Merhaba, Teknik Yapı firmasına komşularımız Ataşehir K.Bakk

Soru

Merhaba, Teknik Yapı firmasına komşularımız Ataşehir K.Bakkalköy'de yerlerini kat karsılıgı verdiler, 5-6 arsa sahibi toplamda 2 dönüm civarı arsa. Ancak firma insaatı yapmıyor ve yapacak parası olmadıgını söylüyor ve arsa sahiplerine 2 yıl beklettikten sonra kira paralarını ödememeye başladı. 2 yıldır baslamadıkları gibi insaata, arsa sahiplerine kira odemelerini de yapmıyorlar artık. Arsa sahipleri ve firma mahkemelik durumda şu anda. Bunları size yazıyorum, çünkü insanlar yerlerini kat karşılığı verirken iyice incelesinler. Arsa sahipleri tapu devrini yapmış durumdalar, ve arsalar tevhid edilmiş ve Teknik Yapı tapuları almış durumda. Arsa sahipleri kanuni yollardan arsalarını geri almaya uğraşıyorlar. Teknik Yapı firması iflas mı etti? Araçlarına bankaların el koyduğu söylentileri var.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Ekim 2009 | 11:08 Kaan Kara 2827 Kişi okudu

Konut satın almak içn beklemeli mi

Soru

Tebernüş bey merhaba Anadolu yakasında merkezi bir yerde ev satın alacaktık. Biz ev araken fiyatların aynı günde yüzde 30 artığını gördük. Fiyatlar iki ay içinde 2-3 katına çıktı. Yani piyasaya fyatlara yetişemedik. Daha sonra dolar kuru düştü. Dolar 1 lira artarken yüzde 30-50 artan evler dolar düştüğünde yerinden oynamıyor. Yani ev fiyatları düşmedi. 1 ay önce 2.5 olan ev şu anda 4 milyon. Yani bu durumda kredi ile ev almak mantıklı görmedik ve beklemeye geçtik. Siz ne yapmamızı önerirsiniz ? Sizin değerli fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
28 Aralık 2021 | 21:30 Kadriye Çetinkaya 2826 Kişi okudu

Dap izmir projesi hakkında

Soru

Merhaba tebernus bey yatırım amaçlı izmir dap projesinden senetle 50 ay ödemeli 0 faizli 160 Metre brüt 119 metre net 900.000? ye 2+1 daire aldık. 2020 haziran teslimli. O lokasyonda ki benzer projeleri inceliğimizde 3.500 4.500 arası kira getirisi var merkezi olarak ulaşıma vs. Yakın. Ama ülkedeki ekonomik sıkıntılar malum doların artışı develasyon bizi oldukça korkuttu. Projeden vazgeçme şansımız var sadece verdiğimiz 50 bin peşinatın 12 bin civarı kesiliyor. Böyle giderse konut fiyatları dolardan dolayı artar mı yoksa ciddi düşüş mü yaşanır yoksa hiç riske atmayıp önümüzü görmeden yatırım yapmasak mı şansımız varken 12 binle projeden vaz mı geçmek doğru olur ? Siz olsaydınız ne yapardınız. Şimdiden teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Mayıs 2018 | 17:56 Rafet Oruz 2825 Kişi okudu

Arnavutkoy ve catalca ilcesinde tarla ve arsa hakkinda

Soru

Merhabalar hocam. Öncelikle kolay gelsin. Ben catalca ilcesi nakkas mahallesinden 250 m.kare tarla aldim. Bu tarla toplamda 9 dönümdür. Gecen gunlerde kuzey marmara otoyolu icin kamulastirma yapildi ve benim hissemdem 8 m.kare alindi yani hisse sahibi oldugum tarlam. Kuzey marmara otoyoluna cephedir. Ve burayi 2016 yilinin mayis ayinda 30 bin e almistim. Bu tarlayi aldigimda ilk anda bazi cekincelerim vardi ancak su anda iyiki almisim diyorum. Dogma buyume Istanbul lu olarak buranin cok kisa olmasa da kisa vadede kazanacagini dusunuyorum. Bu konuda siz uzman biri olarak, benim bu yapmis oldugum yatirim yerinde midir, sizin degerlendirmeniz ne yondedir. Yoksa kisa vadede memnun etmeyecek bir yatirim midir. Ayrica hocam ayni donemde kanal istanbul u ve 3. Haavaalanini dusunerek arnavutkoy ilcesi baklali mahallesinde mahalle icinde ve ana yol uzerinde 130 m.kare 50 bin e imarli arsa satin aldim. Bu arsa 3. Havaalanina ortalama 5 km dir. Ayrica yeni basina yansiyan kanal istanbul projesine 200 mt. Dir. Ayrica arsayi aldigim emlakci ayni arsa icin bana 80 bin teklif etti ben kabul etmedim. Bu arsa toplamda 1500 m.karedir ve 57 hisse sahibi vardir. Bu arsa ile aklima takilan oncelikle kanal istanbul projesi kapsaminda baklali mahallesi ve ana yol komple komulastirilabilir mi, mahalleli ve vatandas bu derece magdur edilebilir mi, birkac emlakciya sordum ve boyle birseyin olmayacagini soyleselerde aklimda bir ukte kaldi. Bu konu hakkindaki dusuncenizi merak ettim. Ayrica ben bu arsayi tek tapu ya donusturmek istiyorum internette okudugum bazi seylerde tum hisse sahiplerinin imzasi ve izni gerekiyormus. Tek tapu ya indirmenin baska yolu var midir. Saglam bir avukata gitsem bu isi halledebilirmi. Yada kendim bu isi yapabilirmiyim. Simdiden degerli gorusleriniz icin tesekkur ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
24 Ocak 2018 | 17:23 Turgut sezer 2826 Kişi okudu

Halkalıda fiyat düşer mi?

