Beklemelimiyiz yoksa hemen almalımıyız?

Soru

Iyi çalışmalar diliyorum öncelikle Tebernüş Bey. İstanbul'da yaşıyoruz ve Yıllar sonra Bir toplu paramız oldu üzerine bir miktar kredi ile şu an oturum veya yatırım yapabileceğimiz evler de bulduk. fakat yıllardır sıkıntı çektiğimizden bu parayı vadelide tutup bir yıl rahat yasamak çok cazip geliyor, üstelik seneye bir miktar daha toplu para gelmesi ihtimali oldukça yüksek. Bu nokta da endişemiz gelecek yil bu fiyatlar uçar da biz yine ev sahibi olamayız diye. Yazılarınızı takip ediyorum ve konut alımının aceleye getirilmemesi gerektiğini biliyorum ama çok kafam karışık ve tedirginim. Beklemek mi yoksa hemen almak mı daha iyidir özellikle de siyasi durum bu kadar karışıkken? Vaktiniz için şimdiden teşekkurler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
29 Temmuz 2015 | 22:18 Banu Sonmez 2466 Kişi okudu

izmirde arsa mı ticarimi

Soru

selam serdar bey ben emeklı astsubayım emeklı ıkramıyemı değerlendırme konusunda sızden yardım rıca edıyorum 125000tl var arsamı ticari mi

Serdar Dağıstan tarafından yanıtlandı.
03 Ocak 2015 | 23:45 hamza sağırdaş 2465 Kişi okudu

EDİRNE/ENEZ SAHİL KÖYLERİ

Soru

Merhaba Tebernüş bey. Öncelikle hayırlı çalışmalar diliyorum. Ben şuan 26 yaşındayım.Yatırım amaçlı Kapaklı tarafından iki arsa aldım. Enezde memurum. Buraların havası,suyu,denizi çok güzel.İleriye dönük buradan sahil köylerinden arsa almayı düşünüyorum.Şehir hayatından stresten uzak olmak bir ev yapmak sebze ,meyva yetiştirmek gibi bir düşüncem var. Özellikle yazın buralar bir nevi küçük İstanbul olur. Fiyat araştırıyorum 1 dönüm arsa 70.000 80.000 gibi. Dişimize göre bir yer bulamıyoruz. Aracımı satıp 40.000 tl civarında geniş bir yer bakıyorum. Genelde insanlar yaşlanınca böyle bir girişimde bulunurlar diktikleri ağaçlar yetişene kadar zaten rahmetli olurlar yani geç kalmış olurlar. Ben eğer Allah ömür verirse gençken bu işe girişmek istiyorum.GEÇ KALMA GENÇ KAL! :) misali sizce nasıl fikir? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
24 Kasım 2014 | 21:53 Hüseyin TİFTİK 2465 Kişi okudu

Daha nereye kadar artar bu fiyatlardan kim alıyor

Soru

25 yıldır devlet sektöründe eşiyle çalışıyoruz . Zenginleştiğini söylenen bir ülkede daha bir ev alamadık . Sigara alkol v.b.hiç bir şeyim de yok. Ben alamıyorum o zaman bu evleri bu fiyatlardan kim alıyor ve daha nereye kadar bu fiyatlar artar bir bilene sorayım istedim. Geçen sene kiptaş sefaköy de 3+1evlere 320-340istenirken şimdi 400-450isteniyor. Ne oldu sefaköy e Nur mu yağdı haberimiz yok 100 tl. Bir senede % 35 eder biz ise % 4 zam anca alıyoruz. Size göre biz bu fiyatlara yetişebilirmiyiz bu artışlar devam eder mi . Tşk.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
10 Ağustos 2014 | 02:35 Osman esen 2466 Kişi okudu

beylikdüzümü? pınartepemi yoksa Esenkent mi?

Soru

sevgili tebernüş bey eşim ile ben sizi ilgil ile takip etmekteyiz. yorumlarınızı dikkatle izliyoruz. benim siz bir kaç sorum olacak. biz istanbula yerleşmeye karar verdik. önümüzde 3 şeçenek var. ama kafamız inan cok karıştı. malum istanbul deprem bölgesi. ve bu üç seçenekte deprem bölgesinden etkilenek bölgeler. biri pınartepe burası için heyelan rısk bolgesı denmekte. beylıkdüzü malum deprem ve bınalar eskı ve cok katlı gelelım esenkent(bahçeşehir yanı) eskı ama o kadar yuksek katlı degıl. bız yatırım degıl oturmak maksatlı ev alacagız. önceden soylemedık kusuruma bakmayın. satılık ev ıcın bakıyoruz. neyse herkez bu uc bolge ıcın farklı yorumlar yapıyorlar. ınannın sızın yorumunuz bızım ıcın onemlı. malum bız esım ve ben memur ınsanlarız. bır cocugumuz var ve en onemlısı onun egıtımı ıcın on planda tutuyoruz. bu konuda ise esenkenttın daha ıyı oldugunu dusunuyoruz. ıkıncı planda ıse ulasım. ulasım olarak dusundugumuzde ıse agırlık olarak beylıkduzu agır basıyor. malum esım yenıbosnada calısmaktadır. bu konuda metrobus gerçekten basarılı bır proje. ama esenkent ıse cıft katlı araçlarla tem uzerınden guneslı tarafından 30-45 dakıkada ulasabılmektedır. pınartepe ıse ulasım once bır vesaıt ıle metrobus daha sonra metrobus ıle ıkıncı vesaıt ıle sağlanmaktadır. ücüncu plan ıse cevre olarak degerlendırdıgımızde konuyu incelediğimizde beylıkduzu ve pınartepe bıraz daha goc alan bolge esenkent ıse bu acıdan bıraz daha sapa kalmaktadır. ınsanlar tercıhlerını beylıkduzu tarafından kullanmaktadır. esenkent bu acıdan bıraz daha bakır kalmaktadır. tabıkı buda konut yatırımı bakıldıgında beylıkduzu ve pınartepe konut talep fazla oldugundan haylı ıle fıyatlar ona gore artış olacaktır. yatırım olarak bakıldıgında ıse beylıkduzu ve pınartepe (beykent-istanbul cd.) aslında yukardakı butun bu faktorlerı onumuze koydugumuzda artı ve eksıler ıle bıze esenkent daha mantıklı olarak gelmektedır. sizce?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Haziran 2013 | 10:16 Serhat Duçe 2465 Kişi okudu

