Bodrum Kat Alanı Yapı denetimine dahil mi?
Yapı denetimi ile ilgili kanunda "Yapı inşaat alanı toplam 200 metrekareyi geçmeyen müstakil yapılar, Yapı denetimine tabi değildir " yazıyor. Bodrum kat alanı bu 200m2 hesabına dahil ediliyor mu?
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Yapı denetimi ile ilgili kanunda "Yapı inşaat alanı toplam 200 metrekareyi geçmeyen müstakil yapılar, Yapı denetimine tabi değildir " yazıyor. Bodrum kat alanı bu 200m2 hesabına dahil ediliyor mu?
Merhaba Tebernüş Bey.. ben eminevim 560-kurtköy projesinden otel hissesi aldım. tapuyu 2 sene sonra alacağız. sözleşme tek nüsha düzenlendi ve şirkette kaldı. banada fotokopisine sadece aslı gibidir damgası vurularak verildi. ben imzasız ve kaşesiz bunun geçersiz olacağını söyledim. sonra 8 sayfalık sözleşmenin her sayfası sol üst köşeden biraz içe doğru katlayarak her sayfa ucundada imzası çıkacak şekilde tek bir imza atıp verdiler. bu sözleşme fotokopisi resmi ve hukuki olarak geçerlimidir, değilse sözleşme fotokopisinin geçerli olması için nasıl bir onaylama yapılması lazımdır. teşekkürler.
Tebernüş Bey merhabalar, Sancaktepe'de yapılan Bizimtepe Aydos projesinden yatırım amaçlı 2+1 daire baktım. 124m2 2. kat bir daire için 440.000 TL fiyat aldım. Avantajlı bir ödeme planı var. %5 peşinat şimdi, %20 ise 2 yıl sonra. kalan kısım banka kredisi. Brüt bazlı metrekare fiyatı 3600 TL civarı. Proje 2018 Mayıs teslim. Hemen yanında bitmiş Rings projesi var. 2+1'ler (136-146 m2) 550-600.000 arası fiyatlar veriliyor. Kira ilanları ise 1800-2000 arası. Bizimtepe bittiğinde bugünkü fiyatlara göre prim yapma potansiyelini nasıl görüyorsunuz? 2019'da site yakınında bir metro durağı projesi gözüküyor. Bölgeye yapılan diğer projeler (Sinpaş Aydos, optimal life vb.) arz fazlalığı yaratıp değerlenmesinde engel olur mu? Cevabınız için şimdiden teşekkürler. Selamlar..
Konut fiyatlarında sadece balon yok. Uçan balon var. Bu balonun nedeni yanlış uygulamalar. Yanlış uygulamalardan vazgeçilirse konut fiyatları geriye gitmese de uçuşu yavaşlar. Böyle devam ederse ne olur?Konut, kiracı, ev sahibi, kiralar, ev fiyatları anlamsız bir hal alır. Tam bir felaket yaşarız. Konuttaki uçan balonu dengeli bir şekilde indirmek için neler yapılmalı?
Merhaba arnavutköy taşolukta 400 m2 imarlı arsam var. Mütahitler 5 daire veriyor fakat ben piyasanın bozukluğundan dolayı mütahite vermek taraftarı değilim. Sizce böyle arsa şeklinde kalması bana 5-10 yıl sonrası için daha fazla prim kazandırır mı yoksa mütahite vermek mantıklımı
merhaba tebernüş bey eston mahallem hakkında neler düşünüyorsunuz inşaatta kalitesi iyi ama işçilikte sıkıntı var gibi henüz inşaat firması siteden cıkamadı sitede oturum başladı ama ince işler ve detaylar sitenin oturumunu etkiliyor kiralar şu aralar 2.500 ile 3.500 arası gidip geliyor doluluk oranı şu sıralar cok düşük m2 satış fiyatları 4.000 ile 7 000 arası kiralamalar ise istenilen rakamları tutmuyor inşaatın kalıntıları ve sosyal tesislerin henüz teslimi yapılmamış birde başka bir projeye başladı firma çok büyük bir proje acaba yeni projede taşaronlarla yaşanan sorunlar orada yaşarlar mı ? aidatların m2 fiyatı 4 tl olucakmış sizce aidatlar yüksek olursa kira bedelleri düşmez mi ? ilk aşamada güzel proje ama inşaat firması buradaki kat maliklerine 7 ayda sosyal tesisleri teslim edip herkesin dairelerini teslim sözü vermişler ama gözüken şu ki biraz zor gibi gözüküyor
Tebernüş bey merhaba Biz beylikdüzü deniztepe evlerinden ailece oturma amaçlı A blok tripleks tipinde 1.050.000.tl'ye bir konut almak istiyoruz.(kira getirisi yaklaşık 5000 ile 6000.tl arasında) Binaların yapım tarihleri ile ilgili çok sağlıklı bilgi alamadık,Yaklaşık 20 senelik olduğunu tahmin ediyoruz. Sizce fiyat ve koşulları sizce uygunmu.? Değerli düşüncelerinizi merak ederiz. Teşekkürler
İstanbul 'daki müstakil evimi yabancı bir alıcıya satmak istiyorum. Yabancı emlak yatırımcılarının takip ettiği bir emlak sitesi var mıdır? Varsa yönlendirmenizi rica ediyorum. Teşekkürler.
