EMLAK ALIM SATIM VERGİLENDİRME

Soru

Ahmet Bey ben emlak komisyoncusuyum ve vergi mükellefiyim.Arsa arazi alım satım da yapıyorum.sorum şu örmek arsa yada tarla aldım ve bunu sattım .muhasebecim bana burda elde ettiğim gelir artışını beyazn ederek vergi ödeyeceğimi söylüyor. bir başka muhasebecide sen emlak komisyoncusuda olsan arsa tarla alım satımında ticari faaliyetin oluyor dolasıyla sattığın arsa yada araziye fatura kesip % 18 kdv ödersin diyor.biraz inceledim internetden başka bir kavramda gördüm servetini kourmka adına yatırım ibaresi. benim sıokıntı yaşamam için ne yapmam gerek şimdiden tşkr ederim cevbınız için.

Ahmet Korkmaz tarafından yanıtlandı.
29 Mart 2013 | 18:06 SEDAT KADER 2495 Kişi okudu

Dumankaya ikon

Soru

Dumankaya Ikon projesinin towerlarından birisinin 3-4 m temele doğru çöktüğü bilgisi doğru mudur?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
29 Ağustos 2012 | 10:39 Hakan İnağ 2495 Kişi okudu

kanal istanbul güzergah kalan arsa

Soru

merhabalar kanal istanbul geçtiği güzergahta arsamiz var arsa rezerv yapı alanında kalıyor son aldığım duyumlara göre arsanın yerine baska bir semtte yani atasehirde arsa verilecekmis çevre ve şehircilik bakanlığı boyle bir yetkisi varmidır aceba bize sorulmadan yapabilirlermi. teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
14 Aralık 2020 | 23:04 emrah korkmaz 2494 Kişi okudu

Kanal istanbul tayakadın kamulaştırma

Soru

Merhabalar.Tayakadın 2063 parselde 250 metrekare hisseli arsam bulunmakta.Geçtiğimiz günlerde arsanın bir kısmından kanal geçeceği şeklinde duyum aldım.Bu durum bizim lehimize olurmu? 2016 senesinde metrekaresini 200 TL ye almıştım.Kamulaştırma olursa emsal değer yaklaşık ne olur?Kanal güzergahı içerisindemi kalıyoruz bu konuyla ilgili bilginiz varsa bizi aydınlatırsanız sevinirim.Teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
25 Ağustos 2020 | 13:37 Murat yılmaz 2493 Kişi okudu

Dragani Sitesi/ Uskumruköy/ Sarıyer

Soru

Tebernüş Bey Merhabalar, Dragani Sitesinde 1477 ada, 32 parselde bulunan A2-2 numaralı çatı dubleksini satın almak için ön anlaşma imzaladım. Daha sonrasında ise siteyle ilgil anlattığınız 1477 ada 30 numaralı parseli de içeren icra konularını ile ilgili yazınızı gördüm. Ayrıca yazınızda A2-1 numaralı mesken de belirtildiği için aklım karıştı. Bu konuda sizden bilgi istirham ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Şubat 2020 | 10:33 Tufan Özmen 2493 Kişi okudu

Çanakkale merkeze bağlı köyler ya da olmadı ilçelerinden birinde (Köylerde) sahibinden.com da sık rastladığım ucuz küçük müstakil tapulu şu meşhur arazilerden almayı düşünüyorum

Soru

Merhabalar Tebernüş Bey.Bizler geliri düşük dolayısıyla tararrufları o paralelde küçük insanlarız.Kendim Çanakkale'de yaşamıyorum ancak oradan yatırımlık, bir dönümlük ya da daha küçük bi arazi almak niyetindeyim. Doğru bir karar olur mu?Bu hususta sizin tavsiyeleriniz nelerdir? hangi ilçeleri ya da köyleri ileride prim yapar bilgilendirirseniz memnun olurum iyi çalışmalar dilerim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Aralık 2017 | 13:46 tamer toprak 2493 Kişi okudu

Beykozda nef ofis açmış imar durumu nedir sizce ?