Soru

Merhaba Tebernüş Bey...Halkalıda 1+1 ev kiralamak istiyorum fakat Divan sitesi,soyak evostar,soyak park aparts ve Dumankaya arasında kalıyorum.Kiralar hemen hemen 3 sitede aynı sadece Divanda100 tl diğerlerinden farklı.Aile olarak kalıcaz.Simdi birinci sorum Aileye hangisi daha uygundur 2.sorum ise 3.havalimanı açılacağı için halkalıda cogu havalimanında çalışan kişi taşınıp kiralar düşermi ? Çok teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Aralık 2017 | 13:22 Serkan Çağrı 2826 Kişi okudu

Çanakkale Boğaz Köprüsü İle Bölgenin Gelişimi Nasıl Olur

Soru

İyi Akşamlar Tebernüş Abi Son 15 Yıldır Gayrimenkule Yatırım Yapan Orta Sermayeli Bir Yatırımcıyım Son 4 Yılda Aldığım Gayrimenkulleri Döviz Kuruna Böldüğüm Zaman Aldığım Gün Kurları İle 145 bin dolar yapıyor bugünkü döviz kurundan 180 bin dolar yapıyor 4 yıl gayrimenkulde orta bir süre hem dövizden kazanmışım hemde kur farkından kazandım çok şükür ancak Çanakkale bölgesi iştahımı kabartmakta uygun fiyatlı arsa Ve arazi alınabilir gibi gözüküyor ancak piyasa şartları biraz sıkıntılı mevcut ticaret hacimleri düşmekte Buda ister istemez gayrimenkul sektörüne yansımakta sizce Çanakkale Balıkesir bölgesine Çanakkale köprüsünün Ne kadar artı getirisi olur yatırım yapılmaya değer bir bölgemidir yatırımcısını sevindirecek potansiyel varmıdır ve emin olun bu sorunun cevabını şuan binlerce kişi merak ediyordur ciddi bir proje gibi duruyor Çanakkale boğaz Köprüsü gurbetçi vatandaşlar Ve Avrupadan gelecek nakliye tırları bu köprüyü kullanacak deniyor bu Mega proje bölgede nüfus artışını tetiklermi sorumu cevapladığınız için teşekkür ederim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
28 Ocak 2017 | 00:16 Erhan Kandemir 2825 Kişi okudu

Yeri belli olmayan hisseli tapu bilgisi

Soru

Tebernüş Bey merhaba, Üsküdar ilçesine bağlı olan Çengelköy mahallesin de 243 m2 hisseli tapumuz bulunmaktadır. Fakat yerimiz belli değil bölge de kentsel dönüşüm olacağı söyleniyor. Satın almak isteyen emlakçılar var. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ? Teşekkürler. İyi Çalışmalar.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
11 Ekim 2016 | 10:55 Emre ARAÇ 2825 Kişi okudu

tapu tahsis belgeli ev alınırmı

Soru

Tapususz tapu tahsisli yer alınırmı. Bina babaya ait. 1 katı satılık belediyede problem yok. 70 mkare. 110.000 alınırmı sizce Tebernüş bey.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Ağustos 2016 | 15:57 ilker bodur 2826 Kişi okudu

Evin satışını neden yapamıyorum

Soru

iyi çalışmalar; İhtiyaçtan dolayı 1 sene önce etiler akatlar zeytinoğlu sokaktaki tam müstakil villamı emlakçı aracılıyla 4.000.0000 dolardan satışa çıkardım.Villa 2 sene önce a'dan z' ye tadilat ile yenilendi.Villa 220 m2 , kış bahçesi 70 m2 ,arsa 691 m2 dir,4 araçlık özel otoparkı bulunmaktadır.Dolar da artış sebebi ile fiyatı 3.475.000 dolara çektik.1 sene geçmesine rağmen satılamamıştır.İnternet ,gazete ilanları düzenli olarak yayınlanmaktadır.Yinede hiçbir sonuç alınmadı.Eksik veyahut hatalı yapılan bir işlem imiz mi var bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.daha önce hiç emlak alım yada satım tecrübem yok.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Şubat 2016 | 21:47 meliha erdan 2826 Kişi okudu

Esenyurt Bahçe Katı mı? Kumburgaz'da Yazlık mı?

Soru

Merhaba Tebernüş bey, Beylikdüzü ve Esenyurt bölgesinde emlak fiyatları epey arttı. Daha da artar mı bilinmez. 80 bin tl'ye o bölgede sadece bahçe katları var artık. Size göre bahçe katı mı yoksa Büyükçeknece Kumburgaz bölgesinde o fiyata orta katlarda yazlık mı almak mantıklıdır? Evde oturmayacağım. İleriye yönelik yatırım amaçlı. Kira geliri her iki bölgede de ortalama 400-600 TL arası. Esenyurt'taki evler yeni. Kumburgaz'daki evler 20 yıllık. Bu matematiğe göre sizin fikriniz ne olur? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
08 Mayıs 2015 | 18:25 Ozan Tonoğlu 2826 Kişi okudu