Mrh müstakil imarsız bir ev var fiyatı çok uygun imarsız olduğu için tapusu bulunmuyor evin sahibinin maddi imkanı olmadığı için imar barışına başvurup tapusunu alamamış Biz bu evi satın alıp imar batısından yararlanarak tapusu almak istiyoruz İMARSİZ bir evin tapusu olmadığı için bu evin alımını nasıl yapabiliriz İMARSİZ bir evi almanın bize bir zararı olur mu Teşekkür ederiz.
Merhaba Tebernüş Bey. Ufkumuzu açan bu platformu 5-6 yıldır takip ediyorum. Son zamanlarda ülkemiz genelinde yaşananlar moral bozucu. Gayrimenkul piyasasına gelince ben hala ümitvarım ki başıma gelenlere rağmen. Neden ümitvarım bunca sorun sıkıntıya rağmen 3. Köprü açıldı bağlantı yollarının bir kısmı açıldı bir kısmı 2018 kaldı. Avrasya tüneli açılmak üzere ve 3. Havalimanı son sürat devam ediyor. Bu arada yavaş giden projeler de var. Ikitelli şehir hastanesinden hala ses yok 2017 umutlar kaldi kanal istanbul ihaleside 2017 kaldı. Başıma gelenlere gelince kiptas vaditepe projesinden 95 m2 2+1 48 ay 0 faizle almıştım 223 bin tl 20 bin serefiye 245 bin tl mal oldu. Bu daire haziranda teslim oldu cephesinden ötürü 3 ay önce 360 bin verenler simdi 330 bin veriyolar ben ise o zamanda bu zamanda satma taraftari değilim. Probleme gelince bu daire 1000 tl kiraya bile gitmiyor. Bugun bir emlakci 750 tl hemen veririm dedi güldüm hesap makinesini elime aldım kira carpani 400 üzerinde biliyorum o bölge ve kiptas teslim ettiği 4000 konut planları alt üst etti. 2016 şubat ta emlak konut unikonut projesinden emlak konut sözde imaj kampanyasindan son kat 4+1 aldım. 600 bin tl %10 pesin 2017 subat %10 2018 şubat %15 ödemeli. Tefe tüfeli ayrıca bu dairede makul fiyattan kiraya veriesine rağmen 1500 tl kira gitmiyor. Iki dairede nerden baksanız 8 ay boş. Özellikle unikonut yani emlak konut site yönetimi olsun satis sonrası departmanı olsun. Cok ilgisiz projeye zarar veren bir yönetim. Ayrica size daha önce de emlak konut ile ilgili şikayet yazmama rağmen siz emlak konut ulasin onlarda paraniz kalmaz demistiniz kaldi malesef bimer yazdim bimer de beni emlak konut kucağına attı. Murat bey twitter dan twetler malesef işe yaramadı. Benim bu işlerden anladığım memleket te ohal var malesef kurumlarda işlerini savsaklıyor. Unikonut bazi bloklarin catilarindan yağmur yağınca sızmalar var. Allahtan benimkinde yok :) emlak konut verdiği cevap bütçe yok ihale yapicaz hep bürokrasi ile insanlar mağdur. Ben buradan sesleniyorum 15 temmuzda bu insanlar tankların önüne yapabilse uçağın üzerine bile atlamaya yeltenmedimi. Bu insanlar devlet büyüklerinin sözü ile hala yatirima katkı veriyor. Ama biz ne yapıyoruz birbirimize. Ben iyi olacağımıza inaniyorum zaman zaman karamsarlığa kapılmama rağmen. Sizden ricam eskilerde siz zaman zaman kiptas olsun emlak konut olsun yetkilileri ne sesleniyordunuz. Son zamanlarda bu yok tahmin ediyorum ki sizi de artık dinlemiyorlar. Ama yanlis yapiyorlar bu ?lkeye zarar veriyorlar... Saygılar.