Piyasada durgunluk var mı acaba?

Soru

Merhabalar. Piyasada bir süredir durgunluk olduğu 3-4 aydır tek dairenin satılamadığı projelerin olduğu söyleniyor. Hatta konut kredisi satışlarının konut satışından fazla gitmesinden dolayı bazı kurnaz müteahhitlerin hem satış adedini fazla göstermek hem de ucuz finansman sağlamak adına kağıt üstünde eşe dosta kredili satış yaptığına dair iddialar var. Dolar olmuş 2.48 ve bu gidişe kuru aşağı çekmek için faiz silahı kullanılırsa kredili satışlar daha da düşecek gibi görünüyor. Buna bir de piyasadaki şişkinliği ekleyelim. Satın alınan evin amortisman süresinin 35 yılı geçtiği projeler var. Parası olan cahiller bu tür kriterlere bakmadan ev aldığından ve kurnaz müteahhitler de bunu kötüye kullandığından ev fiyatları şişerken kiralar sabit kalıyor. Ne diyorsunuz bu işlere?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
09 Şubat 2015 | 09:47 deniz yıldırım 3351 Kişi okudu

Anadolu yakası yatırım amaçlı dumankaya proje karşılaştırması?

Soru

Merhaba, Bilgilerimi güncelleyerek sorularımla tekrar geldim bu sefer hepsine cevap isterim:) Şaka bir yana fikirleriniz benim için değerli, detaylı bir şekilde açıklarsanız sevinirim. Yaşama fikri olmadan sadece konut yatırımı amaçlı anadolu yakasında bir daire almak istiyorum. 90.000 nakit 60.000 civarı kredi düşünüyorum(geri ödemesi 68.000, bu vizyon için geçerli, diğerlerinde biraz nakit ve kredide arttırım yapmam gerekecek). Araştırmalarım sonucu mantıklı gelen projeler için ilk tercihimden başlayarak sırasıyla aşağıda detayları verdim. 1 - Bunlar için sizin sıralama yapmanız mümkün müdür, sizin fikirlerinizi de öğrenmek isterim, çok ağır ön plana çıkan var mı? 2 - Stüdyo daire alma konusuna bugüne kadar hiç kafa yormamıştım, İstanbul da hem satılma hemde kiralama açısından avantaj/dezavantaj ve geleceği hakkında fikirleriniz nedir? Çok teşekkür ederim. Sıralamam; 1-Dumankaya VİZYON: 43m2 brüt - 33m2 net, fiyat 147.000 12. Kat güney cephe deniz manzaralı. Kira piyasası:750-850 görünüyor verilir mi bilemiyorum. Brüt m2 fiyat 3400, net m2 ise 4450 tl. 2-Dumankaya Ritim: satış ofisine henüz gidemedim ama sanırım brüt m2 de fiyatlar 5700 civarı başlıyor, burada da 36 m2 brüt studyo düşüneceğim. Firma'nın 36 ay vade farksız satış yaptığını öğrendim. 3-Dumankaya İKON:31m2 brüt 24 net, fiyat 180.000 18. Kat kuzey batı cephe. Kira 950 civarı. Brüt m2 5800Tl net ise 7500tl. 4-Acıbadem'de APARTMAN: bu biraz alakasız oldu, ya ilk sıra ya son sıraya koyacağım ama netleştiremedim:) 70 brüt 55 net m2. Fiyat 200.000. Acıbadem de, bitişik nizam, katta tek daire, 3 yıllık binada çıkmaz bir sokakta:) metro yürüyerek 3dk, 1. Katta. 1000 tl kiracılıdır. Acıbadem mc donalds arkası hukukçular sitesi civarındadır. Son soru: vizyon için bahsettiğim fiyat neredeyse 4 sene öncesi lansman fiyatları ile aynı, neden prim yapamadı(belki bahsettiğim daite de kelepir olabilir) prim yapamadı diye böyle düşük primlimi ilerler yoksa tabiri caizse geçmiş yılların öcünü alabilir mi? Teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Ekim 2014 | 21:30 Emre Tuluğ 3351 Kişi okudu

LAVELLA

Soru

Merhaba. Şerifali bölgesinde Selimoğlu Grup'un yapmış olduğu lavella konutları var. çoğu site şeklinde (güvenlikli, havuzlu, garajı vb.) olan etaplar çok pahalı. ancak birkaç haftadır baktığımız tek bloklu site özellikle (garaj var sadece) lavella 13 etabı bize daha cazip geldi. liste fiyatı 260-280 bin TL seviyelerindedir. fiyatları da daha makul gözüküyor diğerlerine göre ancak bizim bütçemizin biraz üstünde. bütçemiz 230 bin TL seviyelerinde. Tebernüş bey sizce ne yapmalıyız.çünkü bizim için ilk önce binanın sağlamlığı geliyor. çünkü 1999 depremini Kocaeli'nde yaşadık. bu inşaat firmasını da duyduğumuza göre uzun yıllardır bölgede faaliyet gösteriyormuş ve konusunda iyiymiş. bütçemize uygun evlerde ismini bilmediğimiz sokak arası diye tabir edilen inşaat firmalarından satılık. tabii bunun birde ilerisini düşünmek gerekli, acaba sonradan satarken bir sıkıntı olur mu? yorumlarınız için şimdiden teşekkürler Tebernüş Bey.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Ekim 2012 | 14:10 fatih zafer 3351 Kişi okudu

yeşil alan

Soru

iyi günler cihangir bey bizim bir müstakil evimiz var tapu tasis belgesi var ama tapu vermiyorlar yeşil alan diyorlar buranın tapusu alınamaz mı veya vermezler mi bunun için bi bilgi almak istedim ist eyüp de arsamız

Cihangir Dönmez tarafından yanıtlandı.
10 Ağustos 2012 | 14:18 engin yıldırım 3351 Kişi okudu

Avşa adası yatırım yapmak için uygun mudur?

