3. derece sit alanı sorunu

Soru

merhabalar tebernüş bey sizlere benim için önemli bir soru sormak istiyorum. Ankara mamak ilçesinde 3. derecede sit alanı kıraç tarlam var. bunu nasıl değerlendirebilirim sizce. emlakcılara satmak istiyorum 7 yıl önce aldığım fiyatla aynı ücrete satarız diyorlar. ne yapmalıyım.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Ekim 2018 | 08:00 nedim biçer 2496 Kişi okudu

Fiyatların stabil gitmesi hk

Soru

Merhaba Kartal Uğur Mumcu civarındaki markalı veya pahalı diye tabir edeceğimiz daireler son iki senedir yerinde sayıyor. Eski ve az aidatlı daireler ise prim yaptılar. Acaba bu sizce de doğru mudur ve İstanbul geneli de böyle midir? Satışta da hareket yok gibi. Teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
18 Haziran 2017 | 12:56 Okan Özkaynak 2495 Kişi okudu

Samandıra Otomer Galeri Sitesi

Soru

İyi günler tebernüş bey samandıra otomer galericiler sitesi samandıra tem otoyolunun yanında 10-15 yıldan beri oylece atıl vaziyette bekliyor orayla ilgi bir bilginiz varmı.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Nisan 2017 | 01:29 M.ali çetin 2496 Kişi okudu

lens İstanbul pendik Projesi

Soru

Merhabalar, Kurtköy /Pendik?te Sabiha Gökçen hvl kavşağında yer aşan lens İstanbul projesi hakkında görüşlerinizi rica edecektim. Aydınoğlu Grup, Mah Havacılık, Ortadoğu Grup ve Renium Yapının bir araya gelmesiyle oluşturulan bir ortaklık. Daha çok yeni lansmana girdi. Firma ile görüştüm. Brüt 81.91 metrekare 1+1 ara kat daire 315000 TL bir fiyat verdiler . teslim tarihi olarak ta 26 ay gibi bir süre konuşuldu. Firmanın telaffuz ettiği kira rakamı bittiğinde 1750 TL oldu. İlgili ortaklık ve yatırım olarak düşündüğünüzde ki görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
18 Ekim 2016 | 06:27 Yakup Gültekin 2495 Kişi okudu

1+1 daire mi ve arsa mı , hangisi mantıklı ?

Soru

Merhaba küçük bir bütçem var ,yatırım amaçlı arsa almayı düşünüyordum , 100 bine kadar Çatalca ve Silivri den araştırıyordum bütçem doğrultusunda. Fakat sonrasında İstanbul dışında 1+1 daire araştırdım , İstanbuldakilere bütçem yetmeyecek, Kırklareli de 85-100 arası fiyatlara 700 Tl kira getirili 1-1 ler mevcut. Değerine göre kira getirisi iyi görülüyor. Gidip araştırdım şehirde ciddi bir yapılaşma mevcut. Sizce böyle bir yatırım mantıklı olurmu ? Ayrıca kafamdaki bir diğer önemli soru ; belirtmiş olduğum şekilde bir arsa mı mantıklı yoksa 85-90 bine bir 1+1 alıp yaklaşık 700 liradan kiraya vermek mi?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
02 Eylül 2016 | 09:12 Murat Yalçın kaya 2495 Kişi okudu

Ekonominin gelecegi ve konut kredisi

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, malum son günlerde ülkece zor bir dönemden geçiyoruz. Bugünlerde ev almak icin kredimizin son işlemleri vardi. Ancak bu durumda kredi kullanip kullanmamak arasinda tereddüt içinde kaldim.Bugün bankayla yaptigim görüşmede kredi oranının degişmediği bilgisini aldim.Bu şartlar altinda ev kredisi kullanmak mantikli mi? Sizinde fikrinizi almak istedim. Simdiden tesekkur ederim. Saygılar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
18 Temmuz 2016 | 18:37 Vural Duluk 2496 Kişi okudu

Başakşehir Tarabya Sitesi 2+1 90 metrekare Değerlendirilebilr Mi?

Soru

merhabalar, yazılarınızı okudum güncel bir yakın tarihli bilgiye rastlayamadığım için yazıyorum , Başakşehir 5. etap ta bulunan Kiptaş Tarabya sitesinde Kuzeybatı cephe en üst kat bir daire ile anlaşmak üzereyiz fiyat olarak 295 bin TL ye anlaştık diyebilriim 3.25 K gibi bir metrekare fiyatı bulunuyor , sizlerin değerli görüşlerini rica ediyorum , ileride değerlenir mi ? Lokasyon olarak gelişimini tamamlamış mıdır ? yoksa ilerleyen zamanda bir gelişim vs. fikirleriniz var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim , iyi çalışmalar dilerim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Ocak 2016 | 08:18 Samet Öztürk 2496 Kişi okudu

