Trakyanin gelecegi hakkinda

Soru

tebernus bey merhaba,size sorum luleburgaz suanda ilce fakat il olma durumu varmis bunun il olmasi ne kadar surer ve babaeski tarla vasfinda olan yerler ozaman imar gelir gelir mi ? prim yapar mi il olmasinin etkisi olabilir mi tebernus bey. simdiden tesekkur ederim sizi herzaman severek takip ediyor ve okuyorum allaha emanet olun.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Mart 2017 | 10:03 Erdi karakerimoglu 2811 Kişi okudu

Kentplus Ataşehire alternatif arayış

Soru

Merhaba Tebernüş Bey,yazılarınızı sürekli okuyorum. Batı Ataşehir Kentplusta 138 m2 110 net dairem max 1250000 tl Satıp tahincioğlu küçükyalı projesinde değerlendirmek benim için iyi bir yatırım olur mu ? Değerli görüşleriniz benim için önemli . Veya neresi olur? Teşekkür ederim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Mart 2017 | 02:16 Nesli orhan 2812 Kişi okudu

kozyatagı bolgesi kentsel donusum sonrası dusen kiralar ve değişmeyen satış fiyatları

Soru

Merhabalar Tebernus Bey, Kentsel donusumun tam gaz devam ettigi kadıkoyde, yavas yavas evler tamamlanıp teslim ediliyor , buna paralelde kiralarda bir gevseme fark ediyorum. Eskiden 2500 bandında olan eski 3+1 ler şimdi 2000 civarında ve 3000 uzeri olan yeni evler 2600 bandına kadar gerilemiş gozukuyor.Sureklide yeni biten evler bir bir teslim ediliyorki, buda ilave arz demek ve artık bittikce mutehatilerinde kira yardımı kalkacak. Satış fiyatlarında henuz bir gerileme yok, sizce kiraların dusmesi, satış fiyatlarınında bir miktar asagı gelmesine neden olurmu? Tesekkurler, iyi çalışmalar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
02 Eylül 2016 | 14:48 mehmet akar 2811 Kişi okudu

Toprak hisseli dairenin paylaşımı

Soru

İyi günler biz üç kardeşiz ve bir binamız var 2 katlı 3 daireli ve bahçeli kendi sözlü anlaşmamıza göre kura çektik en alt kat kime çıkarsa bahçe onun olacak kimse ondan izinsiz yararlanamaz. Hemen yanındaki boş arsada onun olacak diye sözlü bi anlaşma yaptık . Şimdi o binanın Tapusu çıktı hisseli topu bunu nasıl paylaştıracağız. Hisse olarak ben diğer kardeşlerimden fazla hisse kalması gerekiyor çünkü en alt kat bana çıktı kurada bunu nereye danışarak hisse payını öğrenebilirz ve tapu paylaşımından sonra yazılı bir anlaşma yapmak istiyoruz bunu yasal olarak nasıl yaparız.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
27 Ağustos 2016 | 19:05 Muhammed Deniz 2812 Kişi okudu

Trakyanın taşı toprağı altın olacak mı?

Soru

Teberbüş bey aslen Ankaralıyım ve burda oturuyorum. Senelerce çalısmamın meyvesi olarak kenarda 260 bin tl birikmişim var. Arsa veya tarla yatırımı yapmayı kafama koydum. Şimdi yatırım yapıp 5-6 sene sonra çocuklar evlenirken aldığım yeri satıp düğün masraflarını karşılamak ve biraz da paramın değer kazanmasını istiyorum. Haftalardır yaptığım her araştırmada kendimi Trakyada buldum. 3. Köprü, çanakkale köprüsü, trakya hızlı tren projesi, tekirdağın büyüksehir olması her defasında bu bölgeye yönelmemde büyük etmen oldu. Çorlu çerkezköy lüleburgazda fiyatlar uçmuş vaziyette o yüzden buraları pek düsünmüyorum. Muratlı bölgesinde fiyatlar biraz daha makul ve bu bölgenin gerek sanayi açısından osb nin var olması, trakyada yolların kesiştiği yer yani merkezi konumda olması ve heryere yakınlığı bölgenin değerli olmasını ve daha da değerleneceğini kanıtlıyor niteliğinde. Sizce de düsüncelerim doğru mu yoksa baska yerler önerir misiniz. Yorumlarınızı bekliyorum. İyi günler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
16 Ağustos 2016 | 12:05 Cem KALAMAN 2811 Kişi okudu

Başakşehir deki evimizi satıp Merter en eski binadan ev almak doğru bir karar mıdır?

