Hayat sigorta yerine çocuklara tarla almak ilerisi icin

Soru

Iyi günler Tebernüş bey, Ben almanyada yaşıyorum ve 34 yaşındayim. Işim var ve kazanıyorum. Son yıllarda yatırım için türkiyede hep arsa aldım uzun vadeli. Benim iki çocuğum var (biri 3 aylik diğeri 3 yasinda). Düşünüyorum bu ikisine hayat sigortası yerine izmirde bir tatla alayım diye. 20 sene sonrası kendilerine lazım olur (okumak icin, ev almak vs.). Ilerde imar gelmese bile deger kazanabilir. Fiayat olarak uygun bir tatla (100-130 bin Tl civarı 5000 m2 üzerinde bir yer) almaya düşünüyorum. bu konuda düşüncenizi almak isterim. Daha önce hep arsa aldığım icin tarlanın risklerini pek vazla bilmiyorum (sit alandan uzak dur, 5000m2 üzeri bir yer vs.). Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz cok sevinirim. Toprak konusunda bir yakınım bana yardımcı olur. Kredisi ziraat mühendisi ve uzman. Tesekür ederim. Iyi günler dilerim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Mayıs 2017 | 09:50 Cemil Yildirim 2756 Kişi okudu

Kentplus Ataşehire alternatif arayış

Soru

Merhaba Tebernüş Bey,yazılarınızı sürekli okuyorum. Batı Ataşehir Kentplusta 138 m2 110 net dairem max 1250000 tl Satıp tahincioğlu küçükyalı projesinde değerlendirmek benim için iyi bir yatırım olur mu ? Değerli görüşleriniz benim için önemli . Veya neresi olur? Teşekkür ederim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Mart 2017 | 02:16 Nesli orhan 2755 Kişi okudu

toki tuzla aydınlı mı kiptaş tuzla şifa mı?

Soru

tebernüş bey iyi günler 175 bin tl param var iki secenek arasında kaldım. toki tuzla aydınlı mı kiptaş tuzla şifa mı? her ıkısıde 75 metrekare ara katlarda lütfen değerli bilgi ve görüşlerinize ihtiyacım var

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
20 Eylül 2016 | 16:38 ahmet yenilmez 2755 Kişi okudu

Çatalca Binkılıç bölgesinde tarla yatırım hakk.

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, Ben Çatalca Binkılıç bölgesinde 325m2 tarlayı 47 bın tlye almayı dusunuyorum. Sizce mantıklı bir yatırımmıdır ?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Şubat 2017 | 15:47 barış arı 2755 Kişi okudu

İhtiyati tedbir ve cebri icra

Soru

İcra Müdürlüğünce yapılan ihaleye katılıp arsa vasfında taşınmaz satın aldık. İhale bedeli ve KDV'sini yatırdık. İcra Müdürlüğünün tapu tescili için yazısını alıp, tescil için Tapu dairesine başvurduk.Tapu müdürlüğü taşınmaz üzerinde 'ihtiyati tedbir' olduğunu taşınmazın tedbirsiz olarak tescilinin yapılamayacağını söyledi.İcra Müdürlüğüne tapu tescilinin tedbirsiz olarak yapılması için talepte bulunduk. Talebimiz İcra Müdürlüğünce reddedildi.(Satış ilanında taşınmaz üzerinde ihtiyati tedbir olduğu belirtilmemiştir.) İcra Hukuk Mahkemesine tapu tescilimizin yapılması konusunda açmış olduğumuz davada taşınmazın 2008 yılındaki ipotekten dolayı satışa çıkarıldığını alacaklının banka olduğunu tedbirin ise 2011 yılında konulduğu ifade edilerek gerekçeli karar bölümünde İcra Müdürlüğünün İİK 134/Son ve 135/1 maddelerince işlem yapması hükmedilmiştir. Kararın kesinleşmesine mütakip mahkeme kararı ve tescil yazılarıyla tapu dairesine başvurduk.Tapu müdürlüğü karara istinaden tedbiri kaldırarak tapu tescilini yapamayacağını belirtti. Tedbiri koyan Ticaret Mahkemesinden görüş istedi.Ticaret Mahkemesi mahkemelerinin sonucunun tasarrufun iptali şeklinde sonuçlandığını dosyalarının Yargıtay'da olduğunu bu aşamadan sonra taşınmazın tescilini yapılıp yapılmayacağını İcra Müdürlüğüne ve Tapu Müdürlüğüne bıraktığını belirtti.Ve Tapu Dairesi bu yazıya istinaden taşınmazın tedbirsiz olarak tescilini yapmadı. Tedbiri koyan mahkemeden tedbirin kaldırıldığına dair tarafımıza bir talimat yazısı verilmesini istedik.Tedbiri bile bile aldığımızı tapu kayıtlarını araştırmamız gerektiğini ve bunun bir alenilik oluşturduğu yönünde bir ara karar verilerek talebimiz reddedildi. Bu aşamadan sonra ne yapmamız gerektiği konusunda hiçbir fikir sahibi değiliz.Bu konuda ne yapmamız gerektiği konusunda bilgilendirilmek istiyoruz. (NOT:İcra müdürlüğünü ve tapu müdürlüğünü Cumhuriyet Başsavcığına görevi kötüye kullanmaktan şikayette bulunduk. Fakat tapu müdürü hakkında lüzumlu muhakeme kararı Valilikçe verilmedi.)

