toki tuzla aydınlı mı kiptaş tuzla şifa mı?

Soru

tebernüş bey iyi günler 175 bin tl param var iki secenek arasında kaldım. toki tuzla aydınlı mı kiptaş tuzla şifa mı? her ıkısıde 75 metrekare ara katlarda lütfen değerli bilgi ve görüşlerinize ihtiyacım var

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
20 Eylül 2016 | 16:38 ahmet yenilmez 2802 Kişi okudu

kayaşehir bölgesindeki bloklar

Soru

tebernüş bey kayaşehirde 11 bölgenin 100 metre solunda toki yeni bloklar yapmış onlar ne zaman satışa çıkacak ve bu yıl tokinin kayaşehirde satıı olacamı.teşekkür ediyorum.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
09 Ocak 2015 | 11:32 özer baykuş 2802 Kişi okudu

dap space center da imar sorunu var mı?

Soru

Tebernüş Bey merhaba, Uzun araştırmalar sonunda dap space center da bir ev beğendim, 2+1. çekmeköy sancaktepe bölgelerinde uzun süredir araştırıyorum ve simplicity den butik sitelere kadar imar iskan sorunu olmayan yer bulamadım. biraz fazla olsun ama kafam rahat etsin diyerek de dapa yöneldim. ancak biraz araştırma yaptığımda iskan ve kat mülkiyeti olmasına rağmen bu sitenin de imarla ilgili sorunları olduğu bilgisine ulaştım. dere mutlak koruma alanı mı dersiniz geçmişte belediyeyle davalık olduğumu dersiniz binbir türlü şey yazılmış çizilmiş. emlakçı yapıkrediden işbankasına çoğu bankanın kredi kullandırdığını söylüyor ama ücretli bir çalışan ve zor kazanan biri olarak ileride başımıza iş açılabilecek olması ihtimali içimi kemiriyor. ileride iskan iptali ya da herhangi bir olumsuz durum olabilir mi, aydınlatırsanız çok memnun olacağım. Saygılarımla.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
10 Aralık 2014 | 23:14 salim uyar 2801 Kişi okudu

Silivri, Değirmenköy, Arap Çiftliği mevkiin de tarlam var ne yapmalıyım

Soru

Tebernüş bey merhaba . Silivri, Değirmenköy, Arap Çiftliği mevkiin de tarlam var 2950 m2 kadar.2011 yılında 30.000 TL' ye almıştım şu anda satmış olsam en fazla 40.000 TL yapıyor.Benim için açıkçası karlı bir yatırım olmadı,ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.Biraz daha bekliyeyim mi ,yoksa 40.000 TL' ye satayım mı?Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok memnun olurum. Teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Eylül 2014 | 12:33 KAMİL DEMİRCİ 2801 Kişi okudu

oyak 3. etap ne zaman başlayacak

Soru

tebernüş bey merhaba, oyak 3. etapla ilgili önce haziran gibi başlayacak haberleri çıktı. daha sonra yıl sonuna kaldı haberleri. oyak'ı aradığımda ise henüz gündemde öyle bir proje yok dediler. açıkçası güvenilir bir bilgi olması açısından sizin bu konudaki bilginizi merak ediyorum. maliyet yüksek vb. sebeplerle proje iptal mi edildi acaba? görüşleriniz için teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
24 Temmuz 2014 | 13:16 fatma erdoğan 2801 Kişi okudu

1.000.000 tl lik yatırım önerileri

Soru

Merhaba sayın hocam, Mesleğim subaylık. 10 kişilik bir ekiple, 1000000 tl lik bir yatırım yapmayı düşünüyoruz. Emlak üzerine. Bizi en hızlı zenginleştirecek bir yol haritasına ihtiyacımız var. Yardımcı olur musunuz? İlginiz için çok teşekkürler hocam. İyi günler Sinan Şenkul

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Şubat 2014 | 23:52 Sinan Şenkul 2801 Kişi okudu

Çekmeköy mü Şerifali mi... Biraz fikir lütfen.

