Hazine Arazisine tecavüz eden fabrika için Yapı Kayıt Belgesi nasıl girilir?

Soru

Zeytinlik alan üzerinde prselim nevcud ve üzerinde fabrikam var. Yer yetmediği için takriben 5 sene önce büyütme yatım ve hazine arazisinre tecavizüm var. 1)Yapı kayıt belgesi alırken kendi arazimi girip Hazineye tecavüzüm mü var diyeceğim yada hazine arazisiyle ilgili kesimi ve kendi yerimi ayrı mı gireceğim... 2)Belediye rayiç bedeli üzerinden mi hesaplayacağım hazineye ait yeri? 3)Hazineye ait yerin parsel numarası yoksa parsel no ne girilecek? Tşkkr ederim...

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Ekim 2018 | 11:12 NEBAHAT SALCAN 2165 Kişi okudu

Arnavutköy dursun köy ada 134 parsel 19

Soru

Arnavutköy dursun köy de arsam var kanala 500 metre mesafede ada:134 parsel:19 acaba buranin istimlak olma durumu varmı istimlak olduğu zaman metre karesini 440 tl aldım. Devlet istimlak bu fiyat üzerinden mi yapar. Tapuda ki fiyatının aşağısı fiyatla istimlak eder mi? Simdiden Teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Nisan 2018 | 19:06 Erhan tekir 2166 Kişi okudu

Yalova imes osb sınırında olan tarla

Soru

Merhaba, Yalova?da kurulacak olan imes organize sanayi bölgesine tam sınır olan tarlamın gelecek 5 yıl içinde gidişatı sizce nasıl olur? Belirlenmiş olan bölge içerisinde kalan yerlere istimlak yapılacağı söyleniyor. Sizce bu durumda nasıl bir pozisyon almalıyım

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Kasım 2017 | 21:43 Selim Aslan 2166 Kişi okudu

Hisseli Tapulu tarla almak mantıklı mı?

Soru

Merhaba efendim. Silivri değirmenköy de hisseli tarla almak sizcemantıklı mı diil mi? Ne gibi artı ve eksileri vardır. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Ağustos 2017 | 11:04 Tolunay Erdem 2165 Kişi okudu

Avrupa konutları kale dükkan

Soru

İyi günler, Hadımköydeki 1dönümlük sanayi arsamız var. Bu arsaya bina yaptıktan sonra kirası 23bin tl oluyor. Tahmini maliyeti 4,5 milyon tl. Bu arsayı satıp Avrupa konutlarından kaleden 5milyona dükkan alıp 22bin tl kiraya vermek arasında sizce hangisi mantıklı? Avrupa konutları kale bölgesi son dönemde prim yapan ve konut+ticAri değişime ugrayan topkapı bölgesinde etrafında 3 universite ve 2 hastane mevcut ve birçok konut yapılıyor. Fakat diğer taraftan bir çok sanayi bölgesinin. İstanbul içinden uzaklastırılmasından dolayı geriye sanayi bölgesi olarak ikitelli ve hadımköy kalıyor.Sizce sanayi bölgesinden daha çok prim yapma ihtimali var mıdır? Yardımcı olabilir misiniz?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Mayıs 2016 | 21:39 Onur Gürbüz 2165 Kişi okudu

Tapu Birleştirme ve Bölme

Soru

Merhaba, İzmir Selçuk'tan yan yana 3 parsel tarla almak istiyorum. Toplam alan 5800 metrekare. Emlakçının söylediğine göre üç parselinde uç kısmına denk gelen yerde 400 metrekarelik 1.derece sit alan varmış. Bu üç parseli birleştirip sonra sit alanını ayıracak şekilde iki parsele bölmek mümkün mü?

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
07 Nisan 2016 | 01:22 Hülya YILMAZ ARSLAN 2165 Kişi okudu

