Balıkesir gönen den tarla almak mantıklımı
İyi günle tebernüş bey, ben gönen merkeze 16 km uzaklıkta 2 dönüm tarla almayı düşünüyorum, fiyatı 6 bin tl sizce ,bu tarlayı almam mantıklı mı?
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
İyi günle tebernüş bey, ben gönen merkeze 16 km uzaklıkta 2 dönüm tarla almayı düşünüyorum, fiyatı 6 bin tl sizce ,bu tarlayı almam mantıklı mı?
İyi günler. Yıllardır ailece yaptığımız birikim sonucunda 1 milyon türk lirasını finanse edebildik. bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Arsa, dükkan, residence, ofis derken en güzeli topraktan yeni başlayan iyi bir markalı projeden ünite alıp bittiğinde kiraya vermek yada değerlenme oranına göre tekrar nakite çevirmek. lokasyon olaraksa İstanbul Avrupa yakası tamamına bakabiliriz. yatırım olduğu için lokasyon, aks sıkıntımız yok. Basın ekspres yolunu es geçtim (havaalanı kalkacak), Ataköy sahil kısmında yapılan projelere bütçemiz yetmedi. Özellikle Bakırköy, Zeytinburnu aksında yapılmaya başlanan projeler lokasyon açısından avantajlı göründü. Maslak ticari bölgeye yakın fakat Ataşehir finans merkezinin tamamlanmasıyla maslak cazibesini yitirir mi? son olarak Piyalepaşa İstanbul projesi (aynı zamanda yeniden yapılan mega kentsel dönüşüm gibi bir proje) aklımızda. Şuan etrafı biraz sıkıntılı Avrupa konutları tem in ilk yapıldığı günler gibi. Bittiğinde bambaşka bir bölge ortaya çıkartacakmış hissini veriyor. Buradan aldığımız enerjiyle m2 12.000 fiyatları residence bloğu için verilir mi? yapacağınız değerlendirmeler için teşekkürler.
Merhabalar, öncelikle sizinde her şey gönlünüzce olsun diyerek almak istediğim arsayla ilgili sorum olacaktı. Bu konularda çok bilgim yok emlakçılardan da evet korkuyorum!!! Haftasonu Sarayda parsel parsel ayrılmış, 450 metre arsayı görmeye gideceğim. 450 metre %35 imarlı fiyatıda 24.000.... Kendilerine müstakl tapu veriyor musunuz dedim evet dediler peki müstakilin açılımı tam olarak nedir dedim: "Emlakçıda muvakattaneme yapacağız dedi müstakil tapuda da noterden yerin kesinleşmesi demektir" dediler. Sizce başka neye dikkat etmem gerek belediyeden parseli sordurmadan öncesinde bunlar yeterlimidir satın almada hani sit ve havza olamayacak evet ama arsaya ödeme yapmadan önce ki silivride çoğu yerde ifrazlı olamyan yerlerde satışlar hep böyle olduğunu düşünürsek sizce ne yapmam gerekir.
Kartal bölgesinde özellikle E5 aksı çevresindeki konut fiyatlarının gayrimenkul geliştiriciler açısından halen istenilen seviyeye gelmediği gözüküyor. Bu aslında konut alıcıları için iyi fırsatları beraberrinde getiriyor. Sonuçta; önümüzde 5 yıl içinde özellikle E5 aksının Kartal'a doğru daha da gelişeceği çok net. Ancak; ilk olarak bu gelişmenin önce Maltepe'den başlayarak sonra Kartal'a doğru geleceği gözüküyor. Bu tek yönlü reaksiyonun aslında çift yönlü olması istenir Bu anlamda; Kartal Bölgesinde konut dışında diğer yaşam donatılarının da (okul, hastane, kültür merkezi v.b.) hayata geçmesi çok kritik. Zira; konut piyasası genelde birbirinden enerji alarak büyüten bir piyasa. Kartal'da bugün ne kadar iyi markalar iyi projeler üretse de tek başlarına kalma ve değerlerini yükseltememe tehlikesi içindeler. İşte bu nedenle "Önce Maltepe Sonra Kartal mı ?" diye soruyoruz ve Kartal için halen konut alıcıları açısından iyi fırsatların olduğu düşüncemizi paylaşmak istiyoruz.
