antalyada arsa yatırımı
Merhaba, kenarda 100,000tl gibi bir birikimimiz var, antalyada 5-6 yıl uzun vadede standartın üzerinde prim yapma potansiyeli olan arsa yatırımı yapmak istiyoruz. Önerebileceğiniz bölgeler varmı ve kısaca nedeni. Teşekkürler
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Merhaba, kenarda 100,000tl gibi bir birikimimiz var, antalyada 5-6 yıl uzun vadede standartın üzerinde prim yapma potansiyeli olan arsa yatırımı yapmak istiyoruz. Önerebileceğiniz bölgeler varmı ve kısaca nedeni. Teşekkürler
Tebernüş Bey Merhaba, 360.000'e satılan iki alternatif dükkan var. Alternatiflerden biri ikitelli sanayi 150m2, diğeri Yenibosna'nın yeni gelişen,bankaların merkez oluşturduğu bölgede 30m2. İkisinin kirası yaklaşık 1500TL.Tercihimiz ne olmalı. Bu konudaki düşüncenizi öğrenmek istiyorum.Teşekkür ederim.
İyi günler tebernüş bey. Sorum TOKİ'nin müşterek arsa kampanyası ile ilgili. İstanbul'da müşterek arsalar içinHerkes hak sahibidir diye bir yazı söz konusu.yani çekiliş olmadan direkt haksahibiyiz. Bu sizce mantıklı bir yatırım olur mu yoksa vazgeçme şansım varken bunu kullanmalı mıyım? Arsanın nerede verileceğine dair de herhangi bir bilgilendirme yok.
Tebernüş Bey selamlar, Öncelikle böylesine faydalı bir platform oluşturduğunuz için çok teşekkürler, bilinçli yatırım konusunda emeğiniz çok.Yaklaşık 5 yıldır sizi takip eden biri olarak keşke daha önce tanıma fırsatı bulsaydım sizi. Öğrendiğim kadarıyla yatırım amaçlı alınan evler için en temel kriterleriniz özetle; -Deprem yönetmeliğine uygun olsun -Banka kredisine uygun olsun -Kira çarpanı 250'nin altında olsun (ne kadar altında olursa o kadar iyi) -Hisseli alımlardan uzak durun.(Genelde arsalar için) Sizi takip etmeye yeni başlayan biri bir kaç soruya cevabınızdan bu temel kriterlere vakıf olabilir. Hal böyleyken size gelen sorular arasında, yatırım amaçlı düşünülüp,kira çarpanı 300-350-400lere ulaşan üstelik bazıları krediye veya deprem yönetmeliğine uygun olmayan evlerin sorulduğunu görünce açıkçası dehşete düşüyorum. Bu tarz alımların temel psikolojisi/motivasyonu sizce ne olabilir? Tarihte görülmemiş konut faizi ortamında,İstanbul Kocamustafapaşa'da,iskanlı,içerisinde 1000 lira (rayici 1200) kiracılı evimizi sahibinden 180 bine satamıyorken,fiyatı 350 bin! mi yazmamız gerekir? Yorumunuzu gercekten çok merak ediyorum. Saygılarımla.
Merhaba, Yapı kayıt belsini belediye mi veriyor yoksa edevletten mi alıcaz? Belediye yapı kayıt belgesini almamız için bizden proje istiyor kat mülkiyeti almak istemiyorum bina müstakil bir bina proje çizdirmek ve kat mülkiyeti almak mecburimidir? Benim binada ekstra çıkmalar ve teras katı normal daire olarak yaptım, benim düşündüğüm kaçak binaların kayıt altına alınması ve elektrik su vb abonelerimi yapmaktır. Yapı kayıt belsi için başvurumu yaptım ödeme bekliyor, ödemeyi yaptıktan sonra yapı kayıt belgesini e-devlet üzerinden alıcaksınız diyor yasada ve bu belgeyi belediye ye götürmek mecburi belediyeye verdim diyelim belgeyi, bu belge yeterlimidir elektrik, su abonesi olmak için, yoksa proje çizdirmelimiyiz. Proje çizdirirsek işin içine yapı denetim giricek ozaman ben ne anladım imar affından normalde zaten tadilat projesi çizdirip halledebiliyordum. Lütfen yadım edermisiniz.