Kat irtifaklı daire alımı konusu

Soru

Ümraniye İkbalde ters dubleks bir ev alıcağım 2009 da yapılmış toplam 110 m2 deniyor içinde mal sahibi oturuyor o bölgede bütün binalar genelde iskansız kat irtifaklıymış ama hiç bir sıkıntı yok kredi kullanımı var elektirik su doğalgaz ödemeler normal der Emlakçı?... Hiç bir sıkıntı yok 6 sene öncede bu daireyi o emlakçı satmış emekli bir insanım böyle bir daireyi alırsam ne gibi sıkıntıyla karşılaşırım yatırım amacıyla alıyorum kiraya vereceğim 1.100 gibi 225.000 tl alacağım daireyi neyapmalıyım yardımcı olun lütfen

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
08 Şubat 2017 | 22:03 Gülsevim Anar 2495 Kişi okudu

Gebze'deki Yatırımlar ve Bölgenin Geleceği

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, uzun süredir ev alma düşüncem var ve bunun için bir miktar para biriktirdim. Ev almak için aklımdaki yer aslında Kadıköy-Bostancı tarafıydı fakat son birkaç haftadır satılık evleri inceliyorum, fiyatlar resmen uçmuş. Eski evler için bile çok fazla istiyorlar, eve o kadar para verecek olsam zaten gerekirse üstüne ekler, biraz daha dışarıdan yeni projelere bakardım. Durum böyle olunca aklıma Gebze tarafından ev alma fikri geldi. İşe kendi arabamla gittiğim için ulaşım açısından çok farkı olmayacak benim için. Daha uygun fiyatla ev alabileceğim için senelerce banka kredisi de ödemem gerekmeyecek. Aynı zamanda körfez köprüsü, bilişim vadisi ve yapılacak diğer yatırımlarla bölgenin hızla gelişeceğini düşünüyorum. Size sormak istediğim 2 soru vardı. 1) Siz Gebze bölgesinin geleceğini nasıl görüyorsunuz 2) Verdiğiniz cevaplarda alınacak ev banka kredisine uygunsa düşünülebileceğini söylüyorsunuz. Eğer banka kredisi kullanmazsam bireysel olarak emlak eksperlerinden rapor alabilir miyim? ya da hiç ekspere sormadan kendi araştırmamı yapabilir miyim? Teşekkürler, saygılarımla.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
01 Şubat 2015 | 12:40 Hakan Güneş 2495 Kişi okudu

ATAŞEHİR İMAR İSKAN BLOKLARI KENTSEL DÖNÜŞÜM

Soru

Merhaba efendim. sizlerinde imar iskan bloklarındaki kentsel dönüşüm ile ilgili bilgileriniz vardır.Fakat en büyük eksikliğiniz ordaki olayın kentsel dönüşüm deği,l rantsal dönüşüm olduğu gerçeğini sizlerinde bastıra bastıra belirtmeyişinizdir.Bu konuda sizlerin üzerinize düşen ordaki rantı kat maliklerinin paylaşması açısından ciddi bir kamuoyu oluşturmanızdır. Durum son derece hassastır.Sektörün içinde olan biri olarak bence durumu yerinde tespit etmeniz ve bizlere daha faydalı olabilmeniz için sizleri derneğimiz ile iletişime geçmenizi tavsiye ediyoruz. Toki bölgenin rant değerinin çok çok yüksek olduğunu çok net olarak biliyor. Bölgeye yapılacak konut sayısı belirtilmiyor,yapılacak lüks ticari alanlar gizleniyor,Emsal belli olmadan 98 m2 daire vericem diyorlar,belki nazi kampı gibi katmaliklerini bir bloğa toplayacaklar vs... kısacası yangından mal kaçırır gibi kat maliklerinden herşeyi gizliyorlar.Ordaki kat malikleri oranın çamurunu,kötü yollarını vs gibi birçok kahrını çekmiş insanlar.Bölge yıllar sonra türkiyenin en değerli bölgesi olunca rantçıların gözü kararmaya başladı. Hiç rantı olmayan yerlerde yerinde kentsel dönüşüm yapılırken birebir daire veriliyor.Peki burası şuanda istanbulun en değerli yeri burda neden birebir veriyorlar? Neden kentsel dönüşümü çok daha şiddetli deprem bölgesinde olan il ve ilçelerimizde yapmıyorlar?çünkü oralarda rant yok. Bizler adaletli bir kentsel dönüşüme evet diyoruz.onun dışındakiler resmen gasptır. Kısacası efendim sizler bu saydıklarımızı çok iyi biliyor ve anlıyorsunuz. sizden ricam yazılı ve görsel medya olarak bu konuda imar iskan bloklarındaki kat maliklerinden yana adaletli bir şekilde yer almanızdır saygılarımla.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Şubat 2013 | 10:04 BAYRAM AKBAŞ 2495 Kişi okudu