Merhabalar toki yada kiptasinhadimkoydeki yeni prejeleri nezaman basliyar bilginize sunarm
Merhaba sayın Tebernüş bey.Biz dayıma anneannemden kalan Küçükçekmece deki Evi satacaktık ama sonra dayımın emlakçı arkadaşları satmayın biz Küçükçekmece belediye Başkan'ıyla konuştuk bize dediki kanal İstanbul projesi yüzde yüz olacak.sizin görüşleriniz nedir Sizce doğrumudur ?
istanbul ili, kadıköy ilçesi'nden bildiriyorum... kozyatağı, bostancı 6306 sayılı kanun ile beraber %300'lere varan değer artışı yaşamıştı. 2015 yılı içerisinde m2'si 10.000 tl'den (yazıyla: metrekaresi on bin türk lirası!) satışlar yapılmıştı. kontrolsüz inşaat ruhsatı dağıtımı, manipülasyon ustası şirketler, bilinçsiz kat malikleri ile beraber kadiköy ilçesi, sektörün denemesi tahtası oldu. kravatlı çantacılar, çantacıların yancısı apartman yöneticileri kanundaki boşluklardan yararlandı ve koca iki muhtarlık bölgesi ateş hattına döndü. bölgede adeta jean baptiste say'in ruhu dolaştı: her arz, kendi talebini yaratır... kadıköy'ün böyle bir arzı, bu m2 fiyatlarını kaldırması mümkün değildi. sektörü hiç tanımayan birisi, eline hesap makinesi aldığı takdirde halkımızın m2 başına maksimum 4.000 türk lirası verebilecek kapasitede olduğunu hesaplayabilir. kozyatağı ve bostancı bölgesi müstesna bir bölgedir fakat bu durum zenginlik, lüks anlamında değildir. ağaç boldur, sokakları geniştir, ferahtır... kapalı garajlar, havuzlar, çift asansörler, güvenlik kulübelerinin bu bölge ile ilgisi alakası yoktur. bu tarz lüksler enjekte edilmeye çalışıldı. deprem için çıkartılan bir kanun lükse, ranta, çantacılara, avantacı yöneticilere yem edildi. türkiye'nin geçmişte yaşadığı bankerlik furyasına benzer bir furya kadıköy ilçesi'nde yaşandı. allah'a şükür bitti. daire satın alacak b ve c ekonomik gruplarının bu m2 fiyatlarını karşılama gücü olmadığı için 12 aya yakın bir süredir bölgede daireler satılamıyor. bu aşamadan sonra depreme karşı alınacak önlemler tabi ki devam edecektir. 6306 sayılı kanun'un sunduğu güçlendirme, kooperatif gibi imkanlar devam etmektedir fakat akıllı ev, havuz, lüks, şaşaa debdebe devri bence kapanmıştır. yorumlarınızı rica ediyorum tebernüş bey.
Selamlar Tebernüş Bey. Hali hazırda Tema Istanbul'da 1+1 evde ikamet etmekteyim. Blok 1A ve karşıdaki blok da dahil olmak üzere 18 katlı olan bu blokların hepsi 1+1'lerden oluşmakta. Sadece benim oturduğum blokta 280 küsur daire olmasına, oturumun başlamasının üzerinden 3 ay geçmesine rağmen, 280 dairelik blokta 15 kişi oturuyoruz. Şerefiyesi yüksek olmasının ve oturuma ilk açıldığında tutmamdan dolayı 73 brüt, 49 net metrekaresi olan 1+1'e 1.350 tl kira ödüyorum. Öbür yandan, bu kadar daire boş olmasına rağmen 2 yıl once 275 binden satılan daireler 350 binden satılıyor. 1+1'lerin hepsi satılmış vaziyette ama ortada kiralayan yok. Sorum ise 1+1'lerin bu kadar boş olması normal mi? Etraftaki sitelere bakıldığında (Bosphorous City vb.) 1+1'lerin kiraları aynı civarda, yani fiyat olarak pek sorun gozukmemesine rağmen 1+1'lerin kiralanmıyor olmasının sebebi sizce nedir? Her ne kadar iptal edilmiş gibi dursa da eğlence parkı ve özellikle Tema metro durağı ile 3.havalimanına bağlanacak olmasından ötürü, ileride oturduğum evi alma planlarım var. Ama yukarıda da bahsettiğim evlerin bir türlü dolmamasından dolayı benim göremediğim bir olumsuzluk mu var projede diye korkuyorum. Cevabınız için şimdiden teşekkürler, saygılarımla.
Tebernüş abi, nasılsınız ,Projenin afet riskini bertaraf etmekiçin ruhsatsız, iskânsız ve afet riski altındaki yapıların tasfiye edilerek, yeni yerleşim alanı olarak kullanılması amacıyla tespit edilmiş 24 bin 475 hektar alana sahip "Yenişehir Rezerv Yapı Alanı" sınırlan içerisinde yer aldığını söyleyen Kaya, bu sınır içerisinde Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bakırköy, Başakşehir, Esenler, Eyüp ve Küçükçekmece İlçeleri'nin yer aldığı,peki bu ilçeler taşınacakmı.
İyi günler Tebernüş bey.istanbul Zeytinburnu'nda 2007 yılında bir daire aldım.tapu işlemleri bitikten sonra tapuda kat irtifakı yerine Bahçeli kargir ev ve %18 hisselidir yazıyor.apartmanda toplam 6 daire var ve hepsinin elektrik su ve doğalgaz abonelikleri var.bu tapuyu kat irtifaklı tapuya çevirme imkanı var mıdır?