Kağıthane, Cendere Vadisinde, seçkin projede 1+1

Soru

Merhaba Tebernüş Bey. Sitenizin günlük takipçisiyim, çok faydali bir bilgi bankası oluşturuyorsunuz. Hem güncel hem de geçmiş tarihli cevaplarınızdan yararlanıyorum. Takipçilerinizin sorularından, piyasanın sıkıntılarını ve taleplerini kestirebiliyorum. Hizmetiniz için teşekkür ediyorum. 327.000 TL'ye 55m2 brüt / 37 m2 net, 1+1 makul şerefiyeli, aralık 2016 teslim bir daire almaktayım. Daire, Cendere Vadisi içerisinde, Timur Gayrimenkul'e ait bir projede, Kağıthane metro durağına 500, 600 metre yakınlıkta. Tapu, noter, KDV masraflarıyla 340.000 TL'ye gelmekte. Tamamlandığında, minimum 1.700 TL'den kiraya verebileceğimi ummaktayım. Yani M2 fiyatı 5.900 TL civarında olup, kira çarpanı 192 civarında olacak. Kağıthane-Kabataş Metrosu, Cendere Vadisi düzenlemesi ve Kağıthane Kültür Merkezi, 3 Katlı Ümraniye-Hasdal Büyük İstanbul Tüneli ve Mecidiyeköy-Levent-Maslak gibi bir iş merkezi olma potansiyeli, +5 sene vadede, ciddi değer katacağına inanıyorum, dengelerimiz şaşmaz ise. Sizin nacizane görüşleriniz nelerdir? Genelde şüpheci ve analitik yaklaşırsınız, Cendere Vadisinde bir hayal kırıklığı yaşanabilir mi? Teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
01 Eylül 2015 | 10:25 Erhan Gülbahçe 2166 Kişi okudu

2015 temmuz toki zammı ve kampanya

Soru

merhaba Tebernüş bey. temmuz 2015 de ne kadar toki zammı bekliyorsunuz? tokide yeni bir indirim kampanyası ne zaman olur?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
31 Mayıs 2015 | 09:38 ali tekin 2165 Kişi okudu

Dumankaya Ikon Oturumluk/Yatırımlık Daire

Soru

Tebernüş Bey Merhaba, Bir miktar birikimimizin üzerinde kredi çekerek yatırımlık bir daire almak istiyoruz. Leventte oturmamıza rağmen ( bu bölgeden istediğimiz evi şu anda alamıyoruz ) fikirtepe bölgesindeki projelere baktık. Hatta kendimizi biraz zorlayıp 2+1 almayı düşündük, gerekirse oturabilelim diye ancak projelerin daha yeni başlaması ve bütün alanın tamamlanmasının kısa vadede olmayacagı gibi çekincelerden dolayı vazgeçtik ve yakında bulunan Dumankaya Ikon' a baktık. Bu bölgede ulaşım araçlarına ve köprü yollarına uzak olmayan lokasyonu ve fiyatlarından dolayı dikkatimizi çekti. Yine hem yatırım olsun hemde gerekirse oturabilelim diye 2+1 daire baktık. 23.kat güney cephe 78m2 daire yi 360.000 TL ye alabiliyoruz. ıcındeki kiracı 1350 tl ödüyor.Kira çarpanı biraz yüksek çıkyor. Ancak yeni çıkan dairelerde kiralar 1500-1600 tl civarında. Oyuzden boş bir daire alıp kiraya verince daha mantılı kira çarpanlarına geliyor. Bunun yanında ise kendimizi fazla zorlamadan 55m2 1+1 daire 270-280bin civarlarına bulup alabiliyoruz. Çeşitli kat ve cephelerde mevcut. Buralarda kiralar ise 1100-1200TL civarlarında kira çarpanları daha düşük. Hazır kiracılı bir yatırım olacağı için ve yeni sayılabilecek bir proje olduğu için yukarı bahsettiğim gibi fikirtepeden daha çok ilgimizi çekti.Size sorum ; fikirtepe yerine buradan daire almak mantıklımıdır ? İleride fikirtepe birim yapınca elbet buralarda yapacaktır diye düşünmekteyim. Ayrıca yeni yapılacak yollar avrasya tüneli vs. de bu bölgede zaten. ikinci sorum hem yatırım hemde ileride,ihtiyaç halinde, oturabilmek adına 2+1 daire seçip almak doğru bir yaklaşımdır? Yoksa şu anda oturmayacağımız için kira çarpanı iyi olan 1+1 daire almak daha mı doğrudur? cevabınız için teşekkür ederim. Ayrıca kitaplarınızı piyasada bulamadığım eğer gönderebilirseniz çok sevinirim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Ekim 2014 | 18:06 Necati Orhan 2165 Kişi okudu

İstanbuldan 30 yıllık binadan daire alınır mı?

Soru

Merhaba, istanbulda kirada yaşıyoruz. Zar zor biraraya getirdiğimiz 1500000 liramız var bu para ile amacımız oturabileceğimiz bir ev almaktı ancak şuan içinden çıkamıyoruz. Bu para ancak ile 25- 30 yıllık binalardan ev bulabiliyoruz fakat deprem riski bizi korkutmuyor değil. Bir düşüncemiz de bu paraya Ankarada bir ev alıp kiraya vermek. Sizce mantıklı olan hangisi?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
19 Eylül 2023 | 00:18 Rabia ÇAMLIBEL 2163 Kişi okudu