
merhabalar tebernüş bey... beylikdüzü incirli metrosu sondurumu hakkında bilginiz varmı? ihalesi yapıldımı? 2017 de faaliyete geçecek diye bir haber cıkmıstı inşaatının başlayıp başamadıgı yonunde bir bilginiz var mı?
Saygı ve Sevgilerimle Bildimiz Üzre Kanal istanbul aksındaki Yenişehir projesi Sazlıdere üzerine ikamet etcek gibi gözükmekte kısa koruma alanları bundan ne gibi nemalancatır? Ço teşekkürler.
Merhaba, Narcity A etap 3. kat deniz manzaralı 176 brüt 4+1 daire 4 yıllık bina 680.000 TL ya da Narlife C blok 4. kat havuz manzaralı 158 brüt 4+1 daire yeni hemen teslim 745.000 TL kendim oturacağım ama prim yapıp yapmayacağı da önemli sizce hangisini seçmeliyim.
Merhabalar öncelikle MÜTEAHHİTLİK yolunda önemli adımlar atmak istiyorumm Bu yüzden işimin sağlam olması açısında her noktayı en ince ayrıntısına kadar irdelemek istiyorum bu yüzden sizler rahatsız ettim. Villa yapmak için bir arsa satın aldım sonra bir inşaat mühendisi ve mimar ile anlaşma yaptım . İnşaat mühendisi belediyesinden tut projesine tut inşaat ın her noktasını mühendis halledecek. Sorum şu şekilde kendisi inşaat mühendisliği yaptıgı inşaatın müteahhiti olamadıgı söyledi bu sebeble kendi adım özel inşşat mütehhiti olarak belediye başvurularında bulunacagız . Aynı zamanda inşaat da çalışan taşeron işcilerinden sgk sı bodro ları benim üstümde gözükecek . Şayet inşaat da her hangi olası bir can kaybı veya bir başka bir durum oldugundan benim canım yanacak bu konuda yapılması gereken en uygun ne olabilir mühendis mi yapması benim mi yapmam ?
Tebernüş Bey Merhaba. Öncelikle bu yararlı emlak platformunu bize sunduğunuz için teşekkürler. Ben Tema İstanbul'dan 3+1 bir ev satın aldım. Bu projeyi seçmemdeki en büyük etken Mesa ve Artaş firmalarına duyduğum güvendi. Projenin tüm görsellerinde ve maketlerde alçak katlı blokların dış cephelerinin kısmen ahşap veya ahşap görünümlü malzemeyle yapıldığı görülüyordu. Hala reklamlarda kullanılan görsellerde de ahşap görünüm mevcut. Ama inşaattan son gelen resimlerde bu malzemeden vazgeçildiği ve buraların kahverengi bir boya ile boyandığı görülüyor. Ev alan başka insanlar da satış ofisine gidip sormuşlar, ahşap değil kahverengi boya kullanılacağı yanıtını almışlar. Bu firmalara duyulan güvenin daha dış cephede bile sarsıldığını üzülerek gördük. Acaba binaların iç kısmında maliyet ucuzlatmak için neler yapılacak, kaygılanır olduk. Binaların dış cephelerinin vaad edilene uygun olmasını sağlamak için neler yapabiliriz? Ne tür bir girişimde bulunmalıyız? Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
Tebernüş Bey gün içinde ikinci defa yazıyorum. İlk te katını sormuşsunuz . 83 m2 olan bahçekatı ve ana yola cephe , 88 m2 olan hem bahçe katı olan var yine ana yola cephe, hem de aynı m2 de ve fiyatta birinci kat bulunmakta bu da ana yola cephe. Her üçü de doğu-güney cephelidir. Saygılarımla,