Soru

Başakşehir Onurkent bir evimiz var 135 metrekare brüt. Eşim annesine yakın oturmak istediği için evimizi satıp merter mehmet nesih özmen mahallesi civarlarında ev almayı düşünüyoruz. fakat evimizin değeriyle o civarda alabileceğimiz evler 25 30 yıllık. Bu mantıklı bir yatırım olur mu?Onurkentteki evimiz 10 yıllık bina. 380000 civarına satılabilir.Başakşehirin değerinin artacağı söyleniyor. Zarar etmek istemiyoruz.Böyle olacaksa evimizi kiraya verip Merter civarında kiralık bir daire tutmayı da düşünebiliriz. Bu konuda yardımınıza ihtiyacımız var.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
29 Mart 2015 | 00:47 Serkan avcı 2812 Kişi okudu

sancaktepe mi kurtköy mü

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, Biz kurtköyde assan kurtköy sitesinde 2+1 de oturuyoruz.daha büyük bir eve geçmek adına crystal park 3+1 125 m2 250.000 tl ya da sancaktepe ovalbahçe sitesi 4+1 160m2 320.000 tl değerindeki evler ile ilgileniyoruz.hem oturmak için hem de yatırım için siz hangisini önerirsiniz? ovalbahçe sitesi su havzası üzerine inşaa edilmiş, sıkıntı olur mu? ayrıca assan sitesindeki evi satma ya da bekleme ile ilgili ne önerirsiniz? şuan değeri 200.000 tl civarında. daha artar mı öngöremiyoruz. teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Haziran 2013 | 15:55 derya ceylan 2811 Kişi okudu

EMLAK GERÇEK DEĞER BEYANI

Soru

Ahmet bey, Merhaba 2011 yılında yeni bir projeden ve direkt müteahhitten bir daire aldım. Ödediğim bedel 170.000 TL idi ve bir Türkiye klasiği olarak müteahhit 60.000 TL den faturaladı ve tapu üzerinde satış bedeli olarak 60.000 TL olarak gözüküyor. Tüm harçları bu bedel üzerinden hesaplayarak ödedik. Bugün dairenin bedeli 250.000 TL ve ben satmak istiyorum. Doğal olarak kabaca 10.000 TL ler civarında değer artışından kaynaklı gelir vergisi doğuyor. Ben tapuya pişmanlık dilekçesi vererek evin emlak değerini gerçek değeri olan 170.000 TL ye çıkarmak ve gecikme cezaları dahil tüm doğacak masrafları ödemek istiyorum. Bu çerçevede sizden aşağıdaki konularda bizleri aydınlatmanızı rica ediyorum 1) Bildiğim kadarıyla pişmanlık dilekçesi verdiğim andan 15 gün içerisinde ceza v.s. ödemeleri yaparsam ev gerçek emlak değerine yükseltiliyor. Bu durumda satış yaparsam değer artış vergisi 250.000-170.000= 80.000 üzerinden mi hesaplanacak? 2) Evin emlak değeri artacağı için daha önce 60.000 TL olarak beyan edilmiş olan ve şu an için emlak rayici 100.000 TL olan bu daire için belediye nezdinde (emlak vergisi) bir ek ödeme veya ceza söz konusu olacak mı? 3) Ben pişmalık dilekçesi ile tapu nezdinde evin emlak değerini arttırırsam evi satan müteahhitin de benim ödediğim kadar ceza v.s. ödemesi gerekmez mi? Bu durumda müteahhidi de uyarmalı mıyım? Müteahhit ile aramda bir sorun v.s. teşkil eder mi? Yoksa tamamen bağımsız şahsım adına bu işlemi yapabilr miyim? 4) Özetle pişmalık dilekçesi işleminden sonra ileriye dönük herhangi bir hukuki takip v.s. karşı karşıya kalırmıyım? Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Ahmet Korkmaz tarafından yanıtlandı.
16 Mayıs 2013 | 22:07 MUSTAFA GERÇEK 2811 Kişi okudu

ikitelli şehir hastanesi prim potansiyeli

Soru

iyi günler tebernüş bey iki telli şehir hastanesi bittigi zaman çevredeki konut fiyatları yüzde kaç oranında olumlu etkilenir ve kayaşehir önümüzdeki 5 sene boyunca görüşlerinizi alabilirmiyim kolay gelsin iyi günler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Ağustos 2018 | 10:21 Ercan KOÇ 2809 Kişi okudu

Kanal İstanbul müstakil tapulu parsel

Soru

İyi günler kolay gelsin.Arnavutköy sazlıbosna mevkinde Cevahir parsellerinde arsa statüsünde müstakil tapulu yerimi satmayı düşünüyorum.Yerim kısa korumada kalıyor toki?nin Bedelinden düşüğüne alacağına dair endişelerim var.Sizce biraz daha beklemeli miyim yoksa şu sıralar satmalı mıyım?Şimdiden teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
01 Mayıs 2018 | 21:33 Süleyman arslan 2810 Kişi okudu