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Ağustos 2014 | 21:30 Abdullah Cenk Hançer 2756 Kişi okudu

Hadımköy Deliklikaya Sanayi Bölgesi hk.

Soru

Merhaba Tebernüş bey, Bahçeşehir'in kuzeyinde bulunan Armina Evleri, Kelebekler Vadisi civarında oturma amaçlı bir konut yatırımı düşünüyoruz. Ancak şu anda inşaatına başlanmış olan Deliklikaya Sanayi Bölgesi bizim düşündüğümüz alana kuşuçuşu 1 km. mesafededir. Ayrıca Başakşehir ve oradan da 3.ncü Otoyol'a bağlanacak olan bağlantı yolu da benim düşündüğüm bölgeye 1 km. mesafeden geçmektedir. Bağlantı yolunun bize olumsuz bir yansıması olabilir mi ? Acaba bu sanayi bölgesi ile ilgili bilginiz var mıdır ? Bacalı, çevreyi kirleten, kimyasal, zehirli atık salan sanayi tesisleri olacak mıdır ? Zira daha önce Başakşehir'de otururken İkitelli sanayi sitelerindeki demir dökümcülerin baca isleri balkonumuza kadar geliyordu ve havası çok pisti. Bu sebeplerden dolayı kafamız çok karıştı ve korktuk. Değerli tavsiyelerinize ihtiyacımız vardır. Saygılarımla.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Kasım 2013 | 09:33 Murat Şeker 2755 Kişi okudu

Dap izmir projesi hakkında

Soru

Merhaba tebernus bey yatırım amaçlı izmir dap projesinden senetle 50 ay ödemeli 0 faizli 160 Metre brüt 119 metre net 900.000? ye 2+1 daire aldık. 2020 haziran teslimli. O lokasyonda ki benzer projeleri inceliğimizde 3.500 4.500 arası kira getirisi var merkezi olarak ulaşıma vs. Yakın. Ama ülkedeki ekonomik sıkıntılar malum doların artışı develasyon bizi oldukça korkuttu. Projeden vazgeçme şansımız var sadece verdiğimiz 50 bin peşinatın 12 bin civarı kesiliyor. Böyle giderse konut fiyatları dolardan dolayı artar mı yoksa ciddi düşüş mü yaşanır yoksa hiç riske atmayıp önümüzü görmeden yatırım yapmasak mı şansımız varken 12 binle projeden vaz mı geçmek doğru olur ? Siz olsaydınız ne yapardınız. Şimdiden teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Mayıs 2018 | 17:56 Rafet Oruz 2753 Kişi okudu

KANAL İSTANBUL PROJESİ

Soru

Avcılar Firuzköy Mahallesinde bir dönüm arsam bulunmaktadır göle yaklaşık 500 mt mesafede..Gölü üstten gören bir manzaraya sahip. İmarı yok. Kanal istanbul projesi ile bu bölgede nasıl bir gelişme olabilir. Satmayı düşünüyorum tavsiyeniz nedir. Teşekkür ederim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Şubat 2018 | 18:06 Sezgin Turan 2753 Kişi okudu

Edirne Uzunköprü imarlı ifrazli arsa alınır mı

Soru

Değerli tebernüs bey öncelikle şimdiden teşekkür ederim vereceğiniz güzel fikirler için benim sorum yesilvadi arsa ofisinin Edirne Uzunköprü projesi 243 Mt2 50.000 fiyatı Var bu bölge için yatırım amaçlı imarlı ifrazli arsa alımı yapılırmı??? Saygılarımla

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Mayıs 2017 | 23:42 Hasan Tanış 2754 Kişi okudu

N loft urla Bitez İnşaat mağduru

Soru

Tebernüş bey, sizinde bir çok defa haber yaptığınız N-Loft Urla evlerinden Bitez inşaat sahipleri Ahmet Turan ve Cüneyt beyden 500.000 TL ye ev aldım. Fakat şu anda evleri tamamlamadılar ve kendilerine şirkete ulaşamıyorum. Ahmet Turan ın yurt dışında olduğunu Cüneyt beyinde nerede olduğunu bilmediklerini etrafta söylüyorlar. kendilerine ulaşamyorum. ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz ?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Eylül 2016 | 19:44 Naciye Dellelbaşı 2754 Kişi okudu