Soru

Merhabalar, halen Üsküdar Küçüksu Mahallesinde 10 bloklu bir sitede oturuyoruz. Oturduğumuz ev bize ait, yalnız bu bölgenin diğer sorunlu evleri gibi maalesef daire tapusu yok, sadece sitenin kooperatiften kalan ortaklık senedi var. Bundan dolayı da evlerin krediye uyumu olmuyor, evin değeri şu anda azami 200 bin TL civarı kiraya verseniz 900 TL ediyor. Sitenin konumlandığı arazinin tapusu site adına var ancak dairelerin tapusu yok, alınır mı bu da muamma. Herkes farklı bir şey söylüyor, anladığımız bu evin tapusu alınamaz. Çevreye yeni yapılan siteler var, Ofton Kandilli Evleri, Eston Kandilli, Bahçeli Vadi gibi, kıyaslarsanız onların değeri ile arada dağlar kadar fark var. Bu konuda öneriniz varsa lütfen paylaşınız, biz burayı satalım mı yoksa beklemeye devam mı? Tek artısı sahil yoluna 2 km, Kavacık a 5 km mesafede ve çok sakin bir lokasyonda olması. İstanbul gibi kalabalık bir şehirde bu taraftan baktınız mı gayet iyi duruyor ancak aile beklentisi itibariyle bir de 2 küçük çocuk olunca daha fazla sosyal imkanı olan bir yer araştırmaya başladık. Öncelikle bu daireyi satıp Çekmeköy veya Şerifali bölgesindeki yeni nesil site tarzı bir yerden ev almak düşüncesindeyiz. Yalnız kararsız kaldığımız konu hangi bölge. Her ikisini de gezdiğimizde kendilerine göre artı ve eksileri var. Çekmeköy bölgesinde çoklu bloklu daha fazla alternatif var ancak Şerifali bölgesinde ise 2 bloklu butik siteler veya Meritlife Göl Konakları gibi bir veya iki tane çok bloklu site var. Yeni bir yer almak için verebileceğimiz azami rakam 450 bin gibi belki biraz üstü. Ancak kararsız kaldığımız konu hangi bölge. Bu konuda da görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler, saygılar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Ocak 2014 | 21:39 Aysun Baydar 2802 Kişi okudu

Kiptaş Yeşilce Aydos Evleri Hakkında (İstenen Bilgiler)

Soru

Tebernüş Bey Merhaba, Kiptaş Yeşilce Aydos Evleri hakkında yazdığım yazı ile ilgili istemiş olduğunuz bilgiler aşağıdaki gibidir; 98 m2, 470.000 TL 4. kat, kira getirisi 1500 TL. Doluluk oranını kesin bilemesem de tahminim %85-90. İlginiz için teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Mart 2021 | 20:34 Akın Kuyucaklı 2800 Kişi okudu

Türkiye'deki konut stoku.

Soru

Tebernüş Bey merhabalar. Birkaç gün önce sohbet ederken arkadaşlarımızdan biri Türkiye'deki konut stokunun 2000.000 a yakın olduğunu ve satılmayı beklediğini ifade etti. Sizlerin bildiği veya tahmin ettiği bir rakam var mıdır bu konuda ?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Mayıs 2018 | 00:24 Osman Banzaroğlu 2800 Kişi okudu

Anayapı Major Kurtköy Projesi mantıklı mı ?

Soru

Tebernüş Bey merhaba, Eşim ile birlikte bir çok siteyi ve projeyi gezdik . İlk etapta Sancaktepe civarlarında baktık ancak eşim kurtköyde çalıştığı için kurtköye döndük. En son olarak da Major projesini çok beğendik ancak aklıma takılan bir iki durum var. Birincisi 2+1 düşündüğümüz bir ev için şerefiyesi yüksek 6.katta m2 fiyatı 3.600 TL civarlarında oluyor acaba Kurtköy için fazla bir fiyat mıdır ? ikincisi ise maalesef %8 KDV ödeme durumunda kalıyoruz tabi teslim anında bir şeyler değişmezse ,bu arada teslim de haziran 2019 da olacak, %1 kdv li yerler varken burayı tercih etmek ne kadar mantıklı olur ?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Mart 2018 | 11:31 Yiğit Çavuşdağ 2799 Kişi okudu