Soru

Merhabalar beykoz çavuşbaşı civarında imar pilanlarıyla ilgili halk 2019a kesin gözüyle bakıyor istanbulun orta yerine imarın hala çıkmamış olması ayrıca şaşırılası bi durum gibi geliyor bana zaten nef çavuşbaşına ofis açmış yani nef gibi büyük bi firma ofis açtığına göre burdan imar ile ilgili umutlu olmalımıyız ayrıca belediyedende imar çıkacak diye bi açıklama gelmişti yakın zamanda yanlış hatırlamıyorsam ben bunu olumlu olarak görüyorum siz ne düşünüyorsunuz ?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Kasım 2017 | 23:04 Ahmed tutkun 2493 Kişi okudu

Hisseli tapu şuyulu arsa ayırma işlemi

Soru

Merhaba tebernüş bey.benim babamın üstüne arsa tapulu müstakil evi var.yan komşularla 4 kişi şuyulu ve hisseli tapu.ev eskişehirde.geçenlerde beledeyiye sorduk bu şuyu ve hisse nasıl ayrılır müstakil tapuya çevrilir kendimiz nasıl inşaat yaparız diye.Olmaz dediler bize 4 kişi birarada yaparsanız olur yoksa ayrılmaz dediler.komşular arası zorluk çıkartan yok.Herkes ayrılmasından yana.Lütfen bizi bilgilendirirmisiniz?Teşekkür ederim iyi çalışmalar.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
19 Şubat 2017 | 00:39 Orkun öz 2493 Kişi okudu

Bağımsız Bölüm Net Alan Hesabında Balkon konusu

Soru

Tebernüş Bey, öncelikle böyle bir platform sunarak soruları cevapladığınız için teşekkür ederim. Benim sorum "bağımsız bölüm net alanı" hesaplanırken balkonun dikkate alınıp alınmamasıyla ilgili. Siz, "Brüt Metrekare nedir, Net Metrekare nedir" başlıklı yazınızda balkonları da iç net metrekare alanında belirtmişsiniz. Planlı Alanlar Tip Yönetmeliği'nde Madde 15/41'de bağımsız bölüm net alanı hesabında ise balkonlar net alan hesabında dikkate alınmaz diyor. İlgi yönetmelikte 15/4'te KAKS'ın tanımlandığı bölümde ise "...Bulunduğu katın emsale dahil alanının toplam %20?sini geçmemek koşuluyla; sökülür-takılır-katlanır cam panellerle kapatılmış olanlar dâhil olmak üzere balkonlar, ... dahil edilmez" diyerek balkonların emsal içinde değerlendirilmemesine, kullanılabilir daha fazla kapalı alan yapılmasına imkan tanınmış, ilgi maddedeki kalemlerin toplamı 20%'yi geçmediği sürece. Pekçok projede ise balkon sanki net alana dahilmiş gibi reklam yapılıyor. İşin kanunen doğrusu nedir? Reklamlarda geçen net alanların yönetmeliğe uygun olması gerekmez mi? Yani, "15/4'teki kalemler toplamda 20%'yi geçmedikçe", bir projede oda ölçülerini gösterir yerleşimi elimize aldığımızda odalar+mutfak+ıslak-hacimler+ev-içi-koridor alanları toplamı (balkonlar dahil edilmemek kaydıyla) NET alanı vermeli, doğru mudur?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
28 Mart 2015 | 10:31 Kaan Berker 2493 Kişi okudu

toki anadolu yakasi alt gelir

Soru

Tebernus bey tokinin anadolu yakasinda tuzla cvari alt gelir grubu icin yeni projeleri olacakmi bu konu hakkinda öngörüsleriniz veya duyumlarinizi bizimle paylasabilirmisiniz tesekkurler kolay gelsin.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
14 Mart 2015 | 17:45 Kürsat Söğütoğlu 2493 Kişi okudu