Autopia için dükkan yatırımı.

Soru

Tebernüş Bey Merhaba Elimdeki bir miktar para ile dükkan yatırımı yapmak istiyorum. Autopiadan 280 000 dolara 28 metrekare dükkan almak sizce nasıl bir yatırım olur?1500 ila1700 dolar arası kira getirebileceği söyleniyor. Daha önceki yazılarınızda Autopianın gelecekte pirim yapabilme potansiyeli olduğunu söylemiştiniz. Avm 30 ocakta faliyete geçecek diyorlar. Sizin bir bilginiz varmı.? Faliyete geçtikten sonra kiraya verebilmem sizce uzun zaman alırmı? Yoksa çarşı içinde bir dükkan mı alayım? Şimdiden teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Aralık 2012 | 11:42 Beyza Kaya 2465 Kişi okudu

büyükçekmece eskice arsa

Soru

tebernüş bey büyükçekmece eskice mevkinde göl malikaneleri toskana vadisine komşu ve orta koruma alanında olan doğalgaz ve iski şebeke suyu dahi kapıya kadar getirilmiş bölgedeki arsalar hakkında bildiğiniz olumsuz bir duyum yada düşünceniz var mı? mutlak koruma ve kısa korumada değil.şuan imar çıkmamış ama çıkma aşamasında olduğu söyleniyor.doğalgazın ve şebeke suyunun gelmesi bunun habercisi mi? m2 fiyatı 140 bin lira o bölge için nasıl?350 m2 3 parsel bitişik 1050 m2 yer. eskice çifliğinin içinden geçen yolun üst kısmı göl tarafı degil.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
19 Eylül 2012 | 19:08 mehmet gören 2465 Kişi okudu

YATIRIM AMAÇLI KONUT ALINIR MI

Soru

Tebernüş bey merhaba; Tekirdağ merkezde 2 sene önce yapılmış, kira çarpanı 200 ay olan iskanlı 1+1 bir ev buldum. Yatırım amaçlı almak istiyorum, fakat çevremde herkes bu devirde yatırım için konut mu alınır diyor, izlediğim uzmanlar da aynısını söylüyor. Çok kararsızım, bu kira çarpanına göre bu ev alınır mı sizce?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Temmuz 2023 | 15:35 ONUR YILMAZ 2463 Kişi okudu

Kentsel dönüşümde depo ve dükkan sahibi hakki

Soru

Babamızdan kalmış olan kardeşim ve bana ait 1 dükkan ve 2 deponun bulunduğu apartman çevredeki pek çok apartmanla birlikte kentsel dönüşüme girmiş durumda..bize bu 3 ayrı tapu karşılığında sadece 1 dükkan uzlaşma ofisi tarafından veriliyor/teklif ediliyor olması uygunmudur? Dükkan ve depoların her biri 10 / 400 arsa payına sahip, toplam 35 metrekare dükkan ve 100 metrekare depo alanımız mevcut..bu durum eğer adil değil ise ne yapabiliriz? Teşekkürler ????

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
16 Haziran 2022 | 08:35 baris sozeri 2464 Kişi okudu

Bu dönemde oturmak için ev alınır mı?

Soru

Hocam merhaba, sizi daha yeni keşfettim. Herkese yardımcı olduğunuzu gördüm. Öncelikle bu hizmetinizden dolayı çok teşekkür ederim. Hocam soruma gelecek olursak elimde 200 bin TL nakit ve yaklaşık 200 bin TL edebilecek kadar da bir arabam var. Eşim ve kızımla birlikte 3 kişilik bir aileyiz. Ankara Bağlica da 3 yıl oturmak için ( daha sonra tayin olup gideceğiz) 200 bin TL daha kredi çekip en fazla 5 yil içinde geri ödemek şartıyla 3+1 odalı yaklaşık 150 m2 olan sıfır ara kat olarak ilk evimizi almak mantıklı mı? Bu muhitte ev kiraları 2500 tl civarında. Yardim ederseniz çok sevinirim. Çünkü sizin görüşleriniz benim için çok değerli.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Mayıs 2021 | 17:33 Deniz Yılmaz 2463 Kişi okudu