Merhabalar devlet memuruyum ve Giresun da yaşıyorum İstanbul dan yatırım amaçlı 100 tl peşinat ile 400 tl civarında daire almak istiyorum. Bir çok yazı okudum fakat yinede güvenemiyorum bu konuda sizin uzmanlığınıza güvenerek kendinize alıyor gibi bana öneride bulunmanızı rica ediyorum teşekkürler.
Tebernüş bey adem beyin dedigi dogru.avcilar ıspartuvan cayiri kanal istanbul projesinden dolayi bu hafta tapu satislari durduruldu.benim tahminim fiyatlar daha fazla şişmesin diye yada toki ile alakalı bir durum.anliyacagimiz kanal istanbul ciddi ciddi geliyor.Plan calismalarindan sonra fiyatlar ne olur kestirmek zor ama kamulastirma faktorru fiyatlarin baskisinda birhayli etkili.bu planlar onaylansin kamulastirma sinirlari belli olsun benim tahminim m2 fiyatlari $ bazinda olur.ve hayal edemedigimiz fiyatlar olacak gibi duruyor tebernus bey siz ne dersiniz suan her insan cesaret edemiyor ama planlar onaylandiktan sonra yani perde kalktiktan sonra riskte kalmiyacak..27 martta da halka sunum toplantisi var kanal istanbulun.sizin gorusunuz nedir acaba..kolay gelsin
Merhaba, platformunuz gerçekten çok bilgilendirici ve faydalı. Benim size olan sorum ise; Beşiktaş ilçesinde brüt 55 ile 90 m2 arasında ki minimum 30 yaşında ki evlere kot 1, kot 2, yüksek giriş, bahçe kat dairelerde dahil 475 bin ile 750 bin TL fiyat istenmesinin sebebi nedir? Bölgede sorulduğun da bu fiyatlara evlerin satılmadığının ancak mal sahiplerinin yaklaşık 1,5 yıldır bu fiyatlardan satışa çıktığını söylüyorlar. Kira getirisi olarakta 1300 ile 2400 arası getirisi olacağı söyleniyor. Bu bölgenin doyuma ulaştığını söyleyebilir miyiz? Veya bu bölgelerde bir balon olduğunu düşenebilir miyiz? Her ne kadar merkez olsa da Istanbul'un büyük ve gelişen bir metropol kent olduğunu, her yerin kendi içinde ulaşım akslarının gelişmekte olduğunu hesaba katarsak(örneğin kabataş-mahmutbey) metro hattı bu bölgeden ev almak yerine aynı hat üzerinde ev almak daha mı mantıklı olur? İlginize teşekkür ederim. Saygılarımla
3 kişilik denetim kurulunun istifa etmesi durumunda, yedek üyeler de görevi kabul etmezlerse, yönetim kurulunun yapmak zorunda olduğu bir durum var mıdır?
Tebernus bey merhaba, Cekmekoyde 2+1, cift banyolu, kapalı mutfakli, oturum amacli bir daire arayisi icindeyiz. Birkac siteyi inceledik ve Kent life sitesi ve White side sitesi arasinda kararsiz kaldık. Kent life 2+1 140m2 375bin havuz manzarali ve white side 2+1 138m2 385bin havuz cepheli daireler.(1100-1200 kira getirili) Kafamıza takilan konular, 1)White side konum olarak daha iyi metroya daha yakin fakat kat mulkiyeti yok. Bu durumda bir daire almak bize ileride ne gibi sorun cıkarir ? 2)Kent life ise site yasami ozellikleri daha fazla , metroya biraz uzak fakat kat mulkiyeti var. Bu bakimdan sizce hangi site daha mantıklı? 3)Ya da bu siteleri birakıp oturmus bir site olan Eltes gunesinde 2+1 amerikan mutfak ve tek banyolu 105m2 335bine 1250tl kira getirisi olan daireyi mi tercih etmeliyiz ? Degerli goruslerinizi belirtirseniz memnun oluruz, Simdiden tesekkurler.