Soru

Tebernüş bey sitenizde Avşa adası ile ilgili yazıyı okudum.Bizde geçen ay Avşa adasına gittik,müstakil havuzlu iste içinde bir villa beğendim fiyatıda Ege deki emsallerine göre çok uygun inşaat kalitesi olarak iyi.Ancak Ada olması ve ulaşımın kolay olmaması ve de Marmara bölgesinde olması dolayısıyla sezonun kısa olması gibi nedenlerle eşim çok sıcak bakmıyor.Yukarıda belirttiğim nedenler yatırım yapmak için engel midir.Ada olması nedeniyle satmak istediğimde sorun yaşarmıyım sizce? 5 yıl sonra değerini Ege bölgesi (Altınoluk ,Güre veya Ayvalık vs) gibi katlar mı? Teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Kasım 2023 | 00:14 Ezgi Avcı 3350 Kişi okudu

Sinpaş Liva hakkında görüş rica ederim

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, Kahramanmaraş Deprem'i sonrası daha güvenli olduğuna inandığımız, güvenilir mühendislik projeleri olan İnşaat şirketlerinin projelerinden bir ev alma arayışı içindeyiz. Bir süredir emlak sitelerinde araştırma yapıyoruz. Sinpaş Liva projesi konusunda size danışmak istiyorum. Çok yüksek katlı binalar olmaması, Sinpaş grubunun bu konudaki deneyimi çok olumlu, ayrıca site içinde sosyal olanaklar da çok iyi, dairelerin içi de iyi planlanmış. Ancak fiyat açısından emsal konut sitelerine göre düşük kaldığını gözlemledim. Sizin bu konuda bir görüşünüz olabilir mi? Deprem e dayanıklı, iyi inşa edilmiş, sosyal olanakları olan marka bir site neden bu kadar yıl prim yapmamış. Yanıtınız için peşinen teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
01 Mart 2023 | 12:49 Başak Dinçer 3349 Kişi okudu

Hangi site daha mantıklı?

Soru

Tebernüş Bey merhabalar 200 bin peşinatımız var halkalı ve ıspartakulede çocuğumuzla oturabileceğimz evi almak istiyoruz baktığımız evler ıspartakule ağaoğlu 3+1, soyak olympiakent 2+1 ve ka green 3+1 siteleridir. 650-700 bandında bu evler ve yüksek kredi çekip şu andaki şartlarda 6 bin civarı ödeme yapmayı planlıyoruz. Yeni havalimanında çalışıyoruz. Oturumluk ev istiyoruz fakat bu kadar meblağ ödeyecekken hangi proje bizim için daha mantıklı olur?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Mart 2020 | 12:41 Gülhan Kökter 3349 Kişi okudu

Pansiyon konuta çevrilebilir mi?

Soru

55 bağımsız bölüm olan bir siteden bir daire aldım. Bütün dairelerin pansiyon olarak tapuda tescil ettirildiğini satın aldıktan sonra öğrendim. İmar barışı ile pansiyonu konuta nasıl çevirtebiliriz. Aslında dairelerimizi de konut olarak kullanıyoruz. Tüm malikler konuta çevirmeyi istiyor.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
18 Kasım 2018 | 17:12 Müyesser Saka 3350 Kişi okudu

Bodrum ve Siginak olarak gecen ortak kullanim alani kiraya verilebilir mi?

Soru

Belediyeden yapı kullanım belgesi aldım ve orada çalışan memur zaten bu sığınak ve bodrum sizlere ait iskan alınmış her türlü kullanım hakkına sahipsiniz kiraya dahi verebilirsiniz yıllık vergi ödenerek o da cüzi bir miktar tutar dedi Imar baris yasasi ile basvuru yaparsaniz kendinize ait mali yeniden para vererek almış gibi oluyorsunuz şu an zaten istediğiniz amaçla kullanım hakkınız var dedi.Biz de mütahit ile konustuk aynı şeyleri söyledi eğer satmayı düşünürseniz o zaman ilerde bina daire metrekarelik 14 hisseye bölünür ve zarar edersiniz dedi. Biz satmayi dusunmuyoruz kiraya vericez. Yapmamiz gerekenler nelerdir?

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
17 Temmuz 2018 | 11:48 Huseyin BAGCI 3350 Kişi okudu

KANAL İSTANBUL HANGİ PARSEL DE OLACAK

Soru

Merhaba tebernus bey kanal İstanbul güzergahı için hangi parseller in kamulastirilacagi ile ilgili bilgi ne zaman çıkar acaba ? Teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Aralık 2017 | 16:14 Samet Kanbur 3349 Kişi okudu